Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2013 16:33 - Лекари пращат здрави българи на лъче и химиотерапия
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 403 Коментари: 0 Гласове:
0




http://alterinformation.wordpress.com/2013/07/01/90442230293/

Лекари пращат здрави българи на лъче и химиотерапия             2 Гласували
Причината за фаталните диагнози е стара техника, според лекарите

imageИли поне това е официалното обяснение. Процедурите са скъпи и доходоносни и отдавна се знае, че дори в държави като САЩ пациентите умишлено биват насърчавани да се подлагат на тях.

В САЩ например медикаментите, интервенциите плюс тези процедури годишно носят средно $300,000 от раково-болен пациент.

Възможно е у нас обаче шокиращите отклонения при диагностиката наистина да са в резултат на остарялата техника в лабораториите. Тъй като от 23г. насам здравеопазването е по-скоро привилегия, отколкото основна човешка нужда у нас то бе старателно унищожено, чрез системното му източване, в което правителството ГЕРБ тотално се престара. Проблема не е, че само те закриваха болници през ден, а че вече няма какво да се краде и разграбването и на остатъците от здравеопазването вече се усещат на всички нива.

Обичайната “схема” у нас дава своите “резултати” – закупуването на техника втора ръка на цената на нова води до несъстоятелност на онкологиите да дадат точни диагнози. Фатално е обаче, когато пациент не получи диагноза, показваща че наистина има туморно образувание и изгуби ценно време, което неведнъж се оказва фатално за щастливия край на неговото лечение, започнало със закъснение.

По-скоро гадаене, отколкото диагностика…

Така 60г. софиянка – Мишева погрешка е пратена на лъчетерапия срещу тумори в резултат на грешна диагностика. Тези процедури са мъчителни и изтощителни за пациента и имунната му система. Те могат да доведат до срив на цялата имунна система и човешки организъм, страничните ефекти не са маловажни, но са на заден план – гадене, липса на апетит, анемия  и др. Важно е да се отбележи, че тези процедури убиват и много здрави клетки в организма на пациента.

Туморният маркер показва ниво 12,2. Предвид състоянието на Мишева той трябва да бъде под единица. Наблюдаващата я ендокриноложка д-р Маргарита Виткина е обезпокоена от резултатите и започва да я подготвя за спешна лъчетерапия. Лекарката изпраща жената на сцинтиграфия – изследване, въз основа на чиито резултати се определя дозата лъчетерапия.

Повторното изискване на кръв по настояване на лекарите я спасява от това мъчение.

Неточни резултати едва не пратиха на операционната маса и 39-годишната Мими Евтимова от Свищов. Тя се размина с повторна операция на сърцето, след като лаборатория в града показа застрашителни стойности на съсирването на кръвта й.

„В един момент обаче лекарят се усъмни в резултатите и ме посъветва да направя изследвания другаде. Отидох в Казанлък, защото там моя позната е лаборантка. Резултатите там показаха грешка в показателя INR от 0,9 до 4,2”, разказва Евтимова.




Тагове:   геноцид,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13772335
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930