Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2013 15:48 - софтуер В разгара на сирийската криза американо-българско учение "Хвърлена ръкавица": В разгара на сирийската криза американски военни самолети присти
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 621 Коментари: 0 Гласове:
0



http://svobodennarod.com/views/2293-naglost-bez-granitzi.html


Новият сайбия на ДПС Лютви Местан днес в парламента изостави витиеватия си наратив и разкритикува правителството в прав текст за неговата „свенливост” в кадровата политика.

Няма друга дума, с която може по-точно да се опише поведението на ДПС през 100-те дни управление на кабинета „Орешарски” от „наглост”.

Наглост без граници и без срам, че хиляди български граждани излязоха на улиците на 14 юни да протестират срещу назначението на тяхното протеже Делян Пеевски и не са престанали вече близо три месеца.

Въпросът кой точно е посочил депутата от ДПС за шеф на ДАНС е само за официалния протокол. Няма никакво съмнение чий кадър и бизнес ортак е Пеевски и каква роля му бяха възложили в контраразузнаването.

Но Делян Пеевски се оказа тест за много неща.

Например за Волен Сидеров, решаващия член на новата тройна коалиция. Лидерът на „Атака” някак „пропусна” звездния си миг да дигне глас, че чрез тарана Пеевски ДПС се опитва да пробие една от най-важните институции на националната сигурност, по която Сидеров е тесен специалист.

Депутатът от ДПС се оказа тест и за гражданското общество (тази конструкция е достатъчно овъргаляна от словоблудства, но е точна). Каквото и да приказват от медиите на Пеевски и на приближените до властта, гражданите на България показаха воля, последователност и ясна цел в своите протести.

Не, това не е карнавал, не е театро, а истински протест. С въображение, настроение и без агресия. Ама те, моля ви се, се забавлявали, нареждат Михаил Миков, Мая Манолова и цяла кохорта пиари и медийни експерти. Вместо да потрошат някой и друг автомобил, да се сбият и да стане едно хубаво меле, те се забавлявали.

Вярно, вътрешният министър Цветлин Йовчев даде всичко от себе си да направи протеста по-хард и по-наситен с емоции. Наложи се дори да счупят стъкло на белия автобус отвътре, защото протестиращите не проявиха достатъмно хъс да се получи истински екшън.

Пеевски се оказа тест и за мандатоносителя БСП. Трудно е да повярва някой, че не са се досещали каква буря ще предизвика назначението на Пеевски, нонезависимо от това безценният кадър бе курдисан с легендата, че притежава всички достойнства да оглави ДАНС.

Точно тук БСП проявиха невероятна свенливост и недалновидност, за да не кажем глупост. Оказа се, направо лъсна огромният апетит на червените за властта. Но не властта като самоцел, както обичат често да казват, а като ангажимент. Вярваме им, това е ангажимент към хората. Ама не ония хора, които те наричат народ, а към едни съвсем други. За краткост ги наричаме спонсори.

Но още по-ясно свенливостта на БСП се прояви, когато ДПС настъпи педала на пазарлъка за областните управители след гръмотевичния скандал с Пеевски. То не беше пристискване от страна на социалистите, то не бяха кандърми ДПС да отстъпят една-две области от пожеланите първоначално 7-8, а после стигнали до 12, включително София област.

Днес Местан обясни значението на „калинките”, които запъплиха в институциите при предишното управление и станаха нарицателно за некадърни, но много амбициозни хора, пробиващи с фалшиви дипломи и други прийоми. Според лидера на ДПС обаче това най-вече означавало човек, който изпълнява „чисто политически назначения”.

Какво да му кажеш на филолога Местан, на този образец на куха фразеология, изпъстрена с повечко чуждици. Местан според мнозина е голям политик, благ и уравновесен в сравнение с предшественика си Ахмед Доган, предизвикващ чести скандали с изказванията си. Всъщност новият лидер успя да го надмине в едно – демагогия. Доган беше просто ненадминат циник, но не владееше това висше изкуство – ловко да се измъква чист като херувим от всякакви ситуации. Дори успя с майсторски финт изцяло да стовари Пеевски на свенливите си партньори от БСП.


Тагове:   България,   ДПС,   БСП,   местан,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13745734
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930