Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2013 22:20 - Странични ефекти от хапчетата за кръвно
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 2315 Коментари: 0 Гласове:
0



Странични ефекти от хапчетата за кръвно
http://ezine.bg/n11-33174-Странични_ефекти_от_хапчетата_за_кръвно

Ако страдате от високо кръвно, посъветвайте се с лекар какво лекарство да пиете, вместо да вземете от аптеката първото, което ви препоръча фармацевтът.

Много от хапчетата за кръвно имат странични ефекти. Високото кръвно налягане, известно като хипертония, увеличава риска от инсулт, сърдечна недостатъчност, инфаркт и проблеми с бъбреците.

Приемът на лекарства срещу високо кръвно може да предизвика другата крайност – хипотония, тоест прекалено намаляване на кръвното налягане.
 

Освен това лекарствата срещу високо кръвно могат да предизвикат и намаляване на честотата на сърдечния ритъм. Ако пулсът ви достигне до под 50 удара в минута, потърсете лекар.

Лекарствата срещу кръвно налягане не се взимат по време на бременност, тъй като могат да забавят развитието на плода. Лекарствата срещу високо кръвно могат да предизвикат силна умора поради намаляването на притока на кръв към мозъка при намалено кръвно налягане.

Друго странично действие на тези лекарства е общата отпадналост и сърдечните блокади. Страничен ефект на лекарствата срещу високо кръвно е и невъзможността за физическо натоварване.
 

Тези хапчета могат да предизвикат също така влошаване на състоянието на хора, болни от бронхиална астма. Някои от хапчетата за кръвно намаляват нивото на добрия холестерол в организма.

При заболявания на черния дроб или бъбреците хапчетата за кръвно могат да предизвикват натрупване на токсини в организма.

При прекъсване на приема на лекарства болният може да вдигне рязко налягането – дори повече, отколкото е било преди лечението. Затова лекарствата против високо кръвно се спират постепенно, под строг лекарски контрол.

Хапчетата за кръвно имат и друг страничен ефект – те намаляват кръвната захар. Ефектът им при хора, болни от диабет, понякога е доста сериозен и трябва да се внимава, а хапчетата да са предписани от лекар.

Но най-опасният страничен ефект от приема на тези лекарства са инфарктите. При рязко спиране на лекарствата срещу високо кръвно може да се усетят болки в сърдечната област и човек да получи сърдечен удар.




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13766525
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930