Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2013 19:53 - Как да се отървем от “смартфоновата шия”
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 442 Коментари: 0 Гласове:
0



Как да се отървем от “смартфоновата шия”
09.06.2013
http://30dumi.eu/2013/06/kak-da-se-ota-rvem-ot-smartfonovata-shiya/

Трудно е да не се съгласим с факта, че мобилните устройства правят живота на собствениците си много по-лесен. Само че  потребителите на електронни книги, таблети, преносими компютри и други приспособления,  са изложени на риска да  получат  така наречената “смартфонова шия” (“smartphone neck”).

Повечето от хората, които работят с лаптоп, четат    електронни книги или сърфират с помощта на смартфон, заемат  такава поза: седят (стоят), леко прегърбени, с наведена глава към екрана на мобилните устройства.

Ако заради работата си или поради други причини, често заемате такава поза, много е  вероятно да  развиете “смартфонова шия.” С този проблем се сблъскват повечето хора в страната на изгряващото слънце, защото Япония е най-компютъризираната държава в света.

За тези, които искат да разберат какво наистина означава “смартфонова шия”, трябва да погледнат  структурата на човешкия гръбначен стълб.

В ляво е физиологичното (нормално)  изкривяване на гръбначния стълб, а вдясно – патологичното.

 http://30dumi.eu/2013/06/kak-da-se-ota-rvem-ot-smartfonovata-shiya/


На снимката вляво е показана правилната позиция на гръбначния стълб – а на илюстрацията вдясно се вижда в каква поза се намира скелета на човек,  който редовно използва мобилно устройство.

“Смартфоновата шия” може да има различни ефекти върху здравето. Много хора с това заболяване чувстват болка в раменете и парене в плешките, или се оплакват от гадене, виене на свят, изтръпване. Ненормалното положение на гръбначния стълб е свързано с дисфункция на вегетативната нервна система, която регулира функцията на вътрешните органи и емоционалните разстройства.

Посочените по-горе симптоми са характерни за много заболявания, така че е важно да се установи причината за появата им. Според Rocket  News24, най-лесният начин да разберете дали вашият гръбнак  е увреден, е това упражнение: отметнете  глава назад така, че да гледате нагоре. Ако по време на този тест  почувствате дискомфорт, диагнозата е ясна: “смартфонова шия.”

За да се отървете от тази болест е достатъчно да следите позата си: след като усетите, че се навеждате, седнете изправен, разгърнете раменете,  и поемете дълбоко дъх. Собствениците джаджи, базирани на операционната система Android може да инсталират приложение, което ще служи като индикатор за състоянието на врата.

Японците, запознати със “смартфоновата шия” реагират по различен начин. Някои казват, че подобна патология е бил диагностицирана още в  детството им, така че смартфоните и други мобилни устройства не са виновни. Други резонн отбелязват, че по-рано подобна  поза на гръбначния стълб са имали хора, които са любители на четенето на книги, пише posts.

Подобни статии:
Библиотека без книги отваря врати в Тексас
Украински лекар с уникална технология лекува церебрална парализа при деца
The New Times: На Путин му се налага операция на гръбначния стълб
Всички болести се предизвикват от мислите ни
Аpple ще научи iPhone да пада като котка


Read more: http://30dumi.eu/2013/06/kak-da-se-ota-rvem-ot-smartfonovata-shiya/#ixzz2VjrBzg8d



Тагове:   смартфонова шия,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13747869
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930