Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2013 06:18 - Как неправителствените организации се месят в политиката на страната и обществените процеси
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 592 Коментари: 0 Гласове:
0



Как неправителствените организации се месят в политиката на страната и обществените процеси

http://alterinformation.wordpress.com/2013/10/07/8939232010404/
 
 
България спешно се нуждае от нов закон за НПО-тата, подобен на руския, който забранява “неправителствените организации”, които се финансират от чужди държави


Медиите в България не обръщат особено внимание на това как действат повечето неправителствени организации (НПО) у нас, кой стои зад тях и какво целят с действията си. 90% от тези организации в България представляват политическите интереси на чужди държави, икономическите интереси на олигархични кръгове или са креатура на някоя партия от големите партии.

Едно трябва да се каже ясно и категорично, защото то не е въпрос, а очевидна истина: Никой не налива милиони в дадена “неправителствена организация”, особено ако е чужденец, защото много обича България и за да задоволи филантропските си нужди. Докато медиите “проспиват” всички действия, предхождащи дадено събитие, организирано от подобни организации те само отразяват самото събитие. Как се е стигнало до него, кой го е инциирал това не е съществен въпрос, то се пропуща от масовата медия.

А именно кой стои зад дадено действие разкрива и чии интереси покровителства то!
НПО-тата са важен способ във съвременната гео-политика

Това трябва да си го запише всеки журналист и най-сетне да се разбере от обикновенните и неосведомени хора. Създавайки мрежа от НПО-та в дадена държава корпоративно-финансовия елит оказва влияние в процесите в една държава.
“Ще се обадя на моя човек да спретне едно протестче” –

тази реплика ми направи голямо впечатление в новия сериал по националната телевизия, продуциран от Найо Тицин, който стана едно от “лицата на протеста” – тоест той беше един от хората на Джордж Сорос и мрежата от НПО-та, в които той влага милиони, които изместиха обикновенните хора от собствения им протест и започнаха да го тласкат в “правилната посока”. Как мислите, случайно ли един от лидерите на протеста Асен Генов само т.г. е получил 100,000$ от Сорос? Хей така, защото е много готин гражданин!

Но да се върнем в гео-политическия арсенал за влияние. Могъщи държави като САЩ предпочитат да влияят в дадена държава именно чрез голяма мрежа от свои НПО-та, които открито или задкулисно финансира лично. Ако този метод за влияние и контрол не проработи ще ви дам пример със Сирия, Либия и Египет какво може да се случи. На ход влизат т.нар. “Цветни революции” – доктрина разработена от ЦРУ. Много хора биха казали, че това са теории на конспирацията. Те наричаха теория на конспирацията и истинските причини за войната срещу Ирак. Защо сега мълчат, когато цял свят научи истината, призната от самите американци? Публикува ли една голям медия признанията, че войната е била заради природни ресурси? Да, забравихме да споменем, че НПО-тата са втората функция на контрола над обществените процеси, най-важната е масовата медия. Тя ежедневно защитава интересите на чуждите лобита и на корпоративния елит. Тя има силата да изфабрикува обществено мнение, да тласне обществото в желаната посока, да манипулира, да въздейства, да рекламира и оправдава политики, които не са в интерес на самия народ. Пак повтарям, това не са конспирации, това са оръжия на съвременната гео-политика и война за световно влияние на най-силните държави във света.
Това се нарича “социално инженерство” и препоръчвам на редакциите на големите медии у нас да се запознаят с този термин.

Ако е конспирация и макар и да е очевидно, да приемем, че някой си Джордж Сорос налива милиарди в цяла Източна Европа за своите НПО-та, защото е “филантроп” защо държави като Русия приеха закон, забраняващ “граждански организации” финансирани от чужди държави? Защото това е способ за вмешателство във вътрешните работи на една държава.

В България гъмжи от подобни “неправителствени” организации. И най-яркия пример е мрежата на Сорос, който оперира покровителстван от САЩ (има данни, че е обвързан и с ЦРУ).  Институт “Отворено общество” е организация създадена от (забележете) Джордж Сорос и фондациите “Форд” и “Братя Рокфелер”. Който иска да вярва, че съвсем случайно именно неговите доминьони Асен Генов, Найо Тицин и подобни “граждани”, щедро финансирани с хрупкавите американски долари изведнъж станаха “лицата на протеста” и говореха от името на всички протестиращи, по добре да си направи IQ-тест и да се поинтерсува има ли други бавноразвиващи се в родословното му дърво. Навярно е съвсем случайно, че тези тръстове са финансирли и организации на близкия до президента Плевнелиев олигарх Иво Прокопиев. Но случайностите стават твърде много, а красивите алабалистики за благородните стремежи на хора като Сорос у нас са приказки за малки деца.

Партиите също си имат такива организации, които са тяхна (неофициална) функция.

 
Путин не се поколеба

да  забрани тези организации, финансирани от чужди държави. Ясно е, че тези организации ще обслужват интересите на своите “работодатели”, които са ги създали и са ги инсталирали в дадена държава. Медиите бързо бяха впрегнати да напечатат и изговорят “защо Русия е забранила НПО-тата, финансирани с капитали на чужди държави”. Това било “закон срещу инакомислещи”, “закон срещу човешките права” и тези, които най-силно крещяха това са същите чиито интереси бяха нарушени. И тук става дума за държавите, инсталирали тези организации в Русия. Путин управлява с желязна воля и непреклонност. Дали обаче България може да си “позволи” да изгони тези организации? Дали няма да ни спретнат една цветна революция, както в Косово, ако се отклоним от техните нареждания и курс на политика, който САЩ и ЕС ни налага? Аз лично не се съмнявам.
Ще ви разкажа какво се случи в Сърбия

Уебстър Тарпли, геополитик и историк, доктор на науките, откри за пръв път сходството между безредиците в Египет и инспирираните от САЩ „народни въстания” в Сърбия. Сръбската организация „Отпор” (днес позната и като CANVAS) получава милиони долари финансова помощ от американския Национален фонд за подкрепа на демокрацията. Знамена с изображения на ръка, свита в юмрук, транспаранти, топки и други атрибути на поддържаното от Държавния департамент на САЩ сръбско лъжедвижение се мяркаха в Белград чак до свалянето на Слободан Милошевич през 2000 г.След 11 години изображението на юмрука се появи по улиците на Кайро. Дали си струва да се съмняваме, че египетските вълнения са вдъхновени отвън!? А може би е случайно съвпадение и изводите на Уебстър Тарпли не са нищо повече от предположение? Ала-бала!

След успешната кампания в Сърбия „Отпор” продължава да получава пари от Запада и си смени името на CANVAS (Център за приложни ненасилствени действия и стратегии) и стана нещо като „колеж на ЦРУ за подготовка на „цветни революции”. Явно, че след „приятелските срещи” с представители на Държавния департамент на САЩ в Ню Йорк през 2008 г. лидерите на египетското младежко движение „6 април” отиват в Сърбия, където получават методически препоръки и инструкции от CANVAS, както и логото им, и започват да организират платените от Вашингтон безредици в Египет.Днешните „партньори” на CANVAS са институтът „Алберт Айнщайн”, Freedom House („Фрийдъм хаус”), а също и Международният републикански институт (International Republican Institute, IRI). Струва си да напомним, че в Съвета на директорите на ИРИ са Джон Макейн, Линдзи Греъм и Брент Скоукрофт



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13740182
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930