Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2012 16:25 - Стоян Динков – нов кърджалия в нова полуда
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 390 Коментари: 0 Гласове:
0 СТОЯН ДИНКОВ – нов кърджалия в нова полуда   http://w.besove.com/новини/40995/Стоян-Динков-–-нов-кърджалия-в-нова-полуда    Писателят Стоян Динков е лидер на партия „Зелена България“ и защитник на идеята за Евроазиатски съюз  Ключови думи: Турция, луди пари, промиване мозъцит, еничари, нов кърджалия, Стоян Динков, Османска империя, Европейски съюз   Сподели:        03 Декември 2012, Понеделник  Автор: Стоян ГЕОРГИЕВ
Той е заклет брат на турците, да се обреже и да нахлузи феса, да се поклони на Аллах и да хвърли гюбек в чест на либералните султани! 

Все повече се убеждавам, че Турция дава луди пари за промиване мозъците на нашия народ чрез непрестанно изкривяване на историята му. Жалкото е, че винаги се намират съвременни еничари, които за една паница леща са готови да продадат и род, и отечество, и вяра, и език - всичко онова, за което нашите деди се лели кръвта си и не са жалили живота си. Ботев има един много хубав и поучителен стих:„Нов кърджалия в нова полуда/ кой продал брата, убил баща си!”. 
Днес открих още един такъв нов кърджалия – Стоян Динков, таксуващ сеза писател и лидер на партия „Зелена България”. Той излиза със смайващата и още по-налудничава теория, че Османската империя ни била спасила. От кого, питам аз? От такива зелени глави като него и неговата партийка ли?! Османската империя, видите ли, не ни оставила на европейските вълци да ни разкъсат териториално, а предпочела сама да ни консумира. В това се състояло нейното велико „спасение”. „Докато ние сме разделени от нашия най-близък приятел Турция, великите сили могат да си правят с нас каквото си пожелаят”– твърди г-н Динков. И това не бяхме чували, че вълкът е най-добрият приятел на агнето!
Евроазиатски съюз щял да измести Европейския съюз. 
Защо, обаче, ни се пробутва тази политическа басня? Та нали Европейският съюз освен териториално и икономическо обединение, е съюз на страни, които са само християнски?! Каква работа има България, първа приела Православието от славянския свят, да влиза в обсега на мюсюлманския Анадол?! Тук, като Полоний зад пердето, съвсем отявлено прозира неоосманизмът и извратените му амбиции. Жалко, че негова подлога стават нашенски набедени интелектуалци, които са далеч не само от своя народ, но съзнателно и предателски се стремят да пренапишат историята му.
Ето ви и квинтесенцията на фантастичната теория на г-н Динков – турците и българите имат 
единен корен в лицето на прадядо си Атила 
и затова трябва и днес да се побратимят. По-глупаво нещо не бях чел. Както казва народът: „Къде го чукаш, къде се пука!” Турция била наш кръвен роднина, а тюркските народи са наши братя и сестри. Остава сега да сложим тюбетейките и да възхвалим Аллах. Исторически това твърдение е повече от грешно, нещо повече – то е напълно необосновано. Между нас и турците няма абсолютна никаква етническа връзка. Българският народ е наследник на траките, на компактни маси славянски племена и на няколко хиляди прабългари, а княз Борис І е създал нова нация, като ни е покръстил и ни е дал писменост. Той е основателят и на една от световните цивилизации – преславско-славянската. Вероятно и до днес, г-н Динков, трябваше жреците ни да разпарят кучета върху жертвениците и да гадаят по техните вътрешности по традиционен езически обичай. Тезата, че нашият Покръстител е избил около 100 000 души изобщо не е вярна и граничи с най-нечистоплътна историческа манипулация. Истината е, че са избити само 52 боляри с първородните им синове и то за организиране на държавен преврат. Къде са 100 човека, къде са 100 000, г-н Динков?! Можете ли поне малко да броите?
52 днес суверенни държави били някога в пределите на Османската империя без да изгубят своя език, вяра и обичаи, защото тя била много либерална и толерантна. Какъв гениален ум! 
Какво да кажат помаците в Родопите, 
които са жив пример точно за обратното – за кърваво насилие и варварска жестокост, която и днес можем да наблюдаваме сред братята мюсюлмани, обезглавяващи пленниците си като ярета. Това виждаме и във „Време разделно”. За пръв път чувам, че Османската империя, известна с дивите си азиатски нрави и зверства, била либерална. Къде ни тикаш, г-н Динков? В мрака на Мохамеда или в светлината на Христа?!
Втората българска държава била куманска и щяла да се разпадне на части, ако не била Османската империя да запази целостта й. Хубаво запазване чрез насилие, жестокост, поругаване и нечувано зверство. „Масово прабългарите, които остават да живеят тук, са поставени в много тежки условия – твърди г-н Динков - като крепостни селяни, които нямат право да ходят никъде. Плащат данъци, работят като роби”. За какви прабългари става дума три века след княз Борис І, когато вече имаме българска нация, питам аз.
