Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2013 05:57 - Солидарността е двупосочна улица
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 501 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 10.10.2013 05:58


Солидарността е двупосочна улица

07:35
09.10.2013
от  Кристалина Георгиева, ...
http://www.standartnews.com/mneniya-komentar/solidarnostta_e_dvuposochna_ulitsa-208327.html
 
Как ще искаме още помощ от Европа, ако отказваме подслон на бежанците от Сирия

България усеща ехото на сирийската трагедия, която доведе до ръба на оцеляването 7 милиона души, почти колкото цялото население на нашата страна. Благодарение на щедростта на европейците засега успяваме да предотвратим голяма бежанска вълна към нас. Но краят на войната още не се вижда и ще минат години, преди Сирия да се възстанови. Това значи още бежанци, предимно в съседните на Сирия страни, където те вече са над 2 милиона, но и към Европа.

Гордея се с добрината, с която българите помагат на страдалците, пристигнали у нас. Тревожа се обаче от ксенофобските, крайни реакции срещу бежанците. Това не са главорези, терористи, заразни, а хора като нас, като родителите ни, като децата ни. Тези, които искат да ги мразим, да ги затваряме в лагери, да ги екстрадираме, да се браним от тях, не мислят за доброто на България, макар да се крият зад лъжепатриотични маски.

Да ги послушаме означава да режем клона, на който седим. Не са тайна ксенофобските настроения в Европа и знаем, че ние, българите, сме им лесна мишена. Боли ни, когато ни казват "не ви щем в страната си" - защо тогава ние да го казваме на другите? Ако отхвърляме бежанците, даваме рамо на тези европейски политици и партии, които са против свободното движение на българите на европейския трудов пазар и против европейската солидарност с нас като цяло. А тази солидарност ни трябва: за социално най-слабите българи, които получават хранителна помощ от европейските социални фондове; за селските производители, които разчитат на земеделски субсидии; за безработните, които търсят работа по европейски програми.

Ако ние откажем да помогнем на жени и деца, бягащи от войната, с какви очи ще искаме утре Европа да продължи да помага на нас? Ако послушаме нашенските ксенофоби, които ни внушават, че бежанците са ни враг, то европейските ксенофоби с удоволствие ще използват това, за да разградят механизмите на взаимопомощ - толкова необходими на България, за да настигнем по-богатата Европа.

Помагайки на сирийските бежанци, можем да спечелим повече, отколкото ще дадем. Да получим допълнителни средства от европейския бюджет, в подкрепа на нашите усилия. Да опровергаем тези, които ни критикуват, че сме в ЕС само за да ползваме. Да покажем, че сме по-добри от онези, които ни съдят по това откъде идваме, а не по това какви сме. Да заслужим така нужното ни уважение на останалите европейци: тези, които дават на нас, по-бедните, очакват и ние да правим същото, защото това значи да си част от европейското семейство.

Солидарността е двупосочна улица. Затова, да не слушаме тези, които ни казват, че обичта към родното изисква омраза към чуждото. Да покажем с отношението си към бежанците, че сме достойни за миналото си и отговорни към бъдещето си, в което никой не е застрахован срещу беда.


 МОЙ КОМЕНТАР :       
   
            Пълна гуша, слуша !   Солидарност, но с кого ?!
            Тя живее в други реалности. Глуха е за положението на агонизиращите българи, които умират под път и над път. Не са година, две, та да успее да се съвземе този народ, защото от изпращането на турците с "голямата екскурзия" в Турция, досега българинът е мачкан, унижаван, едва свързва двата края, за него няма правда, всички зли сили му тормозят душата... Наказанието не се налага по право на виновните, а на народа. Ислямът е крайно отмъстителен тайно или явно, според условията в момента, и търси причини, за да оправдава дори зверските си дела. Коранът казва да си отмъщават. И те не мислят за отмъщението от Бога, а само за човешко отмъщение. Започна се с етническата партия, с майчиния език, с неистовото строене на джамии в България и сега пълнене с мюсюлмани. Само едно момче-бежанец, преди време каза, че е християнин, когато разговаряха с бежанци преди време по ТВ, но никой не му обърна внимание. Тук почвата за ислямизация се подготвя с пълна сила, без прекъсване, от години, с пълната подкрепа на продажните или напълно заслепени български управници. Разбира се, че трябва да имаме милост към наистина бедстващите, но към враговете на този достоен народ в целостта му, не трябва да се отваря портата. Пуснеш ли вълците при агнетата, какво може да очакваш ?! 
          Всяко нещо, и най-дребното и най-важното, се върши с мисъл, с молитва и упование в Бога. Защото е писано, че немарливият е брат на разсипника. А България и българите трябва да оцелеят. Заради малцината самозабравили се, развъждащи духовната проказа, не трябва да погинем всички, а да съберем всеобщи сили, вяра, надежда и любов, и да устоим с Божията помощ !!!  Амин !!!




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13711493
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031