Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2013 14:39 - Йон от корема на рибата
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1443 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.02.2013 14:52


Димитър Петров   Църква общност общество


‎               "Вярвайте, че Онзи, който изведе Йона от
                корема на рибата е Онзи, който е способен
                да ви изведе от изпитания и
                затруднения, и да ви изведе
                от тъмнината в светлина !"


                                                                + Папа Шенуда +
Kirilka Petkova
Съгласна съм и се радвам на тези мисли-провокират ме, размислям, анализирам. Благодаря и моля да продължите с това! И тук поставям за обсъждане въпроса колко ние, вярващите, имащи се за такива, възлагаме своите грижи и надежди на Бога изцяло, дори в дребните неща и се молим за това? Чула съм от въцърковени : "ех, сега с тези дреболии ли ще Го занимавам? Е, така е, трябва да вярваме, ама..." Оставяме ли се изцяло в ръцете на Бога като наш любещ баща? Можем ли като децата да се хвалим: Моят Отец е най-голям, най-силен, най-...! Правим ли го?
Ето един повод да се замислим и да работим върху себе си. Идват пости!Добре е да тръгнем, както казва протойерей Шмеман в книгата си "Великият пост" на това дълго пътуване. Ще ми е интересно и други да споделят.

Velichka Atanasova
Ами Господ иска да ни изведе на свобода, но като не иска народа, как да стане?! Още преди изборите 2009 г. показах, че трябва да издигнем знамето на Божието Царство, но никой не си мръдна пръстчето. Стигнахме дъното и ще се затрием, ако не го издигнем до българския трицвет. Не струва милиони. Няма нещо, което да е лошо в него. Тогава защо трябва да паднем на колене, за да решим да го развеем и да молим Бога за милост.Нашият народ се отрече от Бога, заради комунистите и те още ни чукат сол по главите. С издигането на това знаме, ще поправим греха на този народ и ще дадем право и доверие на Господ да ни защити и да ни помогне. А така и ще укрепне още повече вярата на християните. Но има ли кой да обича истински Христос?!

 http://bogolubie.blog.bg/drugi/2013/02/26/koi-naistina-obicha-gospoda.1058315


Аз съм в дълбоката провинция и се грижа за лежащоболна попадия. Направих необходимото, а сега други трябва да поемат щафетата. Дано се намерят вярващи с нелицеприятна вяра. Не само трябва да се молим на Бога за разрешаване на дребни и едри проблеми, но и ние трябва да направим нещо за Него. А издигнем ли Него, Той ще издигне нас, защото никой друг не ни обича толкова много, колкото Бог. Нарушен е баланса на получаване на любов от Бога и отдаването на любов към Него. Затова сме болен народ и няма да се изцелим, докато не развеем знамето и се изпълним с Духа. Тогава, само тогава, ще видим Неговата слава! Амин !!!

Сега е времето! След два дни е националният ни празник. Скоро ще е Благовещение, а след това Възкресение Христово - Великден. Всеки ден има протести, но никой не призовава Бога. Как искате да ни потръгне ?! Ще пием ли от елексира, щом блъскаме десницата, която ни подава чашата?!


ЗА ВЛАСТНИЦИТЕ Е ЕСТЕСТВЕНО ДА НЕ ИСКАТ НИКОЙ НАД СЕБЕ СИ, НО ПОТЪРПЕВШИТЕ ОТ ТЯХ НА КОГО ВЪЗЛАГАТ НАДЕЖДИТЕ И УПОВАНИЕТО СИ?!
НА КОГО?!





Тагове:   спасение,   от бог,   Рибата,   йон,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13746711
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930