Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2013 06:51 - ПП "Глас народен" - ОТВОРЕНО ПИСМО ДО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 900 Коментари: 1 Гласове:
-1



ПП Глас народен · 48 729 харесват това.
преди 14 часа от Sofia, Grad Sofiya ·


ДО
 ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА 42-ТО НС
 Г-Н МИХАИЛ МИКОВ
 МИНИСТЪР–ПРЕДСЕДАТЕЛЯ
 Г-Н ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ
 И ВСИЧКИ МЕДИИ В БЪЛГАРИЯ


 ОТВОРЕНО ПИСМО

 Уважаеми господин председател на НС,
 Уважаеми господин премиер,
 Уважаеми представители на медиите в България,

 Социалната и политическата обстановка в България към настоящия момент изключват възможността за дългосрочно управление на настоящото правителство. Подаването на оставка ще доведе до нов служебен кабинет, назначен от Президента на Р България, г-н Плевнелиев.

 Предвид очертаващите се предсрочни парламентарни избори сме убедени, че ако не бъде променено законодателството, те ще бъдат проведени по същия порочен и манипулиран начин. Така, резултатите ще бъдат същите, а именно, подкрепящи политическото статукво.

 Очевиден за всички нас е фактът, че партиите на статуквото в парламента, както и новосъздаденото правителство допускат едни и същи грешки, които в последните месеци накараха нас гражданите на България да настояваме за промяна.

 “Глас народен” изисква от Народното събрание в максимално кратък срок да извърши следните промени:

 • Да се отмени събирането на 7000 подписа за партиите, с цел участие в изборите – разумно е тези подписи да бъдат намалени на 2000;
 • Предвид изискването за внасяне на равен депозит от 10 000 лв. за участие в избори, всички партии да имат и равно безплатно ефирно време за представяне на своите политически позиции и идеи в държавните медии;
 • Да се забрани излъчването на „платени“ репортажи по време на предизборна кампания. Ясно дефинирана политическа реклама, а не платени имиджови репортажи в новините;
 • Да бъде създадена опция за подреждане на листите от избирателите, т.е. в листата за гласуване да няма номера, а избирателят сам да вписва кой кандидат под кой номер иска да бъде в бюлетината. Това ще внесе мажоритарен елемент в изборите и ще помогне да няма “парашутисти” в листите на политическите партии;
 • Забрана за платени застъпници и замяната им с доброволни представители;
 • Да се въведат адекватни избирателни права за българите в чужбина – достатъчно секции в държавите, в които живеят българи и искат да упржнят правото си на глас;
 • Да се засилят наказателните мерки във връзка с криминализираното купуване и продаване на гласове;
 • Да се въведе видеонаблюдение онлайн по време на броенето на бюлетините в секциите. (Тъй като над 80% от изборните секции се намират в сградите на българските училища, а още министър Вълчев снабди класните стаи с камери, да се използва тази материална база за провеждане на честни и почтени избори);
 • Бюлетините задължително да бъдат напечатани само на едно място от официална държавна институция. Всяко отпечатване на бюлетини извън тази институция да се криминализира. Бюлетините да бъдат приравнени с ценни книжа и всяка злоупотреба да бъде наказвана по надлежния законов ред;
 • Да стартира работата по въвеждане на процедура по електронно гласуване.

 Уважаеми дами и господа,

 Предвид краткия срок, в който НС предложи и прие промени в закона за ДАНС, съобразени изцяло с назначението на Делян Пеевски като неин председател, смятаме, че за същия кратък срок могат да бъдат извършени и посочените от нас конкретни промени.
 Тези промени ще помогнат на изхабените български политически партии да отстъпят място на нови политически формации с морал и без политическо минало.

 Почтеността, моралът и прозрачността следва да бъдат задължително условие в обществения ни живот!

