Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2013 15:46 - РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ ИЗРАБОТИ ПЪРВИЯ СИ МИЛИОН, СЛЕД КАТО ИЗРАБОТИ СВОИТЕ КОМШИИ БЪЛГАРОМОХАМЕДАНИ!
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 410 Коментари: 0 Гласове:
0



РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ ИЗРАБОТИ ПЪРВИЯ СИ МИЛИОН, СЛЕД КАТО ИЗРАБОТИ СВОИТЕ КОМШИИ БЪЛГАРОМОХАМЕДАНИ!
    
http://www.presstv.bg/index.php?option=com_portal&view=article&id=30724
 
 
/Афера/"Росен Плевнелиев беше син на партията, който изработи първия си милион, след като изработи своите комшии българомохамедани" това разкрива в интервю за в. "Галерия" Тодор Карастоянов, създател и главен редактор на в. „Югозападни вести", седмичник за Пиринския край. Изданието излиза почти две години – от ноември 1991 г. до юли 1993-та и било финансирано от Росен Плевнелиев и настоящия винар Иван Тодоров (собственик на марката Todoroff). По думите на Тодор Карастоянов в биографията на Плевнелиев няма германска авантюра, нито шестмесечно хипарско скитане и спане по пейки и паркинги.

Плевнелиев и Тодоров са първите „щастливци", които през 1991 г. получават официална квота от министъра на труда и социалните грижи Емилия Масларова за износ на работна ръка в обединената вече Германия, разкрива пред "Галерия" Тодор Карастоянов. И продължава с още подробности за бизнес биографията на Плевнелиев: Тогава такова разрешително не се даваше на случайни и непроверени хора. Официалната квота е за 200 души строителни работници, набрани от Чеча, Неврокопско, където е родният край на президента. Повечето жители там са българомохамедани. Покрай тях посредническата фирма „Ирис Интернешънъл", със собственици Плевнелиев и Тодоров, тайно изнася още 400 души. Те работят на черно, добавя Карастоянов. "Вестникът им служеше за пералня на парите, изкарани в Германия. През 1993г. немските служби за сигурност дори обискираха офиса на фирмата "Ирис Интернешънъл" в Руселхайм. Преди да им тръгне бизнеса, Плевнелиев и Тодоров правиха хороскопи пред ГУМ в Благоевград" разказва още главният редактор на "Югозападни вести", издаван някога от днешния президент на България.

Пред журналистката Елена Дюлгерова Тодор Карастоянов обяснява, че е решил да даде това интервю, след като в неделя, в предаването „Неделя 150" по БНР, настоящият държавен глава Росен Плевнелиев даде пространно интервю, което преляло чашата на търпението му.

Той разказваше с топъл глас колко е горд, че е седял предишната седмица на приема в резиденция „Кричим" между вицепремиера на Турция Бекир Боздаа и българския главен мюфтия Мустафа Хаджи. И как всички ние трябва да си научим урока и да си напишем домашното по толерантност и как, за да не го гледат как консумира, той дал знак на началника на протокола да не допуска българските журналисти до срещата. Е, тука вече ми кипна! Спомних си Росен Плевнелиев през октомври 1991 г. – току-що го бяха назначили за бизнесмен, а той от своя страна ми предлагаше да ме назначи за главен редактор. Не смееше да ме погледне в очите. Беше комплексиран и притеснен... Тогава той просто беше синът на Асен Плевнелиев – секретар на ОК на БКП в Благоевград по време на царуването на Владимир Сандев (първи секретар на Окръжния комитет на БКП). Преди да стане бизнесмен след 1989 г., Плевнелиев беше комсомолски секретар – и днес да ми се възмущава от възродителния процес, от СССР и да громи с патос комунистите и ДС ми звучи доста цинично. Ето затова реших да говоря, уточнява Тодор Карастоянов още в интервю за в. Галерия.

www.glasove.com



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13778867
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930