Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2013 16:02 - ИСТОРИЯТА НЕ Е В РЪЦЕТЕ НА ХОРА, А В РЪЦЕТЕ НА БОГА
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 958 Коментари: 0 Гласове:
0



Neli Deneva
...Историята не в ръцете на хора, тя е в ръцете на живия Бог. Библейското пророчество от книгата Данаил ни говори сега. То говори и на всеки бъдещ политически владетел, от която и да било политическа система, че единствено Божието царство е вечно. Царства се възкачват и падат, но то царува. Политически лидери се възкачват и падат, но Бог царува, защото зад хода на човешката история и политическите събития, зад появата и падението на империи има Един Бог в небето и историята е в Неговите ръце. Историята не е в ръцете нито на хората, нито на някой политически лидер. Този свят няма да бъде разрушен от ядрена война.
 Вие може би се чудите, защо пропадна комунизма. Защо залезе философията на Ленин? Защото всяка система основана на човешка мъдрост пропада. Всяка политическа система основана на човешки идеи ще пропадне. Защото единственото сигурно и вечно нещо е Божието царство.
 ...Има надежда за нашата объркана планета. Има надежда за това общество изпълнено с гладуване и милиони страдащи. Има надежда, има помощ.
 ...пътувал един влак от север към юг. Той превозвал хора за дома и се движел точно по продължение на границата. Те пътували през бойните полета, по които се виждали все още трупове и останки от битката. Всички във влака мълчали. Лицата им били сериозни, защото знаели, че влакът ще мине по мостове, които могат да се взривят. Капки пот се стичали по лицата им. Коремът се свивал. Били обезпокоени и напрегнати. Всички с изключение на едно малко шестгодишно момченце. То играело на пътеката във влака. Смеело се и се шегувало, преживявало чудесни мигове. Но един мъж го погледнал и му казал: "Синко, мълчи! Не виждаш ли, че сме изнервени? Не виждаш ли, че се безпокоим за бъдещето? Можем да се взривим." Малкото момче продължило да играе. И накрая мъжът го разтърсил и казал: "Синко мълчи! Не те ли е страх?" А малкото момче се усмихнало и казало: "Господине, не се страхувам, защото баща ми е машинистът. И той ми обеща, че ще ни заведе у дома.”
 Ако аз не познавах своя Небесен Баща, аз щях да съм загрижен, че този свят може да бъде унищожен и превърнат в купчина пепел, когато гледам конфликтите и войните, замърсяването, гладуването и скръбта в нашия свят. Сърцето ми също щеше да бъде обезпокоено, когато чета вестник. Но, приятелю, има помощ по пътя и надежда, защото зад явния ход на събитията има един Бог в небето, който държи цялата история в Своите ръце и Той е по-велик, от който и да е политически лидер. Божествената съдба на света е в Неговите ръце. Тази вечер ние можем да пеем от сърце, за това, че той ръководи историята. Ние можем да отворим сърцето си към Него и да кажем: “Колко Си велик, Господи!”
 Ако Бог е достатъчно силен, за да направлява историята, Той е достатъчно силен, за да направлява и живота ти. Ако Той е направлявал Вавилон и Мидо-Персия, Гърция и Рим; ако Той е достатъчно велик, за да направлява съдбата на човешката раса. Той е достатъчно велик, за да направлява живота ти и ти можеш спокойно да повериш живота си в Неговите ръце. Този свят няма да бъде разрушен от ядрена война. Този свят няма да бъде доминиран от някой политически лидер. Исус Христос е на път.
 /Това е първа глава от книгата на Марк Финли "Открития в пророчеството" -"Броене до вечността"/
http://amigosbg.com/forum/viewtopic.php?f=69&t=1082




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13765639
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930