Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2013 13:22 - Гръцката полиция задържа Салахедин Бин Аладин
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 284 Коментари: 0 Гласове:
0




http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/gryckata-policiia-zadyrzha-salahedin-bin-aladin-5997718?page=1#commentsContainer

20-годишният алжирец Салахедин Бин Аладин, издирван за нападение с нож срещу млада жена в София, е бил заловен снощи в Гърция.

Това каза главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров пред журналисти за задържането на нападателя на Виктория.

Бин Аладин е бил арестуван от гръцката полиция. По думите на Лазаров залавянето му е резултат от съвместната работа на българските и гръцките власти.

Алжирецът е преминал границата с помощта на българин, който също вече е заловен.

В понеделник нашите власти са реагирали на сигнал, че алжирецът се намира в Пловдив, където е пристигнал в неделя, пътувайки с такси.

В 19 ч. в понеделник те са претърсили блок в града, в който се е намирал Бин Аладин, но той вече е бил напуснал.

Oколо 23 ч. в понеделник, районът около село Мезек е блокиран в две посоки – от една страна блокада на селото, от друга страна "Гранична полиция" е блокирала границата.

Във вторник полицията е претърсила с. Мезек, където също е бил получен сигнал, че алжирецът се е намирал. Той обаче отново е избегнал органите на МВР.

В 20.40 ч. вчера гръцките власти са сигнализирали българските си колеги, че са задържали издирвания. Алжирецът в момента се намира на КПП Капитан Андреево и се очаква да бъде предаден на СДВР.

Очаква се по-късно днес той да бъде разпитан. Ако се установи, че той е нападателят, ще му бъдат повдигнати и обвинения.

Текат процесуално-следствени действия по отношение на Салахедин Бин Аладин и всичко минава в компетенциите на прокуратурата, заяви Лазаров.

"Държал съм в течение през цялото време и главния прокурор. Аз не повдигам обвинения, но очаквам освен прецезирането на обвиненията за грабеж и опит за убийство, в последствие да се повдигне обвинение за незаконно преминаване на границата", добави той.

За отношенията между Аладин и помагача му, главният секретар каза: "Страхувам се да отговоря какви са, ще навляза в твърде лична тема, така че нека не коментирам".

По думите му имало опити за извеждане на чужденци от страната, "но ние ги пресичаме”.

По отношение на нападателите на 17-годишния сириец, Лазаров обясни, че се работи по случая и когато има данни, те ще бъдат оповестени.

На въпрос дали е започнало изпращането на 1400 полицаи по границата, главният секретар обясни: „В момента се подготвя командироването на служителите. Командированите служители са от всички дирекции, с изключение на Столична дирекция, предвид усложнената обстановка в столицата”.

Полицията започна да издирва Бин Аладин от събота за нападение с нож срещу продавачка в магазин на "Пиротска", която се опитала да му попречи да обере оборота й. Над 60 души бяха задържани по случая - част от тях за 24 часа.

След нападението младата жена на име Виктория Христова бе приета в "Пирогов" с множество порезни рани и със сериозна кръвозагуба. Животът й е извън опасност и тя ще бъде изписана до дни. На 4 ноември СДВР разпространи снимка на нападателя и съобщи, че той е влязъл в страната преди повече от осем месеца и не е със статут на бежанец.


Тагове:   работят,   гърците,   съвестно,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13782610
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930