Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2013 22:27 - Най-старата християнска земя – под ножа
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 381 Коментари: 0 Гласове:
1



Най-старата християнска земя – под ножа
 12.09.13  | Андрей Романов

http://www.pravoslavie.bg/Анализи/Най-старата-християнска-земя-–-под-ножа

Световните медии съобщиха, че т.нар сирийски ”бунтовници” са стигнали до Маалула – древен сирийски християнски град в близост до също толкова древния манастир ”Св. Текла”. По времето, когато са били стопани там, ”бунтовниците” са принуждавали жителите да приемат исляма под дулото на автоматите. Колко познат почерк – от Чечения, Босна, Косово, Египет...  

Сирия е най-древната християнска земя, там за пръв път се е чуло името ”християнин” (Деян. 11:26). Именно по пътя към Дамаск апостол Павел видя Господа:

”Когато той беше на път и наближаваше до Дамаск, изведнъж го огря светлина от небето; и като падна на земята, чу глас, който му думаше: Савле, Савле, що Ме гониш?

А той отговори: кой си Ти, Господине? Господ каза: Аз съм Иисус, Когото ти гониш. Мъчно е за тебе да риташ против ръжен.

Той, разтреперан и ужасен, проговори: Господи, какво искаш да направя? А Господ му рече: стани и влез в града; и ще ти се каже, какво трябва да правиш.

А човеците, които вървяха с него, стояха вцепенени, като чуваха глас, пък никого не виждаха.

Савел стана от земята и, макар да бяха очите му отворени, никого не виждаше; и водейки го за ръка, заведоха го в Дамаск” (Деян. 9:3-8).

Но днес по пътя към Дамаск крачат не апостоли, а въоръжени до зъби главорези, фанатици на исляма и терора, готови да изколят всеки християнин на пътя си. Те вече доказаха, че заканите им не са празни думи. Зад тях остават купища отрязани човешки глави, в това число и на по-трезвомислещите им едноверци, опожарени квартали и градове, изнасилени жени и заклани семейства. Днес диви афганистанци, суданци, чеченци крачат по свещения път на апостола към Дамаск и в душите им има само мрак, само смърт. Зад тях е световният ислямистки интернационал на терора, който се показа вече в много страни по света. Зад тях е и фамозната ”Империя на Доброто”, винаги готова да си играе с огъня и да подпали с него целия свят. Ако така продължава, скоро в името на ”демокрацията” и ”правата на човека” в Сирия няма да остане неизклан християнин, неопожарена църква, неразрушен манастир. Само пепелища.

Хората по света са ужасени. Папата нареди всички католици да се молят за мир в Сирия. А къде е Българската православна църква? Мълчи както винаги. Защо мълчи? Защото пламъкът е далеч от нея. А когато той стигне до нея, когато стигне до България – и това ще стане някой ден – кой тогава ще се моли за нас?

Днес в най-древната християнска страна се разпореждат бандити и убийци. Трябва ли да им вярваме, когато казват, че са борци за демокрация и срещу тиранията? Познаваме тази тяхна ”демокрация” от Чечения и Косово. Това е демокрация на ножа. Демокрация на огъня.

Събудете се! Бъдете поне малко солидарни с нащите гинещи братя в древната близкоизточна страна!




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13759768
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930