Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2013 21:12 - Какво съдържат рулцата от раци
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 305 Коментари: 0 Гласове:
0



 http://gotvach.bg/n5-27098-Какво_съдържат_рулцата_от_раци

Основен компонент на рулцата от раци не е месото от рачешки опашки, а пречистен рибен белтък, известен като сурими. Сурими се прави от месото на бяла риба, най-често хек, но също така риба меч, тилапия, различни видове акули. То се надробява до пюре и след това се сварява, за да стане еластично. На японски сурими означава пюре от риба.

Освен сурими в състава на рулцата от раци влизат картофено нишесте, растителна мазнина, сол, захар, вода, натурален ароматизатор, натурален оцветител и хранителни добавки, подчертаващи вкуса и запазващи структурата на продукта при дълбоко замразяване.

Нишестето в рулцата от раци се използва като свързващ елемент на молекулите на рибния белтък. След температурна обработка нишестето дава на крайния продукт допълнителна еластичност.

Но количеството нишесте в продукта не бива да превишава 10%, защото в противен случай крайният продукт губи еластичност и става трошлив и сух.

При производството на рулцата от раци се използват само натурални ароматни екстракти, получени от тихоокеански раци. За имитиране на цвета на натуралното рачешко месо рулцата се покриват със слой оцветено тесто, в състава на което влизат два натурални оцветителя – червен пипер и кармин.

Комбинацията на тези два пигмента позволява да се получи широк спектър червени оцветители – от оранжев до пурпурен. Използваните натурални хранителни добавки не само подобряват качеството на продукцията, но и са полезни за здравето.

Карагинани – това са природни сгъстители, получавани от червените морски водорасли от рода Rhodophyceae. Човечеството отдавна е установило, че морските водорасли са източник на много микроелементи, необходими на организма.

Различните видове водорасли дават различни видове карагинан. Използват се главно заради тяхното желиращо свойство. Освен това някои видове карагинан пречат за отделяне на вода при дълбоко замразяване.

Натриевият глутамат, който се съдържа в рулцата от раци, сам по себе си няма вкус и миризма, но има особеното свойство да подсилва вкуса на други продукти. Няма причина за притеснения относно съдържанието на натриев глутамат в продуктите. Той присъства в много видове хранителни продукти и в човешкия организъм.


Тагове:   рулца,   от раци,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13706072
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031