Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2012 16:39 - НИЕ, БЪЛГАРИТЕ СЕДИМ ВЪРХУ БОМБА !!!! АМИ СЕГА... !!!!
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1629 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Григор Лилов: Борисов и Цветанов са съучастници в атентата в Бургас
16.12.2012 / 22:32
от: Милена Нейова, "Гласове"

Публикуваме втора част от интервюто, което журналистът и макроикономист Григор Лилов даде специално за „Гласове”. По думите му абсолютно сигурно е, че взривът при атентата в Бургас е преминал под опеката на МВР. Истината се оказала невероятна. Защото в България непрекъснато се говори за октоподи, но най-голямата хидра на престъпността е съсредоточена в МВР, в лицето на вицепремиера Цветанов и премиера Борисов.

- Господин Лилов, бяхме ли информирани достоверно за срещата на американския президент Барак Обама и премиера Бойко Борисов? Какво е вашето обяснение за това гостуване?

- Аз имам обяснение за това гостуване. Не го очаквах в този формат. Защото това не беше среща с министър-председателя, както ни беше представено. Това беше среща с българското правителство, по-точно с хората от него, които отговарят за международната политика и сигурността на България. Имам предвид присъствието на външния министър Николай Младенов, на вицепремиера Цветан Цветанов и ген. Аню Ангелов. И бях изключително изненадан, че след срещата нямаше абсолютно никакъв коментар от Белия дом. Нормално е след среща в такъв формат, което е рядък прецедент в дипломатическата практика, да има поне някакво съобщение за медиите, да има брифинг или пресконференция. 

Подозирам, че разговорът е бил крайно нелицеприятен. Направи ми впечатление още нещо. Веднага след срещата излязоха няколко негативни доклада за България, включително за индекса на корупцията. Често казано, аз не вярвам много в случайностите. Големите правителства и световните сили имат свои представители във всички обществени организации, като се започне от човешките права и се стигне до корупцията. Нямам представа какви са резултатите от срещата, но мога да кажа с абсолютна сигурност, че един от мотивите за тази среща, който беше съобщен официално от американската посланичка в България Марси Рийс, е бил атентатът в Бургас. Това обяснява и дългия престой на силовия  вицепремиер, който явно се е обяснявал на висшите американски държавници.

В новата си книга „Дуел” съм направил много внимателно разследване на атентата. Според мен можем да говорим за директно съучастие на Министерството на вътрешните работи в този атентат, за което съм се подписал и с което рискувам съд за клевета срещу едно правителство, защото директно съм посочил  Цветан Цветанов и Бойко Борисов като съучастници в този терористичен акт. Абсолютно сигурно е, че взривът в атентата е преминал под опеката на МВР.

- Твърдите, че Цветан Цветанов и Бойко Борисов са знаели за подготовката на атентата? И че са съдействали или бездействали?

-  Не може Цветанов да не е знаел и веднага ще обясня защо ги обвинявам в съучастие. Не може МВР на защитения си сървър, който се намира близо до Велико Търново, да пусне съобщение 20 минути по-рано от самия взрив. Съобщението е в 17,06, взривът е в 17,24 ч. Няма уволнени, няма наказани. Оказа се, че такова съобщение е прерогатив на супервайзъра, който отговаря за сървъра, на шефа на пресслужбата, на шефовете на секретните служби и на кабинета на министъра.

Имам и две много скандални изявления на МВР, цитирани от външни агенции, и двете също изпреварват атентата. Едното от тях е потресаващо. Аз съм го цитирал в книгата. В него се говори за автубус № 2 и терорист камикадзе, който ще се взриви до входната врата на автобуса. Публикувано е от руската агенция  МИГнюз, която се позовава на МВР. Има още една агенция, мисля, че беше канадска.

- Каква е логиката да има съучастие на част от българското правителство в атентата?

-    В България говорим за октоподи, за какво ли не, някаква митология се лее. А се оказа, че най-голямата хидра на престъпността, най-страшната връзка с престъпността, защото говорим за връзки с международния тероризъм, е съсредоточена в МВР, в лицето на вицепремиера Цветанов  и  премиера Борисов. Те са укрили и следите от взрива, защото там има пряко българско участие и аз съм го доказал.

Ще си позволя да отворя една скоба. Абсолютно никъде, в нито едни показания, нито в тези на израелските туристи, нито на българските очевидци, не се говори за камикадзе. Напротив, има достатъчно показания, от които става ясно, че взривът е започнал от багажното отделение, без някой да е поставял багаж там. Има и показания, в които се говори как шофьорът със зъби и нокти е бранел един предварително поставен черен куфар. Няамаме дори показание на очевидец за прочутата глава на терориста. От МВР негласно протестираха (или поне така написаха колеги), че Мосад изземват всичко. Защо тогава не иззеха и главата на терориста, която е описана в протокола?

