Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2013 15:49 - Хроничната ацидоза - (откъс от "Хлебната сода – пепел от божествения огън")
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 2301 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 07.09.2013 15:51


  rasper-bg.com    07.09.2013

http://www.epochtimes-bg.com/2013-03/2013-09-06_04.html
      

Хроничната ацидоза - (откъс от "Хлебната сода – пепел от божествения огън")
Сода бикарбонат само за 0.42лв

 
  Хората осъзнали злата същност на комунистическата партия, нейната отрицателна и пагубна роля в историята на човечеството, имат възможност да осъдят комунизма и отстранят от себе си комунистическото клеймо - Белегът на звяра [The Mark of the Beast]...


Ако в организма на човека съществува едно дисбалансно състояние, което е общо за много заболявания – това е хроничната ацидоза (повшената киселинност на организма). Този симптом е много разпространен, но е толкова незабележим, че много хора въобще не са чували за него, макар да страдат от неговите последици години или десетилетия наред.

Казано на прост език, хроничната ацидоза, е системно състояние на организма, което постепенно се проявява заради неправилното хранене, особено ако човек е подложен на стрес, с който не успява да се справи по естествени и здравословни начини. Има и други фактори за възникването на това заболяване, но неправилното и непълноценното хранене е неговата основна физическа причина.

 

Вашата храна може да бъде вашето най-добро лекарство или най-лошият токсин

Всичката храна и напитки могат да бъдат разделени на три категории: киселиннообразуващи, алкалообразуващи и  с неутрален ефект на рН – фактора на киселинно-алкалния баланс в човешкия организъм.

Ако вашето меню съдържа много киселинообразуващи храни, имате повече шансове да получите хроничното състояние, известно като ацидоза. Изброените продукти внасят своя дял във формирането на киселинното състояние на организма.

 

Най-киселиннообразуващи храни са:

- бекон, кренвирши, шунка, говеждо месо;

- пиле, пуйка, червено месо, морски продукти, агнешко месо, вътрешни органи, свинско месо и дивеч;

- мляко, йогурти, краве кашкавал, селски кашкавал, краве масло, сладолед и твърди кашкавали;

- пшеничен хляб, бял ориз, макарони, бисквити, печива, вафли, сухи пасти, торти;

-  бира, вино, силни ликьори и уиски;

- газирана вода, кафе,черен чай и какао;

- орехи, фъстъци, кашу, пържен фъстък;

- царевично масло, маргарин, сланина;  зехтинът и сусамовото масло са по-здравословната алтернатива.

- царевица, леща, маслини.

По принцип обработената и нездравословна храна е силно киселинообразуваща.

Алкалната храна може да има киселинен ефект в организма, ако човек е алергичен към нея.

Непрясната, стара, загоряла и плесенясала храна има киселинен ефект.

 

Алкални храни:

- спанак, зеле, броколи, глухарче, горчица;

- магданоз, зелен грах и белите видове боб;

- ряпа, цвекло и моркови;

- пшеница, люцерна и ечемик;

- овесени ядки, кафяв ориз, просо;

- кълнове от слънчоглед, люцерна, соя (немодифициран вид) и фасул;

- лимони (жълт и зелен лимон), портокали, мандарини;

- дини, пъпеши;

- папая, манго, гуава, киви, ананас;

- сладко грозде, нектарини, райска ябълка и круши;

- сухи плодове – стафиди, фурми.

Този списък от алкални продукти  не е пълен, но не е лоша основа за онези, които искат да променят рН-състоянието на организма си.

Съществуват немалко подводни камъни, които са част от вътрешната киселинно-алкална химия на организма, които много хора игнорират или просто не знаят за тях. Например лимонът е силен алкален продукт, макар интуитивно да  е смятан за киселинен. Той оказва  силно алкализиращо въздействие върху организма и е много ефективен в детоксикирането на черния дроб.

 

Вещества и фактори, които могат да

предизвикат  хронична ацидоза

- Медицински препарати – всички синтетични лекарствени препарати имат киселинен ефект, някои от тях  – много силен;

- Никотин, марихуана, хашиш, ЛСД и др.;

- Нутрицевтичните добавки – когато се приема свръхнужната доза или са неправилно предписани;

- Недостигът от упражнения или излишъкът от упражнения;

- Недостигът от здравословен сън;

- Въздействието на външни замърсявания – от храната, водата, въздуха;

- Дрехите от синтетични материали, които пречат на кожата да диша;

- Излишъкът от слънце и особено слънчевите изгаряния;

- Излишната употреба на флуорирана и хлорирана вода, както за пиене, така и за миене.

Съществуват и други фактори, които водят до повишено киселинообразуване в организма – например  свръхемоционалното и менталното състояние. Човек, който се намира  в постоянно повишено безпокойство, създава предпоставки за образуването на много киселинност в тялото си.

Хроничната ацидоза е предвестник на много заболявания. Не само ракът, но и много други болести, са пряко свързани с ацидозата. Преодоляването на тези болест може да стане с диетичен режим, йога, медитация, съзерцание, четене на мантри.

Обратната страна на ацидозата се нарича алкалоза – прекаленото алкализиране на организма. Хората трябва да знаят, че съществува и такова понятие.

Колкото повече човек се придържа към алкалното меню, толкова по-здрав и с толкова по-добро самочувствие ще бъде.




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13747252
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930