Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2012 14:04 - ЖИВОТЪТ Е ЕДИН
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 549 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.12.2012 14:06



http://pleven-bilki.com/news_view.php?current=7&news_id=8 


25.11.2012 г.

Животът е един image

Животът е един за това ОПИТВАМ ВСИЧКО или
Животът е един за това ВНИМАВАМ КАКВО ОПИТВАМ.

Хората започват да взимат наркотици по различни причини: стрес, чувство за малоценност, да привлекат внимание, за разнообразие, за да се впишат в определени групи, да покажат колко са безстрашни, заради любов или просто от любопитство. Не след дълго започват проблемите със близките. Понеже им е трудно да обвинят себе си за собствените си постъпки, най-често се обръщат към системата, държавата или ситуацията, в която живеят. Започват да търсят оправдания. По тази причина все по-често се сблъскваме с хора, които приемат за нормално използването на различни упойващи съзнанието средства, дори стигат до крайности като: петиции, протести, изказвания по медиите и разговори със сериозни институции за легализиране на наркотиците. Истина е, че продажбата на леки наркотици в малки количества е позволена в някои държави. Макар да не го мислим за правилно, няма да го крием, за да разгледаме темата от всичките и страни, за да могат всички да бъдат абсолютно информирани и да избегнат употребата им. Любопитно е ,че има хора, който мислят по следния начин:"Аз взимам наркотици, но внимавам и не прекалявам". Вярно е, че някои наркотици вредят по-малко от други, но това в никакъв случай не значи, че не застрашават здравето и живота. Други казват: "Аз взех само да видя какво е.. и така започнах ", но в крайна сметка единици са тези, който са успели да се откажат, а тези който не могат да спрат казват: "на мен ми харесва.. не ми пречи", което е най-често е оправдание или просто наркотикът им е променил съзнанието. Но всички трябва да знаят, че при вземането на какъвто и да е наркотик се променя и тялото не само разумът. Първо ще ви покажем временното влияние на някои наркотици, след това последиците върху тялото за да прецените ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ ЦЕНАТА КОЯТО ЩЕ ПЛАТИТЕ?

Временни промени: 
Канабис - развеселяване, повишено самочувствие, промяна в слуха. 

Амфетамини - енергичност, премахва нуждата от сън, издръжливост на алкохол. 

Метаамфетамини - енергичност, смелост. 

Кокаин - усещане за мощ, еуфория. 

Морфин, Опиум, Хероин - усещане за топлина, отпускане и спокойствие.

 

Трайни промени: 
Канабис - шезофрения, рак на белите дробове, респираторни заболявания, намалява концентрацията, променя настроенията (най-често се наблюдават депресивни състояния), нарушава контрола върху волевите движения. В редки случай се наблюдава кривогледство, но само докато премине ефекта на наркотика. 

Амфетамини - параноя, апатия, загуба на апетит, безсъние, конвулсии. 

Метаанфетамини - проблеми с двигателни функции на тялото, предизвиква сериозни проблеми със зрението, епилепсия, и рани по лицето само от докосване. 

Кокаин - перфорация на носната преграда (след продължително смъркане), кръвотечение и увреждания на устната кухина и смърт при хора страдащи от сърдечно съдови заболявания. 

Морфин, Опиум, Хероин - физическа зависимост, настръхнала кожа, болки в стомашно-чревния тракат, риск от заразяване с хепатит "С", декретира6ти лигавици, повишена температура, тремор, болки в ставите, увреждане на чернодробните клетки, рязко спадане на теглото нежелание за живот. При свръх доза - кома или смърт.


Целта на тази статия е превенция. Най-вече за младите които от ранна възраст започват с незаконните вещества, а това че са незаконни не е най-лошото.. обяснете на младите какви са ефектите и последиците от наркотиците. Говорете спокойно за да ви разберат.. позволете на ума да запази здравето, за да може здравето да запази умът!

 

Вижте и клипчето:

http://pleven-bilki.com/news_view.php?current=7&news_id=8


Тагове:   здраве,   живот,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13710568
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031