Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2013 16:37 - ВОДАТА ЗА ОРГАНИЗМА - БЛАГОСЛОВЕНИЕ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 436 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.09.2013 16:39


Благословението на водата :

 Нашето тяло се състои от около 60% - 75% вода, която помага на нашите клетки да комуникират една с друга .
 Флуиди в тялото намаляват непрекъснато, 5-6 чаши вода се губят чрез уриниране. 2 чаши в изпаренията на издишания въздух. 5 се губи през червата
 2чаши се отделя през кожата
 Тези загуби трябва да се компенсират, като се поемат големи количества вода ежедневно за добро здраве. Когато приема на вода не е равен на загубата , настъпва дехидриране. Признаци за обезводняване : болка , умора, суха уста , силна тъмно жълта урина и запек. Флуидните загуби се от гол. значение за места с по-топъл климат , по- голяма надморска височина , и по -възрастни хора , чието чувство за жажда може да не е толкова остро.
 Проведен е експеримент с 3 групи от хора , които бягат. Експеримент : 1група не приема вода - бягат с 3.5 mили /час; 3,5 часа и температурата която е измерена на тялото е 102 Фаренхайт.
 2 група бяга с същата скорост ; приемат вода, като са се почувствали жадни след 6 часа температурата на тялото е 102 фаренхайт. 3 група приемат вода всеки 2мин . Бягат повече от 7 и не покачват температурата тялото. Експеримента е спрян и Следват изводите: 1.Жаждата не е надежден показател за нуждите от вода на организма ; 2. Има тясна връзка между консумацията на вода и умора ,3. вода има значителен ефект върху контрола на телесната температура ,4. по- активните хора се нуждаят от повече вода.
 - Водата помага да Заредите с енергия мускулите. Мускулните тъкани се състоят от 75% вода . Клетки, които не поддържат баланса си на течности може да доведат до мускулна умора. Когато мускулните клетки не разполагат с достатъчно количество течност , те не работят добре. По време на тренировка , се препоръчва да се пие вода редовно, за да замести течностите загубени от изпотяване.
 - Подобряване на мозъчната функция : пиенето на повече вода е един от най-добрите начини за поддържане на мозъка! Мозъчните клетки изисква баланс на вода. Поддържане правилно closerelationship между дишане и хидратация означава запазване на работата на мозъка на оптимална ефективност . Липсата на вода ще се отразява на фокус и способността памет.
 - Вода подържа -лъскава коса, по-млада кожа , по-здраво тялото ( или и трите ! ) , Чиста , бистра вода е най-добрия в света елексир за красо. Кожата съдържа много вода , и действа като защитна бариера . Дехидратацията прави кожата да изглежда по- суха и набръчкана . Не очаквайте чрез влагата в кожата да изтриете бръчките , защото бъбреците се намеват и отделят излишната течност.

Stela Belovska

Водата помага бъбреците. Токсини в организма които са водоразтворими отпадъци, се изхвърлят през бъбреците чрез урината . Бъбреците извършват работа за почистване и изкарване от тялото токсините , ако приема на течности е адекватен. Когато течностите са достатъчно , урината тече свободно , светла е на цвят и без мирис . Когато тялото не получава достатъчно течности , урина концентрация , цвят, мирис и се увеличава .Ако хронично пиете твърде малко вода , сте под висок риск от камъни в бъбреците
- Бори се с болестите: Водата помага да се намалят съкретите и да не се поставя допълнително напрежение върху тялото. Липсата на вода причинява алергии и астма, хронични болки. Вашите клетки трябва да бъдат чудесна форма, за да се преборят с сезонните заболявания, затова поддържаите хидратирани клетки.
- Водата помага да се поддържа нормалната функция на червата . Адекватна хидратация поддържа секретите , движещи се в стомашно-чревния тракт и предпазва от запек. Когато несе получава достатъчно вода , дебелото черво дърпа вода от столове, за да поддържа хидратацията - резултатът е запек.
- Намаляване на риска от рак : на дебелото черво и рак на гърдата .
Подобряване на настроението : Дори много малка дехидратация може да предизвика сериозни проблеми в настроението ви , правейки ви по- раздразнителни и да се чувствате некомфортно.
- Пиенето на много вода като стратегия за отслабване. Вода няма никакви магически ефект за загуба на тегло , обаче тя замества -високо калоричните напитки.
6-8 чаши вода всеки ден поддържа щастливо настроение. Тя помага за спокойствие и чистота на тялото.
- Храни с високо съдържание на вода : плодове, зеленчуци, бульони - супи, овесени ядки , и боб , се абсорбират по- бавно от организма , което ви помага да се чувствате сит.
- Може ли водата да се замени с безалкохолни напитки , кафе или други течности : Кафето може да действа като диуретик , което означава, че стимулира и увеличива уриниране и загуба на вода. Всчка чаша кафе елеминира 2 чаши вода от организма Същото е със сокове . Големи количества кафе могат фактически да влошат водния баланс в организма. Ако тази ситуация продължи достатъчно дълго , пациента може да започне да чувства постоянни болки / в областта на шията и гърба / , които не реагират на конвенционалната терапия . Пациенти с хронични болки, трябва сериозно да обърнат внимание на тяхния прием на вода . Пациенти са почувствали подобрение само от процедури с вода и като добре хидратирани. Редовния прием на диетични или обикновенни газирани напитки създават много здравни проблеми. Пиенето на няколко букси газирани напитки в един ден не може да осигури достатъчно вода за организма. Всеки трябва да осъзнае, че хидратацията не може да дойде от друг източник , освен ВОДА .
Какъв вид на вода е най-добре ? Днес има минерална вода, ароматизирана вода , витаминизирана вода и разбира се, чешмяна вода. Най-добрият източник за пиене и приготвяне на храна , е филтрираната вода. Всяка друга форма на обикновена вода , чешмяна или минерална , все още е по-добър от сода. Витамини и специална води може да се превърне в проблем, поради добавената захар . Други обещават допълнителни витамини , когато в действителност те съдържат много малко. В интерес на истината , водата не трябва да доставя нищо друго освен вода. Това е достатъчно важно.
Бутилирана вода е обект на много дискусии , като например някои химикали, които изтичат от пласмасовите бутилки във водата и от там в телата ни. Те могат да повишат риска от различни заболявания включително рак. Опитайте се да съхранявате водата в неръждаема стомана или стъклени бутилки . Ако имате пластмасови бутилки , не ги дръжте на слънце. Също така, не използвайте пластмасови съдове за подгряване на вода .

Някои съвети, за да увеличите приема на течности и се възползват от предимствата на вода :
Пийте вода 30 минути. преди и 1 час. след всяко хранене .
Яжте повече плодове и зеленчуци . Тяхното високо съдържание на вода ще добавите към вашия хидратация. Около 20% от нашия прием на течности е от храни.
Дръжте бутилка с вода с вас в колата си, на бюрото или в чантата си .
Мнението на Библията за водта :
Исус : Аз съм живата вода .
Ако някой е жаден, нека дойде и да пие . Надявам се тази информация да е за ваше благословение и от полза за вас и семейство ви.


Тагове:   вода,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13765997
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930