Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2013 15:56 - БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ Е ЗАТВАРЯЛА ГРАНИЦИ ЗА БЕЖАНЦИ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 378 Коментари: 0 Гласове:
0



Elena Vatashka
Знаете ли, че България никога не е затваряла своята граница за бежанци, защото има най-добрия и човечен народ на света! А всеки граничен полицай в САЩ може да те репатрира, дори да имаш американска виза!

 Още след разпокъсването на България след Берлинския конгрес, в страната започват да прииждат бежанци бягащи от зверствата на турския ятаган. Първата голяма вълна е от около 35,000 българи след Кресненско-Разложкото въстание през 1878г., после идва голяма вълна наши събратя и посестрими след турските кланета от Илинденско-Преображенското въстание, за да дойде ужасът от около милион и триста хиляди бежанци от Тракия и Македония, които се спасяват панически от поголовната сеч и обезчестяване извършена от турци, гърци и сърби. До 1923г. продължават да прииждат измъчени, гладни и боси българи от Егейска Македония, Вардарска Македония, Мала Азия. Междувременно заради смяната на управлението на султаните в Турция с така наречения младотурски режим, България дава убежище на и на религиозни турски секти, които са преследвани. След 1915г. България дава подслон и става втора родина на хиляди арменци оцелели от поголовното изтребление от Турция на този древен народ. След болшевишката революция в Русия през 1917г. България дава убежище на белогвардейци и техните семейства спасили се от сигурна смърт или доживотна каторга в Сибир. България дава убежище след Втората световна война и на хиляди гръцки комунисти, които до 80-те години на миналия век са със смъртни присъди за антидържавна и терористична дейност. Тук трябва да добавим хилядите студенти от арабски и африкански страни, които живяха и учеха в България през 70-те и 80-те години на миналия век изцяло за сметка на българската държава. За всичките тези огромни бежански вълни България не е получило почти нищо като помощ от света, извън някои много скромни по размер средства дадени като благотворителност. На всички тези хора е помогнато от българската държава и от скромния залък на българския народ. България е единствената страна в Европа спасила изцяло от депортиране своите съграждани от еврейски произход и е издавала български паспорти/пасавани на евреи от други европейски държави, което е спасила живота им.

 Същевременно САЩ много стриктно регулират емигрантския поток влизащ в страната им и дори най-ниско поставеният граничен полицай има право да не ви допусне на тяхна територия дори да имате валидна виза, дори да легнете и да умирате. САЩ търсят и подбират най-умните и образовани хора по целия свят, за да ги заселят целенасочено, те не приемат всеки, който търси спасение и убежище.

 Сега България отново е изправена пред нова огромна бежанска вълна от Близкия изток и Северна Африка. Ще оцелее ли България и този път и ще потърсим ли най-сетне възмездие за тези, които изкуствено създадоха гражданските войни в Сирия, Египет, Либия, Афганистан, Ирак?

КОМЕНТАР :

Вълчо Иванов Грешките ни са:1 хилядите студенти от арабски и африкански страни, които живяха и учеха в България през 70-те и 80-те години на миналия век изцяло за сметка на българската държава,и 2 спасяването от депортиране и издаването български паспорти/пасавани на евреи от други европейски държави, което е спасила живота им.Безусловното милосърдие към всички е грешно и дори порочно.Стара мъдрост гласи"никога не давай добро на този,който не ти го е поискал"и още "няма ненаказано добро".Затова сега сърбаме попарата-щото сме добри,толерантни и милозливи овчици божии.



Тагове:   бежанци,   граници,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13752435
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930