Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2012 06:43 - Главното мюфтийство се извини за неточно заглавие
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 366 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.12.2012 06:46


 Главното мюфтийство се извини за неточно заглавие  декември 4, 2012

Главното мюфтийство поднася своите извинения относно неточното заглавие на публикация в сайта на Изповеданието, която гласи „Свещеник прие исляма“ от 28 ноември 2012 г. Заглавието към настоящия момент е коригирано  - „Бивш свещеник прие исляма“.
С оглед на факта, че ГМ винаги е подкрепяло и съблюдавало активния диалог между религиите, открито заявява, че чрез публикуваната новина не е имало за цел да накърни нечии религиозни убеждения, нито пък да се конфронтира с християнската или друга общност в страната.
Последното изречение в горепосочения материал „Молим Всевишния да ни напътва по правия път и да не ни оставя да бъдем от заблудените!“, не конкретизира определена религия. Молитвата, отправяна към Всевишния „да ни предпази от заблудата“, обхваща не само религиозното убеждение и вярата, а и  житейски ситуации, свързани с всяка една личност, независимо от неговата религиозна принадлежност. 
Това е ежедневна молитва, която се отправя от мюсюлманите към Всевишния, целяща напътствието на самия молещ се, а не обвинения на някой в заблуда. В исляма априори се приема, че всички хора сме способни на прегрешение и ето защо е необходимо често да отправяме молитва към Създателя със зов да ни предпазва от заблуда, за да не се поддаваме на изкушения, като по този начин престъпваме волята Му.

Божието напътствие е необходимо за разпознаването на доброто и злото и избирането на доброто като проява, с която всеки един човек е длъжен да се яви пред Него. Това важи с еднаква сила за мюсюлманите, както и за останалите хора по света. Тази молитва се произнася ежедневно от практикуващите мюсюлмани и обхваща както молещите се, така и останалите мюсюлмани.

С оглед разрешаването на бъдещи проблеми в дух на толерантност и уважение, призоваваме представителите на всички религиозни деноминации да се обръщат директно към ГМ за обсъждане на теми и казуси, които пораждат някакво неразбиране или е възможно тяхното амбивалентно тълкуване.
Ръководството на ГМ единодушно реши да не дава други изявления по темата с оглед предотвратяването на спекулации, както и избягването на доктринални спорове за това коя религия е правилна. Надяваме се колегите от медиите да проявят разбиране.

                 ЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖ

Моят коментар:
            За жалост те са приели такава вяра.  В Корана пише, че тези, които са приели сина на Мариям за свой Господ са неверници. И действат според вярата си.
             Но нека живеем в мир!!! Бог да ни помага!!! Амин!!!

             Ние, християните, вярваме, че Бог е Безгрешният Съдия и Нему принадлежи правото да съди човеците за това, кой е приел и изповядва истината, и кой - лъжата. Защото сме направени подобия на Бога, но все пак - човеци с ограничени възможности, за да не се възгордеем като Сатана и да обидим Бога, нашия Създател, поставяйки се на място, което е само Негово.
             Слава, чест и величие на името Му во веки веков
 !!!
             Амин!!!

                                          С обич в Христа: Естир !


   


Тагове:   помирение,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13709020
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031