Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2013 15:15 - Идея, която заради калпавите ни политици изглежда като утопия
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 612 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.08.2013 15:16


Идея, която заради калпавите ни политици изглежда като утопия
 Публикувана на 22.08.2013 | 10:57
 146 прочитания
 Автор: Мила Вачева / 24 часа
 http://rodopchani.bg/Ideya-koyato-zaradi-kalpavite-ni-polititsi-izglezhda-kato-utopiya
 
 снимка: БГНЕС

Предлагаме ви част от интервю на Стефан Цанев. Изложената от него идея е впечатляваща, за да се осъществи обаче ни трябва воля и добросъвестни политици, които определено ги няма в България или поне не успяват да стигнат до властта.

Имаме всички условия за това. 37% от територията ни е покрита с гори, това го няма в никоя друга европейска държава, а това значи чист въздух.


    - Ще ви споделя една от моите утопии, с риск да стана смешен. Ние минаваме за аграрна страна, но пред аграрна пише "изостанала". Скоро ще напишат "рухнала". Защото, както знаете от последните изследвания, само 10% от стоките в България са българско производство. Не е нужно да си икономист, за да разбереш, че това е катастрофа. С изключение може би на зърнопроизводството, селското ни стопанство фактически е ликвидирано: зеленчукопроизводството, овощарството, скотовъдството, млекопроизводството. Ядем картофи от Египет, домати от Турция, дини от Гърция, ябълки от Италия, фасул от Киргизтан, чесън от Китай, лук от Полша, правим сирене от африканско палмово масло, лютеница от китайско пюре, луканка от аржентинско замразено месо. Това е пародия. Конкуренцията на свободния пазар ни убива. Да се въведе протекционизъм, както по времето на Стамболов, сега е невъзможно - противоречи на правилата в Европейския съюз. Но има един друг легален начин да се защити нашето селско стопанство - като обявим и превърнем България в ЗАЩИТЕНА ЕКОЛОГИЧНА ЗОНА НА ЕВРОПА.


    Имаме всички условия за това. 37% от територията ни е покрита с гори, това го няма в никоя друга европейска държава, а това значи чист въздух. Въздухът ни е чист и благодарение на никаквата ни промишленост - да превърнем минуса в плюс. Сравнително чиста е и земята ни. И водите ни са чисти, особено минералните води. Вредните емисии от съществуващите фабрики и от автомобилите могат да бъдат сведени до нула чрез задължителни филтри. Знаете учудващите резултати от акциите "Да почистим България за един ден" - защо да не я почистим за един месец, ако трябва - за една година, но така, че никой да не посмее да хвърли кибритена клечка на земята. Чиста земя, чиста вода, чист въздух. Под претекст за недоказана екологичност ще ограничаваме постепенно до пълна забрана вноса на чужди зеленчуци, плодове, меса, млека и прочее; съответните наши производства ще бъдат подложени на безмилостен контрол. Всеки, който стъпи на българска територия, ще знае, че всичко, което яде и пие в България, е българско екологично производство.


    Някога територията, на която се намира сега България, е била балнеосанаториумът на Римската империя - защо сега да не бъдем балнеосанаториумът на Европа? Да построим балнеоцентрове край лековитите минерални извори, до големите туристически комплекси да прокараме минерална вода по тръбопроводи (както е в Старосел). Това ще промени характера на туризма ни - ще се превърне в туризъм не само за почивка и развлечение, а и за лечение. Това ще го направи уникален и предпочитан.


    Всички държави се стремят към производство на екологични продукти и към природолечение, но засега те правят това спорадично и бавно - въпросът е да ги изпреварим, превръщайки това в наш тотален приоритет. Европа ще приеме подобен приоритетен проект, защото ще е и в нейна полза.


    Иска се обаче не само политическа, иска се общонационална воля - тази идея, тази утопия да се превърне в национална цел, в национален идеал, ако щете. За реализирането на този национален идеал няма да е нужно да проливаме кръв, както за националния си идеал от началото на миналия век, а пот - нали сме уж работлив народ. Ако сме и умни, както твърдят някои, това трябва да се съчетае с внедряването на високи технологии, с производството на електронни продукти, за които не трябват много ресурси, а мозъци. Това са двете релси, по които бихме могли да пуснем с пълна скорост напред влака на икономиката си.


    цялото интервю http://www.epochtimes-bg.com/2013-03/2013-08-18_02.html



                   Моят коментар:

                               Може ли хора, които не знаят "от къде излиза хлябът" да помогнат на своя народ да оцелее, заедно с тях самите ?!  Н Е     М О Г А Т   !!!    Дето се казва, те потни вода не са пили. Знаят само да тракат сметки и да грабят, колкото могат да отмъкнат. Земята на България страда, точно така, както и нейният народ !!!  Криво разбраната цивилизация ще погуби българският народ, ако не се опомни. Този, който работи, може, а който може, знае, и който знае, той трябва да води...Така е в семейството, така е в държавата и т.н.  Но знам, че който бяга от земята, не може да познае Бога, който е на небесата, не познава законите Му и не може да оцелее с дезинфекцираните си ръчички...




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13716003
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031