 ПП “Глас народен”




Преглед на предишните коментари


Anton Zhekov Партиите които не влизат в парламента да нямат субсидии, заплатите на депутатите да са минималната РЗ, на министрите с по 50 лв повече, на премиера със 150 лв.
преди 12 часа · Харесвам · 5


Ivan Nikolov ta nima ne promeniha i zakona za ministerski post ? ? ? i gospodin " LUCHANO " stana ministar
преди 12 часа · Харесвам


Иван Младенов А защо не изцяло мажоритарен вот.
преди 12 часа · Харесвам · 3


Pisana Pisanova Да, нека те поживеят с 400 или 500 лв за 1 месец. Да си плащат наема, заема, всички разходи за ток, вода, телефон, интернет, телевизия. Да си купуват храна, вода за себе си и децата. Да го направят за 1 месец само, да усетят как се оцелява с толкова па...Вижте още
преди 12 часа · Харесвам · 11


Ruslan Romanov Ne znam dali e v pravomoshtijata na obiknovennoto narodno subranie,no mnogo bih iskal, da moga da si go otzovavam moja deputat,kogato predava interesite na regiona MI .
преди 11 часа · Харесвам · 2


Miroslav Gamishev + Гласуването да е задължително за всеки БГ гражданин /както е в Гърция/. На НЕгласувалите .. солени глоби!!!

какви са тези случки 5% от вота да ме управлява?
преди 11 часа · Редактирано · Харесвам · 5


Михаил Божилов Поне основно образование за гласоподавател !!!!!!!
преди 11 часа · Харесвам · 10


Михаил Божилов Стига с тези купени неграмотници!!!!!
преди 11 часа · Харесвам · 1


Павел Георгиев И да нямат право да гласуват лица без основно образование!!! Това за мен е най-важното и ако тази идея бъде приложена - то всичко ще си дойде на място!!!
преди 11 часа · Харесвам · 8


Velislav Zaimov ... не без основно, а без средно. То е безплатно и всеки, който иска да участва в обществения живот, трябва малко да се е потрудил и да се е образовал. Как само с основно образование ще разбират закони, правилници и т.н. и няма да се подават на манипулации.
преди 6 часа · Редактирано · Харесвам · 7


Борислав Тодоров имам чувството, че от ДПС крадат от тук! Преди малко по нова каза същите работи
преди 11 часа · Харесвам


Garland Amps Gamishev, нищо няма да реши задължителното гласуване. Ако не искат да гласуват за никой хората просто ще пускат празни бюлетини.
преди 11 часа · Харесвам · 1


Evgeniy Naydenov Ей, Паисий, нека се събудят харамиите и нека да успяват родолюбците. Поздрави от Софроний!
преди 10 часа · Харесвам


Tosho Bambin крадат ама само думите ....предизборно....и после пак същата песен!!!!!!!!!!!!!!!!!!
преди 10 часа · Харесвам · 1


Hristo Valkanov ГЛАВНАТА БЕДА НА БЪЛГАРИЯ е БСП,аа не единичното лице/медийният магнат/ Делян Пеевски.Пука му на него,че няма да бъде депутат.Спрат ли ПРОТЕСТИТЕ,ще продължим да духаме супата на КОМУНИСТИТЕ !
преди 10 часа · Харесвам · 1


Petya Rasheva Бюлетините да се броят от народа т.е. на място в самата секция ,не да се разнасят ,както е във ФРАНЦИЯ напр.Всеки пожелал да може да бъде свидетел.
преди 10 часа · Редактирано · Харесвам · 1


Nikolay Stoev Искам да има ограничени за гласуване. Който няма социална осигуровка и не плаща данъци в тази държава да няма право на глас. Така веднага отпадат циганите и 90% от гласовете в Турция!
преди 10 часа · Харесвам


