Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2013 07:35 - Защо Бог наказва добрите? /Но ние при Него ли сме?!/
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 2820 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 07.04.2013 16:12


Защо Бог наказва добрите?
 By admin on March 14, 2013
 http://tell.bg/?p=3528
 
 Здравейте,
 казвам се Емилияна и живея в малък провинциален град. Никога досега не съм писала в такива сайтове, но понякога когато не можеш да потърсиш утеха у най-близките си хора, намираш начин да я получиш другаде. Именно затова реших да споделя пред вас – хората, които не ме познавате и вероятно бихте ми дали най-подходящия съвет или просто бихте били съпричастни към трагедията, която изживявам.

Вече преминавам 30 години и още не съм намерила мъжа на живота си. Вероятно няма и да го намеря тъй като съм обречена. Страдам от рядко заболяване, което е причина за недотам добрият ми външен вид и може би затова още не съм намерила подходящия човек за мен. Свикнала съм с това и не очаквам съжаление от никого…

Причината, поради която ви пиша не съм аз или нещастният ми живот, а моята най-добра приятелка. С нея израснахме от малки в един двор, ходехме заедно на училище и заедно споделяхме радостите и мъките в живота ни. Тя беше и човекът, който ми даваше сили да преживея и да приема болестта си. Двете все още сме неразделни и много се обичаме.

Преди 3 години тя се омъжи за един мъж, който се оказа дясната ръка на Дявола! Биеше я и я тормозеше постоянно! Не издържах да я гледам така тъжна и нещастна всеки път, когато се виждахме. Нищо не беше както преди и измъчената й физиономия потвърждаваше това. После се намеси и майка му, която все беше недоволна от нея и все я хокаше и изтъкваше предимствата на другите си снахи, които имала.

Един ден обаче разбрах, че мъжът на моята приятелка я е пребил жестоко и тя е в болница. Отидох да я видя, а тя клетата лежеше на болничното легло и се срамуваше да ме погледне. Помогнах й да се изправи на крака, поканих я да живее у нас и тя напусна мъжа си. И така заживяхме щастливо за известно време.

Но бедите не спират до тук. Преди 6 месеца моята приятелка се разболя, започна да се оплаква постоянно от болки навсякъде и с дни беше на легло. Отидохме в болницата, а там ни съобщиха нещастната новина. Тя беше болна от рак! Лошото е, че вече няма надежда и при врачки ходихме, ясновидки, в няколко болници – навсякъде казват едно и също – тя няма да живее.

Как да приема тази мисъл? Измъчвам се всеки ден да гледам бледното й и вече уморено лице и да се опитвам да й давам кураж? Защо съдбата е несправедлива и допуска такива добри хора да си отиват? Как ще го преживея Боже?

http://www.megalife.bg


жжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжж

            Моят коментар:

            Сутринта, когато прехвърлих тази публикация в блога ми, нямах време дори да я прочета. Провокира ме заглавието и побързах да я запазя, а по-късно да изразя и моето мнение.
            Бог вижда и чува всичко, знае всичко, но иска да Му кажем грижата си в молитва към Него. Горделивите не искат да склонят глава, но... само по този начин ние даваме право на Господ да се заеме с нашето тревожно състояние и да го промени според начина, който Той смята за добре. Дали ще помогне директно, дали чрез човек, Той решава. Но отговаря, да, отговаря на нашата смирена молитва. Ние непременно трябва да засвидетелстваме нашата воля, за да предначертаем сами последиците в живота ни. Ако не призоваваме Бога всяка свободна от светски грижи минута, оставаме на разположение на дявола, защото той изобщо не се съобразява с нашата воля.
           Много пъти съм писала това и умолявам знаещите вярващи да ми простят, но го пиша отново за някои читатели, които още не знаят изхода от мъчителното ни положение, както и тези две сироти души, които Бог е събрал, за да си помагат в живота.
            Аз моля нашия Господ, да им окаже бързо Своята безценна и неописуема с човешки думи помощ, и да им подари спасение!!! Не ги познавам, не става ясно от къде са, но Бог знае. Който иска, нека се помоли също, та заради нашата ходатайствена молитва, Божията сила да ги закриля и да им помага.
            Ако в друго се различаваме, то в любовта към всяка душа, дадена на този свят от Бога, можем да бъдем единни и само тази любов е сигурното ни съкровище за небето. Иначе, кому ще бъдем нужни ?! Кому ?!





Гласувай:
1



1. merita - Библията, дава отговор на много ...
07.04.2013 12:56
Библията , дава отговор на много въпроси , включително и на този.
За съжаление света днес се управлява не от Бог а от една друга личност.
Друг е въпроса защо Бог допуска страданията и докога?
http://www.jw.org/bg/%D0%B8%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F/%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B8/%D0%98%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0/1102008390/
цитирай
2. juli13 - juli13
07.04.2013 13:36
Познавам хора които Бог е изцерил от рак!Но все пак да ви кажа че ходенето по гледачки и врачки е грях пред Исус Христос.Ако двама от вас се помолят за какво и да е нещо Аз ще им го дам-така казва Бог. http://www.molitvata.com/ - в този сайт се молят за проблеми и Исус чува тези молитви и стават чудеса.Една моя позната имаше разсейки и се молиха за нея и Исус я изцери.Пишете в този сайт да се молят и вярвайте и чакайте своето чудо.Кажете на жената да прости в сърцето си на всеки който я е обидил и да вярва че Бог ще я изцери.Но да не се връща после при този, който я е тормозил.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13710156
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031