Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2013 20:48 - КАКВО УСПЯХ ДА НАУЧА, ПОКРАЙ ПРОТЕСТИТЕ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 452 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.02.2013 20:56


КАКТО ПЧЕЛИТЕ СЪБИРАТ ПРАШЕЦ ОТ РАЗНИ ЦВЕТЯ, ТАКА И ЧОВЕК ТРЯБВА ДА СЛУША ПОВЕЧЕ, КЪДЕТО И КОГАТО МОЖЕ, ЗА ДА ИЗВЛЕЧЕ НЕОБХОДИМАТА МУ ИНФОРМАЦИЯ.
 Нямам много възможност да проследя всичко, а и от всякъде гъмжи информация. Сега, обаче, ще кажа за партийните пари. Не ерпетата, а НЕК е бездънният кладенец, от който партиите смучили парите си. За тези партийни групи в парламента отделно, ами на партийните функционери по места...?!
 Ще ви разкажа за едно време. Бях счетоводителка в канцеларията на родното ТКЗС. Дойде прислужничката на ГРАДСКИЯ ПАРТИЕН КОМИТЕТ и ми се изрепчи, че другаря С. наредил да й пусна заплатата. Отговорих й, подобаващо на нейния тон, че другаря С. не може да каже кога да й пусна заплатата, защото си има ред и срокове. Тя си подви опашката и след това винаги, когато ме срещаше, ме поздравяваше с уважение.
 Та с това искам да кажа, че тази практика е от времето на соц-а и няма да се измъкнем оттам, докато не спрем дояка на тези, които смучат от няколко места, за сметка на народа. Няма смисъл от партиите, които уж се карат и се наддумват, но на ведомостите се нареждат като първи другари. А спомняте ли закачката с подаръците-телефони?! Те никога няма да се задоволят, никога !
 В интернет някъде четох, че България била най-добре, когато царят забранил партиите. Не е невъзможно и сега да се забранят, но опитайте да хвърлите на кучето кокал и после се опитайте да му го вземете...

Забравих да кажа и това, че НДСВ са направили закон за забрана да се откриват притежателите на дялове в енергетиката. Така може и терористи да ги изкупят и...отиде коня в реката...

От това, което говореше експертът професор Михаил Константинов, успях да запомня това, че не е необходимо да се свиква Велико народно събрание, защото обикновеното може да вземе решение броят на депутатите да бъде наполовина или по-малък. И защо не. В цяла България бедните и работливи хора ги съкращават, а те стоят там на заплати и допълнителни придобивки, макар, че рядко изпълват залата. Ядат на работливите хляба и пет пари не дават. Ето, че си осигуриха и по-големи заплати, въпреки протестите на гладните...
 По отношение на заплащането, трябва депутатската заплата да се върже за минималната заплата, колкото пъти в повече е необходимо, за да я дърпат и нея, щом решат да гласуват увеличение за своите заплати.
 Днес чух още едно важно нещо. Това е, че член 150 от Конституцията е заключил вратата за гражданското общество. Там трябва да се направи добавка и право на гражданските организации и искания.
 И така, най-доброто е, че този парламент може да свърши работата по изискванията на протестиращите, защото за Велико нар. събрание са необходими 400 депутати и много месеци за организиране, и двойно пари за заплати т.н.


                         жжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжж

bTV Извънредно студио: След 23 г. - връщане към кръглата маса
http://btvnews.bg/video/emisii/btv-izvanredno-studio-sled-23-g-vrashtane-kam-kraglata-masa-2.html






Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13747987
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930