Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2012 20:55 - АРАБСКИ ПОСТЕН КЕЙК
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 520 Коментари: 0 Гласове:
1



 Vasil Mihaylov


Арабски постен кейк

 Продукти: 1 чаена чаша сладко (конфитюр); 1/2 чч захар; 1 чч гореща вода; 1/2 чч олио; 1 сл ябълков оцет; 2 чч брашно; 1 бакпулвер;1/2 чл сода бикарбонат; 1/2 чл сол; 1 чл канела; 4 бр. счукани карамфилчета; 1 чч счукани орехи; шепа стафиди. Маргарин и брашно за подмазване.  Приготовление: В една купа се сипват сладкото и захарта, заливат се с горещата вода и се бъркат до разтваряне. Добавят се олиото и оцета. Аз добавих и 1 ампула есенция ром.  В друга - по-голяма купа се пресява брашното, добавят се бакпулвера, содата, солта, канелата, карамфилите, орехитеи стафидите - сухите неща и се разбъркват с вилица. Мократа смес се изсипва към сухата. Хомогенизира се добре с вилицата. Изсипва се в добре подмазнена и набрашнена форма и се пече на 180 градуса 40 минути. (Аз го удължих до час, че не му беше достатъчно). Оставя се да изстине и се вади от формата.


Тагове:   храна,   за постите,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13709627
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031