Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2013 07:07 - ИЗПОВЕДТА НА ЕДИН ЕМИГРАНТ и отговор от мен
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 430 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.05.2013 07:18


http://www.youtube.com/watch?v=cQHlrVhJhhM

 Обичам България.Нормално, човек оценява нещо чак когато го изгуби. Е, аз загубих щастието да се радвам на въздуха й, на природата й, на прелестта й, и на пръстта й ако щете. Не, не изгубих щастието което тя ми даряваше, по-лошо - продадох го. За какво? Ами поради същата причина която тика 200 000 българи годишно да търсят път там, където нямат дом, нямат име, нямат нищо. "Ха", ще каже някой", ето един пореден заблуден човечец, който ще се прави на патриот". А колко ми липсва и речта ни! Е, кажете ми завиден ли е живота на емигранта? Бих му сложил с удоволствие края. Но се заклех и пак се заклевам, че ще оцелея и ще се боря в името на България.Ще се върна в къщи, в истинския ми дом, след дълго отсъствие и навярно пак ще ме боли заради всичко, което изгубих, а то е много, ужасяващо много, но кълна се, ще се върна сред моя народ. Един народ, една съдба, една традиция, една вяра и един проблем, разбира се. А емигрантът - той е като окапал лист, отвян незнайно накъде от вятъра. И кой друг е като нас? Нали в сърцата сме богати, не сме с ампутирани чувства като хората, който срещам всеки ден тук -извън България. Парите не струват нищо пред стойността на чувствата, ако не вярвате, помислете си бихте ли искате да съществувате като мен, на място където освен пари притежавате единствено сълзи и нищо друго? Моля ви, не правете мойта грешка, не предавайте България, повярвайте ми така предавате най - много себе си!И Българио ще се върна, мила ми Родино, дори и да умирам, ще се върна !



                       ЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖ


   МОЙ КОМЕНТАР:   А НА КОГО СТЕ ОСТАВИЛИ БЪЛГАРИЯ ?! И ДА СЕ ВЪРНЕТЕ, КАКВО И КОГО ЩЕ ЗАВАРИТЕ?! НА КОГО СТЕ ОСТАВИЛИ РОДИТЕЛИТЕ СИ ?! НЕ МОЖЕ ЛИ ДА СИ ОПРАВИМ НАШИЯТ ДОМ БЪЛГАРИЯ, ТА ТРЯБВА КАТО БЛУДНИЯ СИН ДА ОБИРАМЕ ОТПАДЪЦИТЕ НА ЧУЖБИНАТА ?! ЗАЩО ГОСПОД НИ ДАВА МЪДРОСТ, УМ И РАЗУМ С ПРИТЧИТЕ СИ, А НИКОЙ НЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ ?! НЕ НИ ЛИ БЕШЕ ДАДЕНА АЗБУКАТА, ЗА ДА ИЗУЧАВАМЕ БОЖИЕТО СЛОВО И КАТО ГО ИЗПЪЛНЯВАМЕ, ДА ОЦЕЛЯВАМЕ ПРИ ВСИЧКИ ОБСТОЯТЕЛСТВА ?!

               Това стихотворение написах през 1993 г., когато мизерувахме цялото семейство, но Бог ми даде знак, че не сме изоставени...Никой, като падне или го бутнат, не остава в това положение, нали?! Опомняме се, ставаме, отърсваме се и тръгваме напред. Не е нужно да бягаме, а да преценим обстоятелствата и да размърдаме мозъците си, какво можем да направим, вместо да бягаме. Бог дава не само надежда, но и изход, АКО ГО ИСКАМЕ, разбира се!
             А ние искаме ли го, молим ли Господ с пълно доверие и упование в Него, а не в човеци?! Като не се вижда, не значи, че Го няма. Той очаква да Му се предоставим като немощни деца, които очакват от баща си, а не като сърдити, недоволни богохулници да сипем обиди наляво и надясно, кой на когото свари. Не трябва да оставяме това, което имаме на момента и да търсим щастие някъде си, защото може да изгубим и малкото, което имаме. Не ни ли учи Господ, че на който "няма" ще му се отнеме и това, което има.
Върнете се там, където ви постави Господ и не го оставяйте на вандалите, а го разработете. С малко може да се живее, но без хич, не може. Чужденци купуват земите ни..., а някои просто ограбват, сквернят, убиват...

                      Б Ъ Л Г А Р И,     Н А К Ъ Д Е   ?
         
                                            "Предай на Господа пътя си
                            и уповай на Него, и Той ще извърши
                            очакваното ти..."
                                                               Псалом 37 : 5
 
                      Та Бог е между нас! Къде ли
                      сте тръгнали сега на път?
                      Каква посока сте поели
                      към чужд, далечен, хладен кът?

                      На Бога вие доверете
                      най-съкровените мечти!
                      Неземна сила ще засвети,
                      да ви разкрие широти.

                      Не бързайте на запад! Няма
                      съкровищница на света.
                      Не тичайте подир измама
                      и най - прекрасна да е тя!

                      За всеки има хляб. Ще има!
                      Велик Исус е! Ще прости.
                      Ала без Бог и без Родина,
                      нищожен всеки ще пълзи.

                                                 ЕСТИР



Тагове:   без бог и родина,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13710594
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031