Ивайло Стоянов Според мен, абсолютно необходимо е промени в Изборния кодекс, чрез които да се въведе задължителното гласуване. Който не гласува -Глоба, това е единственият начин да се ангажира обществото в политическия живот на страната, единственият начин да се спре с купуването на гласове, и единственият възможен начин да няма недоволни по улиците.
преди 9 часа · Харесвам · 1


Emil Todorov Да бъде приет закон за лустрацията в който да се заложи правилото .Нито един член на ръководството на БКП и репресивните органи до 1989г.И неговите наследници да няма право да заема изборна длъжност.И кмет на село да не може да стане.Защото тези хора ни докараха до тук.
преди 9 часа · Харесвам · 3


Димитър Христов Закон за лустрацията на комунистите.
преди 9 часа · Харесвам · 2


Garland Amps Крайно време е избирателните списъци да бъдат прочистени от "мъртви души" и дори още по-добре да се въведе активната регистрация за гласуване.
преди 9 часа · Харесвам


Valeria Bivolarska С част от исканията съм съгласна , за други мисля, че не е дошло времето да се случат , а и с този материал в страна като България съм по скоро скептична.Закон за луустрацията трябва да има, к.също и за уседналост, както и за задължително гласуване. Добре ще е да се въведе и електронното гласуване.
преди 8 часа · Харесвам


Vladimir Petrov Докато четох коментарите изникна една идея. Възможно ли е да се гласува за депутати по областни градове, както за кметове, и според процента на гласувалите да се определя бройката на депутатите които ще влязат в парламента. Моля ви за вашите коментари и мнение, ще бъде интересно за мен да разбера вашите гледни точки.
преди 8 часа · Редактирано · Харесвам


Tatiana Novossiolova Изцяло подкрепям всяко едно от предложенията. И съм напълно съгласна, че промените могат да се гласуват в изключително кратък срок, стига само да има достатъчно политическа воля.
преди 8 часа · Харесвам


Елена Кантурска Гласуването да стане електронно и задължително за всички правоимащи БЪЛГАРИ.
преди 8 часа · Харесвам


Pisana Pisanova Не е по темата, но преди малко ме подсетиха от "Господари на ефира". Защо в България, в ефира на БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ, се излъчват новини на друг език, освен на официалният?! Тоест, това е българският. Тоест новините са на турски език?!
 (закон ли има, за който не съм се информирала, какво е правното основание това да е така? )
преди 8 часа · Харесвам


Aleksandar Isakov Харесва ми че има идеи за промяна, но аз съм и винаги ще бъда противник на това българските граждани с постоянно местожителство извън пределите на страната да гласуват за народно събрание. Не желая хора живеещи където и да било по света да определят как ще живея аз, ако им е толкова мило да се върнат до България и да гласуват, това е тяхно право, но не смятам че е морално да гласуват от някъде другаде.
преди 8 часа · Харесвам · 3


Lachezar Dochev Да бъде създадена опция за подреждане на листите от избирателите, т.е. в листата за гласуване да няма номера, а избирателят сам да вписва кой кандидат под кой номер иска да бъде в бюлетината. Това ще внесе мажоритарен елемент в изборите и ще помогне да няма “парашутисти” в листите на политическите партии;
преди 8 часа · Харесвам


Lachezar Dochev Ако изборите бяха мажоритарни, Пеевски не би бил в Прламента..., както и много други, нали?
преди 8 часа · Харесвам · 2


Ivaylo Terzysky абе и вие си повервахте май! Искаите и по 2 кебапчета на избирател !
преди 7 часа · Харесвам


Boyan Lulchev И : Изборите да станат задължителни!
преди 7 часа чрез мобилния · Харесвам · 2


Lubomir Varbanov Моля ви да не забравяте задължителното гласуване. Ако искаме веднъж завинаги да се минимизира манипулирането на вота и значението на купените гласове трябва гласуването да стане задължително.
преди 7 часа · Харесвам · 2


