Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2013 19:45 - Михаил Константинов ще дари заплатите си от ”Информационно обслужване” на болни деца
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 389 Коментари: 0 Гласове:
0



”Информационно обслужване” на болни деца
http://dnes.dir.bg/news/mihail-konstantinov-ostavkata-boyko-borisov-13445641?nt=4


 Бившият директор на "Информационно обслужване" Михаил Константинов ще дари всички пари, които е получавал като заплата в държавната фирма, на Фонда за лечение на деца.
 Това каза самият Константинов в интервю за предаването на bTV "Нека говорят... с Росен Петров".

 "Аз намалих заплатите, които бяха между 6 000 и 9 000 лв. на месец при предишното управление. Аз съм взимал по около 1000 лв.", заяви Константинов и каза, че ако е сбъркал с нещо, ще се извини на бившия министър-председател Сергей Станишев.

 В понеделник математикът и негови приятели стартират благотворителна инициатива "Да помогнем на България". Ще бъде създадена дарителска сметка, в която всички граждани да могат да внесат суми за благотворителност.

 Константинов не обясни конкретно за какво ще отидат парите, но обеща в понеделник да даде повече информация, както и имената на останалите учредители.

 Професорът каза още, че няма намерение да влиза в политиката, но направи прогноза за бъдещия парламент. Според него най-много гласове на изборите ще вземе ГЕРБ, следвана от БСП и ДПС. "Атака", която пасва на исканията на протестиращите, също ще влезе в парламента, смята Константинов.

 Според прогнозата му партията на Меглена Кунева е на границата, а СДС и ДСБ няма да влязат.

 "Аз съжалявам за това, защото никога не съм крил, че съм десен човек", каза математикът и уточни, че прогнозата му е груба, и всеки, който се ангажира с конкретни числа в сегашната ситуация, най-вероятно лъже.

Михаил Константинов подаде оставка като председател на съвета на директорите на "Информационно обслужване" в петък, след като беше обвинен от няколко партии, че с политическите си пристрастия поставя под съмнение честността на изборите.

 Причина за обвиненията станаха думите на професора, че ако алтернативата на ГЕРБ е управление на нова тройна коалиция, той ще стори всичко възможно това да не се случи.

 Премиерът Марин Райков порица математика за изказването му, а след оставката го покани като експерт в гражданския борд към служебния кабинет, който ще следи за прозрачността на изборния процес.

 По-рано днес Константинов съобщи, че ще излезе и от борда на директорите на "Информационно обслужване" и ще участва в изборите само като експерт.




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13750727
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930