Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2013 22:14 - БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ДРЕВНИЯТ НАРОД В ЕВРОПА
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 586 Коментари: 0 Гласове:
0



http://www.geo-bg.bg/nauka/b-lgarite-sa-naj-drevniyat-narod-v-evropa
>
Българите са най-древният народ в Европа

   
„Българите са сред най-старите народи в Европа. В голямо европейско проучване бе открит един генетичен маркер, който тръгва от Балканите. Наричаме го ЕМ78-алфа и той се оказа на възраст 7800 години“ – обясни проф. д-р Иво Кременски.
 „Тези научни данни бяха потвърдени от археолозите ни. Те откриха край Враца човешки кости, датирани на 7000 години. Тогава е настъпил Потопът и много от живеещите по нашите земи са се преселили из цяла Европа, за да оцелеят от бедствието“, убеден е проф. Кременски.
 Хаплотипът на другия участник в изследването, Максим Караджов, се повтаря у общо 158 мъже от Европа и от Мала Азия. Точно 8 македонци имат същата генна комбинация като неговата, 3-ма румънци, 9 жители на главния град на сръбската област Войводина – Нови Сад, 4-ма поляци от Варшава... Повечето са хора от славянски държави, но кръвният маркер сочи, че българинът Караджов има по един генен близнак в Северна Гърция, както и в областта Ломбардия, Северна Италия, където през VII в. са се заселили Алцековите българи.  
 „Тези генни съвпадения не значат нищо. Но ако на местопрестъпление полицаите открият органични следи от вас, адвокатът ви може да пледира, че извършителят не сте вие, а някой от вашите „генни близнаци“ от Македония например“, смее се д-р Боряна Захарова.
 Общите резултати от това генетично изследване сочат, че най-близки по кръв с българите са техните съседи – гърци, румънци, сърби, турци, но и унгарците. Родството ни с тях е от далечната ни прародина в Средна Азия и общото ни придвижване с хуните към Европа.
„Въпросният генетичен маркер ЕМ78-алфа (който е на 7800 г. – б. а.) е открит и в Египет, у доста хора в Кипър, в Палестина. Други маркери пък показват с кого сме се съвкуплявали преди 2 хилядолетия, по времето на Христос. Най-близки тогава са ни били румънците, гърците, сицилианците, тюрките. Днес езикът ни е славянски, но геномът ни е прабългарски“, заяви проф. Кременски.  
Македонците крият чии са

 Точно македонците отказали да участват в европейското генно проучване за произход. Братята от Вардарско обявили, че ще правят свое собствено изследване на Y-хромозомата на македонските мъже. Така и сторили, но използвали само част от всичките генни маркери. Точно тези, които малко ги раздалечават от нас и ги родеят повече с албанците, гърците и хърватите. По това тяхно си домашно проучване българите са им чак четвърти братовчеди.
Екипът на проф. Иво Кременски подготвя нов дълбок сондаж в биографията на българите – изследване на маркер в ДНК на нашите жени. С него ще се разбере дали хунобългарите са водели със себе си съпругите и децата си. Или са се придвижвали само мъже на коне, които са оплождали жените на покорените народи!? Генетиката тепърва ще дописва историята ни.  
 © личен архив

Проф. Иво Кременски:
Гените ни са си много добри. Българинът е смесица от местно население, от много прабългарски и други народности, които са минавали оттук. Тоест ние сме много хетерогенни. Затова и общият брой на наследствените болести е по-нисък. Но пък дефектите са повече и са по-трудни за диагностика и профилактика. А при народи, които са по-изолирани, женят се в групата, както е при ромите, при финландците и евреите, честотата на наследствените болести е по-висока, но пък причината за тях се определя лесно .



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13739471
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930