Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2013 22:51 - Сидеров: Подкрепих кворума, защото съм отговорен
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 402 Коментари: 0 Гласове:
0



Сидеров: Подкрепих кворума, защото съм отговорен
Въпреки че с гласа си осигури избирането на кабинета "Орешарски", лидерът на "Атака" заяви, че нямало да подкрепи правителството
 http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5806451

"Гласът от "Атака", който осигури кворума днес, е моят глас."
Това заяви лидерът на националистическата партия Волен Сидеров, който с гласа си осигури кворум за избирането на кабинета на Пламен Орешарски в Народното събрания.

"За разлика от ПП ГЕРБ аз съм отговорен човек, последователен и отговорен", каза още Сидеров от парламентарната трибуна.

"Какво щяхте да спечелите, ако бяхте провалили това заседание днес, на което са президентът, патриархът, представители на всички държави, които са наши партньори", обърна се Сидеров към ГЕРБ.

"Колко пари струват приказките на г-н Борисов, че има кризисен момент, че той разбира каква е отговорността на премиера. Приказки, които не струват пет пари, при положение, че се опитахте да провалите днешното заседание", каза Волен Сидеров.


"Предлагаме промяна в Наказателния кодекс, ние се опитваме да предложим защитата на лекари и учители. Искате да провалите това, за което те казаха - най-после, има бързо действие от парламента.

Вие саботирате това, не искате да приемем защита на лекарите, не искате да приемем защита на учителите. Вашите номера, евтини трикове - преди малко Борисов говореше - вие правите триковете, с които опитвате да саботирате парламентаризма. Няма да успеете. гарант за този ваш неуспех е "Атака", каза Волен Сидеров.

"Атака" е тази, която спря вашия път към властта, обърна се Сидеров към ГЕРБ.

"Личи си, че сте много озлобени, много ви е яд, личи си по вашата агресия. Знам голямата отговорност, с която ме натовари българският народ - да спра връщането на власт на една клика, която ще е обект на прокуратурата", заяви Сидеров, цитиран от Агенция "Фокус".

"Както спрях пътя към властта на ГЕРБ, защото те не заслужават управление, така ще спрем и ще свалим управлението, което няма да следва българския народен интерес, ако прави стъпки, които са в ущърб на българския интерес", каза Сидеров.

"Атака" не подкрепя кабинета Орешарски и очаква действия, каза Сидеров.

"Ние няма да дадем подкрепа за този кабинет, когато вашият лидер се скри. Когато си лидер, трябва да имаш характер, а не да се криеш четири-пет дни като мишок", каза още лидерът на "Атака".

"Вашите интриги срещу "Атака" никога не са постигали нищо. Сега ще трябва да опознаете страданието на тези, които сте управлявали с кражби, рекет, злодейство. Поемам тази грижа - да разобличавам вашето управление, да не остане нищо скрито-покрито. Ще се види - как са били давани поръчки за милиони, как са рязани ленти, как са се давали рушвети. Всичко това ви плаши, но такъв е животът - имаш моменти на лентички, след това - на катарзис", каза още Сидеров от парламентарната трибуна.

"Ние ще бъдем в очакване на това - какво ще върши този кабинет, имам определени критики по отношение на структурата, смятам, че енергетиката трябва да бъде отделена. Имам критики към някои от министрите.

Чух изказване на една от министърките, която говори за учебници на майчин език - тук тя ще се сблъска с нашия решителен отпор. В България официалният език е български. Когато ние предлагахме да не се говори на друг език на публични места, освен български, групата на ГЕРБ беше против, и провали това гласуване", каза Сидеров.

Въпреки че тази сутрин лидерът на "Атака" се появи в парламента с няколко бодигарда, той отрече да ходи с охрана

Има заплахи от страна на ГЕРБ за живота и здравето ми, но не ходя с охрана, заяви Сидеров пред журналисти в парламента. Той отказа повече подробности, като посочи, че работи по този въпрос и ще даде допълнителни данни.

За разлика от мен Цветан Цветанов ходи с 12 души охрана, и то абсолютно незаконно, заяви Сидеров. По-рано днес той съобщи, че има заплахи от ГЕРБ, но не уточни какви.



                 жжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжж


                Когато Гошо от ГЕРБ каза от трибуната на Народното събрание, че Атака и ДПС са като скачени съдове и постоянно си подхвърлят топката, Волен Сидеров отговори, че точно техният лидер се снима прегърнат с Ердоган и поздрави с Мераба аскер! в Турция. Каза още, че партията на Касим Дал е чисто турска  в угода на Анкара и Ердоган и т.н.

             



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13744205
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930