Имам и други въпроси. Защо част от очевидците, които са били на първия ред на сцената, вече не могат да бъдат открити. Потънали са в неизвестност и дори и най-близките им хора не знаят какво става с тях. Не говоря за израелците, а за българите. Вече има и няколко смъртни случая в чужбина. Правили ли сте връзка с атентата в Ливан, където загина шефът на ливанското разузнаване? Той беше убит с български взрив един месец след атентата в Бургас. Това е човекът, който трябваше да разследва връзката с "Хизбула", защото западните служби откриха един огромен трансфер на информация между България и Ливан непосредствено преди взрива. Имам информация за хиляди ливанци, които спешно са дошли в България непосредствено преди взрива. 

Категоричен съм, че има българско съучастие в този атентат. И не се изненадвам, защото става въпрос за милиарди.

- Отново ви питам: каква е логиката? Защо им е на Цветанов и Борисов да се забъркват в подобна история?

- Не мога да го обясня с пет изречения. В книгата си съм проследил поток от пари и наркотици, фирми, свързани лица. И тези връзки стигнаха до първите етажи на властта. Затова тези хора бяха извикани в Белия дом, за да дават обяснения. И сега ще видим какво ще каже Цветанов през януари, защото това е крайният срок.

Аз имам и обяснение защо Обама не реагира веднага след взрива. В условията на президентски избори да обявиш една страна, членка на НАТО и ЕС, за съучастник в тероризъм, означава да изгубиш десет милиона гласа. Аз имах едно телевизионно изявление непосредствено след взрива, в което заявих, че той цели манипулиране на президенстките избори в Щатите. Започвайки от шофьора на автобуса, фирмите и свързани лица, тясно преплетени с мафията, от хора, които са участвали в този трансфер на терористи. Оказа се, че тези хора са пазени месеци наред поради смъртни заплахи от ДАНС.

- Разбирам, че имате по-глобален поглед върху цялата ситуация. Какво ще се случи, как виждате това в развитие?

-  Аз съм ужасен, защото малко хора си дават сметка, че това правителство и управление вече стават опасни не само от гледна точка на бедността и корупцията, която произвеждат. Те стават опасни от гледна точка на сигурността за всички нас. В България има над шест милиарда евро, които са влезли от неизвестни източници от Близкия  и Средния изток. Такива пари се намират в Корпоративна банка на Цветан Василев. Наскоро със същите пари купиха и друга банка. Това не са пари на фонда на Оман, защото БНБ изрично призна, когато влязоха официално парите, че става въпрос за пари на Иран, а не за пари на султаната на Оман. Така те признават, че става въпрос за опосредствано влизане на капитали.

Малко хора си дават сметка, че покрай тези джамии в България, 1452 на брой, през нашите банки са преминали над два милиарда евро Преди време руският посланик ни нарече  троянския кон в НАТО и ЕС. Аз днес бих употребил друга метафора. Днес ние сме арабско-персийски жребец, който се разхожда на територията на ЕС и НАТО.

Цялото ми разследване доведе до тези изводи и съм ужасен, защото хората трябва да си дадат сметка, че тази история може да завърши драматично, с бомби над София. Знам, че звучи фантастично. Но за съжаление, когато съм се ангажирал с лоши прогнози, обикновено се сбъдват. Нещата са изключително неприятни. И посещението във Вашингтон го доказа. Погледнете списъка за посещения на Обама и на предишните президенти и вижте има ли друг случай американският президент да заседава с ключовите фигури, със силовите министерства на една държава. За това става дума.

- Как  тогава премиерът успява да спечели подкрепата и доверието на толкова много хора?

-  Много ясно го формулира бившият американски посланик Джон Байърли в телеграмата в Уикилийкс. Там той обяснява криминалното минало и профила на лицето Бойко Борисов и хората около него. Ние никога не трябва да забравяме, по памет цитирам, с кого си имаме работа.

Но в края на краищата, медиите произвеждат политиците, защото иначе никой няма да ги знае. Медиите са под контрола на правителството, затова и книгата е наречена „Тайният проект Бойко Борисов”. Тъй като зад него стояха могъщи сили, които разполагаха и с капиталите, и с политическите възможности да лансират тази кандидатура. Тези сили имаха международни контакти и  безспорно са поели някакви ангажименти пред света, започвайки от Москва, преминавайки през Берлин и Брюксел, Лондон и стигайки до Вашингтон. 

Проблемът е, че сега Бойко Борисов е много опасен. При това опасен не само за нашата сигурност, но и за света. Аз на това отдавам срещата във Вашингтон. Явно там е имало ултиматум. Защото не е работа на Вашингтон да контролира българските политици, това не е работа нито на Москва, нито на Брюксел. Англичаните чудесно са го казали, че всеки народ си заслужава управниците и съдбата. Лошото е, че ние поставихме начело на държавата изключително спорни фигури, тясно свързани с мафията и престъпността. И когато се говори за октопод, трябва да разберем, че този октопод се намира на "Дондуков", там, където пише Министерски съвет.

