Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2013 20:48 - ОТНОВО ЗА УНГАРЦИТЕ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: Коментари: Гласове:
0

ЗАПАДЪТ - НА НОКТИ ОТ НОВАТА УНГАРСКА КОНСТИТУЦИЯ


 В началото на новата година в Унгария се случва нещо забележително. Беше приета нова конституция! Но какво е тук забележителното – би запитал някой?

 „Боже, благослови унгарците!” – с тези думи от националния химн на Унгария почва преамбюла на Новия унгарски Основен закон, който „не признава комунистическата конституция от 1949 година, тъй като тя е била основа за господството на деспотията”.
 В новата конституция името на страната от „Унгарска Република” е заменено на „Унгария”. Забраняват се абортите, унгарците зад граница се лишават от избирателни права, женитбите са съюзи само между мъже и жени, обезпечава се правото на самоотбрана, закрепва се положението за принадлежност на земните и водните ресурси към националното богатство и др.

 Най-интересното от събитията около Унгария, обаче, са реакциите на така наречения „цивилизован свят” в лицето на световните „независими” електронни медии по повод на това събитие – снишиха рейтинга на Унгария, почти я изгониха от Евросъюза, плашат унгарците със задълбочаване на финансовата криза… Веднага се организират масови протести.

 Въобще, за да се схване мащаба на разразилата се истерия около Унгария, е необходимо само да се подредят водещите заглавия на вездесъщите световни медии по въпроса:
 1. Унгария е заплашена с изключване от Евросъюза;
 2. Критиката срещу новата унгарска конституция не стихва;
 3. С такива закони Унгария никога нямаше да бъде приета в ЕС;
 4. Хиляди унгарци били протестирали против новата конституция;
 5. Изменението на конституцията предизвикало масови протестни вълни;
 6. Унгария е във финасова криза;
 7. Криза на демокрацията в Унгария;
 8. Международната рейтингова агенция Standard & Poor’s понижила кредитния рейтинг на Унгария и предупредила, че той ще бъде понижен още веднъж през 2012 година;
 9. Унгария била прекрачила една опасна бразда;
 10. САЩ заплашват Унгария с изхвърляне от Евросъюза;
 11. Унгария я грозят неприятности откъм ЕС заради национализма и хомофобията й;
 12. Курсът на унгарския форинт пада, държавните й облигации поевтиняват

 И така – какво ще рече всичко това?

 У мислещите хора се изгражда вече мнение, че ако Западът ни хвали – то трябва да бъдем много внимателни и бдителни. Ако ли пък почнат да ни ругаят, това означава, че извършваме правилните действия за закрепване на държавността ни и възстановяване на загубения ни суверенитет.
 Какво толкова стана в Унгария, че така безпощадно почнаха да я плюят и заплашват?
 Ами много просто! Днес пред очите ни Унгария прави смели крачки по пътя към своето засилване като държава и изясняване на своята идентичност като народ!

 Унгария предприе безпрецедентен ход по посока на излизане от паразитната финансова система, която днес изсмуква силите на слаби и „болни” държави.
 Но най-силният удар по тая система беше нанесен с национализирането на Централната банка на Унгария. И какво излезе от цялата работа най-накрая – глобализаторите не щат централните банки да бъдат управлявани от държавните ръководства на технити страни! Така щото централната банка на Унгария, както и другите централни банки по света да бъдат управлявани от ония, които днес стоят на върха на тази световна паразитна финансова система. Оттам са и всичките тия „демократически и независими” световни медии, които реват за нарушаване нормите на поведение в цивилизованите демократически господарства.
 Задействани са всякакви възможни механизми за дискредитиране на властта в Унгария!!!

 Затова ние тук в България трябва да сме наясно какво се случва там. Ние можем само да пожелаем на унгарците и тяхното държавно ръководство да бъдат твърди, мъдри, решителни, така щото да не допуснат развитието на негативен сценарий за своята страна!
Гласувай:Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 11549621
Постинги: 14718
Коментари: 2344
Гласове: 9288
Архив
Календар
«  Септември, 2020  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930