Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2013 13:19 - ИСТИНАТА ЗА НАШИЯ НАРОД - ЧАСТ II
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: Коментари: Гласове:
0



ИСТИНАТА ЗА НАШИЯ НАРОД - ЧАСТ II               
 Написано от Brannik     
 Събота, 09 Февруари 2013 13:13

 http://buditeli.info/istinska-istoriq/920-istinata-za-nashiq-narod-2.html

4 ти век - Свети Йероним съставя карта, на която Мизия е отъждествена с България - Moesia hic et Vulgaria.

Българите са преки наследници на праотеца Ной. Едно от главните доказателства за това е един стар документ от IV-ти век наречен “анонимен римски хронограф”, който се съхранява във библиотеката на Ватикана. През 354-та година там е записано “ ZIEZI EX QUO VULGARES “ – ЗИЕЗИ, ОТ КОЙТО ПРОИЗЛИЗАТ БЪЛГАРИТЕ. Зиези е наш баща и внук на праотеца Ной.

Няма да разсъждаваме, защо един официален древен документ, датиран и съхраняван в европейска библиотека и говорещ за Българи през 354 година се игнорира от псевдоисториците, които си държат на лето 681 – во. Вие сами можете да си отговорите! Тук само ще споменем някои стари извори които говорят за Българите в още по – древни времена.

В друг съхраняван във Ватикана документ също се говори за България. Това е карта от 4-ти век съставена от Свети Йероним.



Квинт Курций Руф съобщава за народът балагрии живял по времето на Александър Велики IV-ти – век преди Христа. В новите издания на Руф обаче, а и в новите лексикони и речници балагриите са просто изтрити...


Д. Хоматиян също е пределно ясен твърдейки, че българите са били в контакт с Александър Велики – “...Този велик наш отец и светилник на България бил по род от европейските мизи, които народът обикновено знае и като българи. Те били  изселени в  старо време от военната сила на Александър от разположения край Бруса Олимп към Северния океан и Мъртвото море, а след като минало много време, със страшна войска преминали  Дунава и завзели всички съседни области: Панония и Далмация, Тракия и Илирик, а и голяма част от Македония и Тесалия”. Изключително важния пасаж – “Те били  изселени в  старо време от военната сила на Александър от разположения край Бруса Олимп към Северния океан и Мъртвото море”...  не присъства изобщо в “Подбрани Извори за Българската История” -II, София, 2007, стр.107...Kак тогава хората да разберат, че част от дедите им са живели край мизийския Олимп преди повече от 2300 години?




Част от картата на Равенския козмограф- 6 век. - повече от 100 години преди официалната 681.


(ясно се виждат наименованията Тракия и Българи)


Живелият през IV-ти и V-ти век Орозий Павел споменава в своята работа География, че земите на българите са между Гърция и Каринтия ( днешна Австрия).


В “Лангобардска История” Павел Дякон твърди, че имало военен сблъсък между българи и лангобарди ( в началото на V-ти век, в описаните от Орозий земи). Българите победили Агелмунд и взели дъщеря му за заложница.


Връщайки се още по – назад във времето, ние с изненада установяваме, как старите автори описват, че и от двете страни в Троянската война воюват Българи:


"Тесалийските мирмидонци на Ахил са Българи."


"Шестоднев" на Йоан Екзарх


"Ахил заминал заедно с Атридите, като водил своя собствена войска от три хиляди души, наричана тогава мирмидонци, а сега Българи."


Йоан Малала - Византийски хронист.


Йоан Цеца също твърди, че Ахил е българин:


“И тогава всички пристигнаха в Авлида с кораби,


с тях бе Ахил, многославният син на Пелей,


и на Тетида, дъщерята на философа Хирон,


Бе предводител на хуните, българите-мирмидонци,


на брой две хиляди и петстотин …”


Той описва и българи на страната на Троя:


“А Пирехми водеше пеонците, сиреч българите,


от река Аксиос, сиреч от известната Вардар...


Хроми и Еном стояха начело на всички мизи."


Освен това Вергилий - един от най-значимите поети на Древен Рим, пише в своята "Енеида" за трака Еней от Троя, племенник на цар Приам, завел след погрома над града-държава част от съгражданите си траки (т.е. Българи бел. ред.) до Апенинския полуостров през ХІІ век пр. н. е. и създал града-държава Рим. Касае се за исторически факт, а не за легенда, каквато е историята за Ромул, Рем и Вълчицата.


Има още много извори, които говорят за нашата велика и древна история.


Всичко, обаче което противоречи на доктрината на Златарски или се укрива, или се обявава за заблуда- сведенията на Квинт Курций Руф, Анонимният хронограф, Св. Йероним, Орозий Павел,  Павел Дякон, Д. Хоматиан, Л. Дякон, М. Аталиат, Й. Малала, Прокопий, Й. Цеца, Фулко, Й. Кантакузин...Нищо, че данните се подкрепят едни други, нищо, че антропологическите изследвания на проф. М. Попов доказаха, че сме европейци, това не трогва ни най-малко една определена група безсъвестни личности. Те решават да вярват единсвено и само на задъханите от омраза към българите Теофан и Никифор...Сами преценете дали ни се преподава история, или са ни поднасяни умело подбрани извори? Как мислите, какво би било нашето самочувствие, ако на всички нас бе известно, че сме потомци на народът започнал пръв да обработва златото, народът създал първата писменост, народът  на Орфей и Залмоксис, чиято човеколюбиво учение оформи вярванията на милиони хора в древността...Нямаше ли да сме изпълненни с гордост знаейки, че предците ни са дали едни от най-способните императори на Рим и най-смелите военоначалници!


Да се върнем към най – старата ни история.


СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ.........




Гласувай:



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13711688
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031