Аз затова озаглавих книгата си „Дуел”. Защото разследването ми беше тежка схватка с  МВР и правителството, които ми пречеха по всякакъв начин - легален и нелегален.

-  Все пак книгата е на пазара.

Слава богу, не могат да контролират и този пазар, той е доста сегментиран. Или ако се опитат, това ще предизвика незабавната реакция на ЕС и Брюксел. Защото ще бъде вадещ очите пример за тотална цензура и погазване на Конституцията. Така че колкото и да им е неприятно, ще трябва да я преглътнат. 

Бойко Борисов е един мит. Станишев се сети чак сега да направи изявление за магистралното строителство. Аз преди година направих тази справка - кой колко строи. Оказа се, че и единият, и другият строят еднакво. Поне така ще им завършат мандатите. Но ако трябва да сме обективни, трябва да признаем, че правителството на Станишев не беше в условия на световна и българска криза, т.е. Борисов строи в по-трудни условия. Но веднага трябва да попитаме: кога са построени магистралите в Германия и САЩ?

Според  Кристалина Георгиева това не е най-удачният път за излизане от кризата. Едно магистрално строителство не може да разкрие достатъчно работни места и съпътстващи производства. Магистралите в Германия не са строени през 1933 г., когато Хитлер е на власт. Те са строени, след като преминава голямата криза. Голямото магистрално строителство в САЩ Рузвелт не го започва през 1933 г. Започва го през 1935 г., когато са излезли от голямата депресия.

Ясно е защо се строят магистралите у нас. Това строителство е най-удобният инструмент да се крадат пари. Там никой не може да осчетоводи реалните разходи - какво точно е вложено, какво не е и пр. Но резултатът е налице. Ние изгребахме фискалния резерв на държавата, бюджетът се връзва с някакви фокуси на Дянков и просто се чудя как още на са ни подпукали, защото това са точно гръцките фокуси. Бедността в България доби застрашителни размери, а сега тези хора създадоха и тежка външнополитическа криза с този атентат.

-  Прогнозите ви са доста песимистични. Ще оцелее ли правителството на следващите избори?

 - Не, абсолютно убеден съм, че както и да фалшифицират изборите, дори и да вземат властта, няма да могат да могат да се задържат. Наполеон има една мисъл, която аз много харесвам. Че с щикове можеш да дойдеш на власт, но не можеш да седнеш върху тях и да управляваш. А това правителство точно това прави. Използва силови методи.  Но те нямат вече пари. Парите са им спрени, включително и от Европа. Погледнете изявлението на Дянков за изпълнението на бюджета - дефицит по европейските средства 554 милиона. Какво значи дефицит? Това означава, че договорените пари не са дадени. Смятате ли, че 550 милиона са малко? Цеди се капка по капка и не без основание.

И за магистралното строителство, което е голямата хвалба на Бойко Борисов, не са преведени пари, защото са нарушени много условия. Въобще не искам да мисля, когато дойде одитът на ЕС, как ще се произнесат. Може да се окаже, че ще трябва да връщаме много милиони. И не знам откъде ще ги вземем. Ако човек отвори специализираната информация на Международния валутен фонд и Световната банка, ще установи, че 24 тона от златния резерв вече ги няма. Разбирате ли за какво говоря?

       МОЯТ КОМЕНТАР:
               Когато преди изборите подсказвах, че има нередност с джамиите на Бойко Борисов и не трябва да бъде избиран, в този блог се намериха хора, които ме обявиха за дявол и сатана. Поставяла съм брат против брата...клевети, клевети..., но... истината ще излезе на яве. Аз не знам подробности. Каза ми се, че сега аз не зная какво прави Духът Господен, но после ще разбера. Винаги ми се дава кое да е "да" и кое "не", а после идват доказателствата. Пак ще кажа, че от нас се иска най-напред пълно доверие в делата на Бога. Но, ако си помислите, че се радвам на доказателствата, ще сгрешите. Бих искала да се имат предвид подсказванията, които идват от Духовното Небе, за да постъпим правилно, а не да грешим по човешки и после да ни дойде уверението, че сме грешили. А истината се дава на много усърдни вярващи, стига да има кой да ги чуе.
Тагове:   и това,   истинат,   е скрита,   е явно,


Гласувай:
2
01. shtaparov - Този роднина на Ал. Лилов за съжа...
17.12.2012 20:54
Този роднина на Ал.Лилов за съжаление е издумал големи глупости по адрес на БЪЛГАРИЯ,без да се усети. Защото най-голямата хидра на престъпността не е съсредоточена в МВР,а в бесепе ("бекапе"),както винаги е било.
цитирай
2. bogolubie - Кои не произлизатот БКП ?
17.12.2012 21:00
Всички са от едно котило, освен най-младите, според мен.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 11532827
Постинги: 14718
Коментари: 2344
Гласове: 9288
Архив
Календар
«  Септември, 2020  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930