Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2013 07:17 - НОВА, ЯРКА КОМЕТА - ВТОРО СЛЪНЦЕ ?! ДОГАДКИ !!!
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 779 Коментари: 0 Гласове:
1



Нострадамус: Папа Франциск ще е последният глава на Ватикана, ще се появи второ Слънце
http://www.burgasnovinite.bg/Nostradamus-Papa-Franzisk-shte-e-posledniya-glava-na-Vatika.html
 
Сряда, 29 Май, 2013 1:35:54

Папа Франциск ще е последният глава на Ватикана. По негово време на небето ще се появи второ слънце, и след това идва краят на света. Това посочва в пророчеството си известният френски астролог и пророк Нострадамус.

Според изданието TSN, което се позовава на The Daily Telegraph, „второто слънце“ може да се появи още през тази година. Кометата S/2012 S1, която се нарича още и ISON, ще се вижда от Земята от ноември 2013 г. до средата на януари 2014 г. Но през ноември, тя ще бъде много ярка. Учените предполагат, че кометата ISON може да стане по-ярка от пълнa Луна.  И тя ще може да се види с невъоръжено око през деня, както Слънцето.
Според пророчествата на Нострадамус, след такова  явление в небето „Великият от Рим ще умре“, а  в продължение на седем дни ще изгори всичко на Земята. Изследователите казват, че френският  астролог нерядко в пророчествата си нарича  Ватикана „Великият от  Рим“.

 Според пророчеството за папите, направено от  свети Малахий, наследникът на Бенедикт XVI ще е последният папа, и след това  настъпва края на времето.

Според пророчеството за папите , направено от свети Малахий,  след абдикацията на 111-ия папа Бенедикт XVI  от престола, светът го очаква катастрофа. Свети Малахий през 12 век е оставил  ръкопис, който е открит едва 450 години по-късно. В „Предсказанието за римските папи“ той описва всички понтифици, които е трябвало да заемат трона на Ватикана, започвайки от Целестин II (1143). Той  прогнозира неочакван край.

Предсказателят отбелязва, че новият папа ще избере  тронното име Петър, въпреки че по традиция папите никога не избират името на първия епископ на Рим (Свети Петър).

„По време на последните гонения на  Светия Римски Престол ще седне Петър  Римлянин,  който ще води овцете сред множество терзания; сред които градът на седемте хълма ще бъде  разрушен, и Съдия страшен ще съди своя народ.  Край.“ – се казва в пророчеството за следващият папа.

-----------------------------------------------

21.05.2013

И малко повече информация за кометата S/2012 S1, която се нарича още и ISON


Сензационната комета C/2012 S1 (ISON), наричана "Кометата на века", по-скоро няма да разкрие прелестите си пред Земята през ноември.

Открита от руския астроном любител Артьом Новичонок на самия край на Слънчевата система, кометата трябваше да ни изнесе светлинно шоу.

След като от НАСА получиха първите изображения на това космическо създание, за него заговориха в превъзходна степен.

Сега възможността шоуто да не се състои става все по-реална. Известният ловец на комети, научният сътрудник от Института по приложна математика "Келдиш" Леонид Еленин, вече без риск да сбърка твърди, че предварителните оценки за яркостта на ISON са били твърде завишени.

"Кометата ще бъде достатъчно ярка, но няма да се наблюдава от Земята, защото ще премине прекалено близо до Слънцето. Цялата ѝ яркост в този момент ще се види само от космическите обсерватории, наблюдаващи Слънцето, което ще бъде невъзможно да се направи от Земята.

А когато тя се отдалечи от Слънцето, ще можем да я наблюдаваме с невъоръжено око или с бинокли, но тя вече ще бъде доста мъждива и няма да може да претендира за названието "Комета на века", казва Еленин, цитиран от радио "Гласът на Русия".

Според астронома яркостта на ISON продължава да нараства, но така, сякаш ѝ е изхабена батерията. Ето това явление интересува сега учените повече, тъй като не могат да обяснят неговата природа.

И все пак не всичко е загубено. При приближаването си към Слънцето кометата може да се прояви по най-неочакван начин. Изхвърлянето на струи газ е способно да промени траекторията ѝ. Не се изключва и възможността за сблъсък с някой обект от Слънчевата система, което заплашва със сериозно "покушение" стабилността на орбитите на планетите и техните спътници.

Изобщо кометата е като жената, казва Леонид Еленин. Тя също е непредсказуема. И нейното име е "непостоянство".

"Кометите по принцип са непредсказуеми, включително и моята първа комета, която трябваше да е достатъчно ярка, но се оказа различно. Тя се разпадна при приближаването си към Слънцето и не можахме да я видим в цялата ѝ красота. Затова прогнозите за кометите невинаги се сбъдват", казва Еленин.

Всичко това може и да е за добро, тъй като кометите отдавна се смятат за предвестници на нещастия. С тяхната поява от древни времена се свързват войни, епидемии, глад или стихийни бедствия.



Тагове:   бог пише,   бог отписва,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13747031
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930