Руската пропаганда и апетитите на Руската империя били причината да се вдигат въстания у нас и да се бори народът ни за свобода. Ами да, след като
обявихме Ботев и Левски за апаши, а Бенковски за руски шпионин,
това е следващата стъпка в обругаването и изкривяването на историята ни. Нашите революционери излиза, че не са били нищо друго освен кукли на конци, дърпани от хитрите руски дипломати и агенти. Вероятно са били наивни малоумници и невежи раи?! Че националният ни гений Ботев е един от тях е ярко доказателство за щуравостта на вашите твърдения, г-н Динков!
Отдавна е известно, че русофобията е тежка психическа диагноза. При положение, че 200 000 руски войни са пролели кръвта си за нашата свобода, за да ни спасят от най-голямото варварство, което някога се е ширило по земите ни, е просто кощунство да се твърди, че Русия искала да ни завладее. Питам аз – какво ни е отнела Русия? Защо дядо Славейков, Чинтулов и Вазов посрещнаха руските войски с възторг и радост, а не със скръб и негодувание? Докога ще лъжите този измъчен народ, г-н Динков?! Засрамете си! Хвърлете паницата с леща, поднесена ви от Догановци, Местановци и прочие български врагове! Та не сте ли българин в крайна сметка?! Или сте достоен наследник на онези нашенски чорбаджии, които наричаха апостолите на свободата ни „хаймани”, „чапкъни” и „нехранимайковци”?!
Аз също вярам на Достоевски, г-н Динков! Повече, отколкото на вас! Но защо не споменавате неговото твърдение по време на Руско-турската Освободителна война, че днес „ние освобождаваме българите, а утре те ще станат наши врагове и приятели със своите поробители турците”. Перифразирам негова мисъл от „Дневник на писателя”. Каква невероятна прозорливост! А ето ви още един цитат за „милите” турски изверги от „Братя Карамазови”: „Палят, колят, изнасилват жени и деца, заковават с гвоздеи арестантите за ушите на стоборите и ги оставят така до сутринта, а на сутринта ги обесват... Тези турци между другото сладострастно са мъчили и децата, като се почне от изваждането им с кинжал от утробата на майката и се стигне дотам, че хвърлят нагоре кърмачетата и ги намушкват на щиковете пред очите на майките. Пред очите на майките – в това именно била най-голямата сладост за тях.”
Възмутен съм от вас, г-н Динков и вашите нодоносени и съчинени теории,
които могат да нанесат тежки поражения на българския народ! Ако вашият път отива към Мека, то нашият е към Велики Преслав и Търновград, където е родната ни слава. 
Тъй като сте заклет брат на турците, не ви остава нищо друго освен да се обрежете, да нахлузите феса, да си хапнете малко рахат-локум, да се поклоните на Аллаха и да хвърлите някой и друг гюбек в чест на либералните султани!
Ние обаче докрай ще си останем българи, верни на своя народ и отечество, както и на кръвта на дедите си!  В категории: Опозиция   Сподели:       

Коментари
 1 коментара  Добави коментар  1.  Никола Ников   04.12.2012 11:40:18      Рейтинг:   0   Стоян Георгиев: "Той излиза със смайващата и още по-налудничава теория, че Османската империя ни била спасила. От кого, питам аз? От такива зелени глави като него и неговата партийка ли?!"
 Българите били спасили своите евреи!! Представете си, монархофашистка България да спасява евреите си, които изпрати в лагери!!  Е има една незначителна подробност, която смайва и дори евреите: България е единствената страна, в която еврейстака общост нараства по численост по време на ВСВ, с 900 души, но нараства!!
 При преброяването в османската империя през 1873г. турците са 7 милона и 800 хиляди, българите са 7 милиона и 300 хиляди, и техните селища са разположени на два пъти по-голяма територия отколкото днес. По време на Учредителното събрание през 1879г., депутатите като разбрали след 15 дневни дебато, че им е писано да живеят разделени с братята си българи от Тракия, Македония и Малка Скития се провикнали: Защо ни беше това освобождение, по-добре да си стояхме в Империята!!!   Откъде започва страданието на българския народ?? Не от използванетом му като маша да се подклажда разрушителният огън под Империята???  Империяра против България не е воювала, нещо повече: по време на Сръбско-Българската братоубийствена война, Империята е била готова да се намеси с войски, ако бяха застрашили целеостта на нейния васал - България, а цариградските турци, следйки за победите на българите, казвали за тях ласкаво: "бизим булгарлар" - нашите българи. А днес, нашите изселници в Турция, говорят за себе си: "Ние - българите" и "Те - турците" - т.е. те имат самочувствието, че са родени, живяли и получили образование и възпитание в България, независимо страданията на което ги подложи противипоставянето между системите.Гласувай:
0
0Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 11532761
Постинги: 14718
Коментари: 2344
Гласове: 9288
Архив
Календар
«  Септември, 2020  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930