Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2013 20:54 - Октай с гадже в ДПС и баща от Атака
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 632 Коментари: 0 Гласове:
1



Октай с гадже в ДПС и баща от Атака

06:10
21.01.2013
от  Стела Николова, Бояна ...

http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/sokola_na_mushka_zaradi_revnost-174929.html
 
Мразел Доган, но гласувал за партията му

Октай, който извади пистолет срещу Доган, е имал гадже в централата на ДПС. Това разкри в Бургас вторият му баща Атанас, който пък е симпатизант на "Атака". Пастрокът не изключва ревност да е в основата на опита за покушение. Енимехмедов първо симпатизирал на ДПС, но после се разочаровал. Леля му Нависе обаче е активист на движението и в момента е чиновник в община Руен. Тя се скарала с майката на Октай, която заживяла с християнин.

Че Октай е посегнал на Ахмед Доган от ревност, е най-горещата клюка в Бургас ден след покушението в НДК. Вторият баща на Енимехмедов - Атанас, споделил в кварталното кафене, че като нищо гаджето на доведения му син е в дъното на атентата. Октай се запознал с фаталното момиче преди 6 месеца и буквално загубил ума си. Брат му Метин дори се оплаквал на приятели, че е станал адски затворен, не се прибирал в Бургас. Пастрокът Атанас пък разказал в махалата, че гаджето на Октай скоро започнало работа в централата на ДПС в София. И подозирал, че това е провокирало сина му да вземе Сокола на мушка.

Не само гаджето, а и лелята на Октай е "вътрешен човек" в ДПС, научи "Стандарт". Нависе е сестра на майка му Айше и завежда "Личен състав" в община Руен. Лелята е сред най-дейните активисти, член е от няколко години. Съпартийците й в Руен я бранят със зъби и нокти след покушението. "Тя какво е виновна, че той е извадил пистолет срещу Доган?! Не я замесвайте! Никой не може да си избира роднините, нито да отговаря за действията им", заяви кметът на Руен Исмаил Осман след инцидента в НДК. Според роднини Нависе поддържала нормални отношения със семейството на сестра си, но напоследък връзката им охладняла. Причината била, че майката на Октай се развела с мъжа си Хасан и се оженила за Атанас, който е християнин.

Родата недолюбвала новия зет

а на Айше показали, че не е много желана на семейните празници. Синът й Октай застанал изцяло на нейна страна и демонстрирал открита неприязън към леля си Нависе заради ДПС. "Беше много краен и макар че не се занимаваше с политика, мразеше отявлено партията на Доган. Много пъти е заявявал, че всички в ДПС са жадни за власт и пари, наричаше ги измамници и търтеи", разказаха негови приятели. Възгледите на Октай най-вероятно били повлияни от втория му баща Атанас, който бил националист и симпатизант на "Атака". "Преди години, когато Волен Сидеров беше на върха на славата си, Атанас му беше върл фен. Не знаем дали е членувал в "Атака", но ходеше на всички митинги на партията в Бургас и не признаваше друг. Даже сме се чудили как така е

националист, а пък е женен за мюсюлманка

разказаха комшиите им в кв. "Славейков". Всички роднини на Октай вчера са били на разпит лично при шефа на бургаската полиция комисар Милен Димитров. Показания дали и брат му и най-близките му. "Свършихме много работа, изяснихме много подробности и детайли около случая и сме предали всичко на колегите в София. Повече информация не мога да дам, за да не се попречи на разследването", заяви комисар Димитров. И отказа да коментира дали роднините на Октай са знаели какво е намислил. "Семейството е изключително почтено, много свестни хора са и са помагали финансово за следването на сина си", каза още комисарят.

Майката на Октай Айше работела дълги години в бургаската нефтена рафинерия. В момента е в пенсия, но се хванала като продавачка на обувки,

за да помага за следването му в София

След като останаха заключени цял ден в събота в апартамента си под окупацията на журналисти, роднините на Енимехмедов са напуснали града тайно посред нощ. Никой не знае къде са отишли, а телефоните им са изключени. Звънецът на вратата им също бе изключен вчера, не се чуваше и лаят на кучето Цезар. Повечето съседи от входа вчера вече отказаха да говорят пред медиите. Получиха внезапна амнезия и се кълняха, че не помнят дори имената на Енимехмедови. Доста по-разговорливи бяха от съседните блокове, където живеят доста приятели на двамата братя. Те споделиха, че в квартала никой не ги наричал с турските им имена, а много от познатите им

дори не знаели, че са мюсюлмани

Октай се представял като Огнян, а в компанията му го наричали Оги. Метин пък, въпреки известността му покрай "Шоуто на Слави", е познат като Митко. "Тези момчета са приятели на сина ми и дъщеря ми. Но за Огнян за първи път разбирам, че се е казвал Октай. Изненадан съм, дори не знаех, че са мюсюлмани", разказа съсед от блок 27-ми в "Славейков".

Приятелите: Платили са му за цирка

Приятели и съученици на Октай Енимехмедов от Бургас вчера се обединиха около версията, че някой му е платил, за да опре дуло в челото на Доган. Те са категорични, че всичко е предварително подготвено и инсценирано. "Октай е щура глава, първо действа и после мисли. Готов е да влезе във всякакви щуротии, за да си вдига адреналина. Но не е способен да извърши убийство или да го е мислил сериозно. Най-вероятно някой му е платил, за да разиграе целия този цирк", убеден е негов приятел от детинство. Съученици на Октай от строителния техникум пък разказаха, че още в средното школо често се заплитал в неприятности. Още тогава Огито, както го знаят, бил много умен и буден, с блестящи перспективи. Често обаче идвал на училище с ортопедична яка на врата след поредния бой, в който участвал. Бил много висок, симпатяга и девойките си падали по него.

Сценарият е като с Йозал

Божидар Димитров, шеф на НИМ

Нападението срещу Ахмед Доган е извършено по същия начин, както и опитът за покушение срещу бившия премиер на Турция Тургут Йозал.

Не знам дали сценарият с нападателя на Доган Октай Енимехмедов е взет от там, но много прилича на него. През 1988 г., по време на конгрес на неговата партия, докато си чете доклада, Йозал е нападнат от 2-метров мъж, който иска да го гърми. Дребничкият Тургут, досущ като Ахмед Доган се справя лично с него и става голям герой.

Трябва да има съд не само за нападателя, но и за тези, които го пребиха в НДК. И аз навремето съм тренирал карате. Там ни обучаваха, че удар с ритник, с крак, е седем пъти по силен от удар с ръка. Те го биеха, за да го убият, не за да го обезвредят. Иначе той си беше обезвреден вече, над него лежеше служител на НСО. Нали са либерал-демократи, защо се занимават с такива работи?!




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13759410
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930