Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2012 05:05 - Нека разсъждаваме заедно - за съвършенството!
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 727 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 15.12.2012 05:27


 Даниела Станкова публикува в Що е истина ?
Даниела Станкова 11 декември г. 00:05 

Нека разсъждаваме заедно - за съвършенството!  Много християни твърдят, че това е лесно, щом Бог го иска от нас!  Но почти всички изваждат това изискване от контекста на текста, а той е  43. Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си".
 44. Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят;
 45. за да бъдете чада на вашия Отец, Който е на небесата; защото Той прави слънцето Си да изгрява на злите и на добрите, и дава дъжд на праведните и на неправедните.
 46. Защото, ако обичате само ония, които обичат вас, каква награда ви се пада? Не правят ли това и бирниците?
 47. И ако поздравявате само братята си, какво особено правите? Не правят ли това и езичниците?
 48. И тъй бъдете съвършени и вие, както е съвършен вашият небесен Отец.  И тъй, за да бъдем съвършенни, както нашият Спасител , ще трябва да се научим да ОБИЧАМЕ НЕПРИЯТЕЛИТЕ СИ - тези , които ни мразят и , които вършат зло срещу нас!  За себе си мога да кажа, че изпадам доста често, да не кажа винаги от това Божествено изискване!  Така, че съм грешница!  А на Вас задавам въпроса - наистина ли се обичаме като християни, след като сме позволили на сатана да ни раздели на толкова фракции и след като много от християните треперят дори от омраза към другите християнски деноминации!!!???  И при това ние не сме врагове в истинския смисъл на думата!  Ние сме Христови, а следователно братя и сестри, а не се понасяме и се осъждаме непрестанно и то със жлъч!  А какво остава, ако някой посегне на здравето или живота на любим човек, или ни открадне колата или компютъра!  Ще го обичаме ли!  Ако крадеца на улицата ни поиска портфейла /ризата: ще му дадем ли и скритият в джоба ни диамант /връхната дреха/?  Ако честно си отговорим на всички тези въпроси и още цяла дузина подобни, тогава ще можемли да продължим да твърдим, че е лесно да бъдем съвършенни, както нашият Небесен Отец!!!!  И така Любовта има три аспекта:  1. Към Бога  2. Към ближния  3. Към неприятеля и престапника - короната на съвършенството  Към 1. Защото да обичаме Бога, който ни обича със съвършенна любов е лесно!  Към 2. Да обичаме ближня е относително лесно - но ние и там се проваляме, защото за да обичаме ближния, значи да се грижим за него и нуждите му:  Прочетете Матея 25гл. от 34 ст. до 46 ст. и ще разберете, какво значи да обичаш ближния си!  А към 3. Трябва всеки сам да изпита себе си дали обича врага си и дали му е простил, и дали желае благословение и добро да се случи в живота му!









Гласувай:
0



1. bogolubie - Човек изпълнява Божията воля по два начина - чрез страх Божий и чрез любовта към Бога.
15.12.2012 05:29
Разбира се, че християните сме призвани в любовта, но да обичаш мъчителите си с човешките си сили е невъзможно.Изворът на любовта, от който трябва да се зареждаме е Господ Иисус Христос-Словото Божие. В молитва, да ни бъде дадена любов към тези, които ни гонят, Той ни изпълва така, както от извора прелива и се разлива водата. Това го казвам от личен опит. Но трябва да го искаме от Бога. Непременно. Иначе, може да се достигне до някаква ниска степен, но ще е изкуствено, по задължение към нашия обичен Господ. Измолим ли я от него, Той ни я дава в изобилие.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13773551
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930