Ayhan Raimov Празната бюлетина може да означава , че нямате доверие на никоя партия и би било глупаво да карате човек да играе на тото.(и освен , че е глупаво му нарушавате правото на избор , което не е свестно)
преди 6 часа · Редактирано · Харесвам


Vladislav Hanjiev Е ВИЕ ЛИ СТЕ ГЛАСА НА НАРОДА БЕ
преди 6 часа · Харесвам


Garland Amps Разберете, че дори да ме накарат да гласувам задължително не могат да ме накарат да гласувам за когото и да било ако не искам! Просто пускам празна бюлетина и тогава какъв е смисъла на задължителното гласуване???
преди 6 часа · Харесвам


Stanislav Dimitrov Milshev Dimitrov pari triabvat na naroda ne dumi i prazni obeshtania da se napraviat zalatite na poluvina kolkoto sa v drugi evropeiski dargavi sashto taka i pensiite za da moge naroda da givne malko i da si plati natrupanite bor4ovi
преди 6 часа · Харесвам


Stanislav Dimitrov Milshev Dimitrov drugota e ala bala
преди 6 часа · Харесвам


Kamen Filipov Гледам напред! Нека всеки глас стане мускул! Пусията ще мине, ще дойде време и за работа!
преди 5 часа · Харесвам


Vladimir Georgiev ...." • Да стартира работата по въвеждане на процедура по електронно гласуване." - срещу 6 цифрена сума мога да Ви напиша софтуера.
преди 5 часа · Харесвам


Dido Kalachev Здравейте Приятели,
Искам и аз да кажа мнението си ако ми разрешите.Имам малко притеснение в това да се намали броя на подписите и ще кажа защо....според мен ще стане така че ще има много на брой партии,сдружения,организации и независими кандидати коит...Вижте още
преди 5 часа · Харесвам · 2


Andrey Samar насълзиха ми се очите, ама тва е утопиа!
Иначе Па а дано ви послушат поне за някои ...
преди 5 часа · Харесвам


Krasimir Lalov задължително гласуване ..... и хора с двойно гражданство да не гласуват...или отмяна на двойното гражданство
преди 5 часа · Редактирано · Харесвам · 1


Μιηκσ Διμσβ Отговорът на това писмо ще бъде: "КО? НЕ!"
преди 5 часа · Харесвам


Dobrina Alexieva Скромната окупация на НС с искане за промяна в Изборния кодекс бе уважена от г-жа Мая Манолова, която ни покани на дебат утре 18.06. от 10.00ч в НС.
Ние, ГК"Равни пред закона", Софийска протестна група, НКЦ "Време е" отчитаме вниманието към нашия прот...Вижте още
преди 5 часа · Харесвам · 1


Надежда Хаджиева За това и аз съм готова да протестирам. Тая вечер и момчетата на Слави излязоха с точно формулирани искания. Не трябва да се иска общо или всичко. Конкретно и стъпка по стъпка, настоятелно!
преди 4 часа · Харесвам


петър йовчев ЩЕ МИ СЕ ДА ГЛАСУВАМ ЗА ВАС МОЛЯ ВИ ЗА ПОВЕЧЕ МЕДИЙНИ ИЗЯВИ
преди 36 минути · Харесвам


Ставри Кипаришев shte glasuvam za tezi koito mileyat za Balgaria..a ne za tezi koito sazdadoha lagerite na smarta ,koito po vreme na CHernobil si vnasyaha hrana ot zapad,a lyubimiyat narod za kogoto sega sa gotovi da napravyat vsichko,yadeshe otrovata..ami vazdroditelniyat /sega tezi sa v koaliztiya s komunistite/na koi deztata im gi voziha sas samoleti,na koi deztata im uchiha v speztialni uchilishta,tova ne se zabravya...
преди 16 минути · Харесвам


Тагове:   Глас народен,


Гласувай:
0



1. zaw12929 - пълни глупости
19.06.2014 04:15
пълни глупости
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13768384
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930