Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2012 12:41 - "Тудейс заман": Откриха четири различни отрови в останките на Тургут Йозал
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 316 Коментари: 0 Гласове:
0



 "Тудейс заман": Откриха четири различни отрови в останките на Тургут Йозал Според проправителствения в. "Тудейс заман" в тялото са открити следи от инсектицида ДДТ, тежкия метал кадмий и от радиокативните вещества полоний и америций  
Токсикологичните анализи на тленните останки на покойния турски президент Тургут Йозал са показали наличие на четири различни вида отрови, твърди проправителственият в. "Тудейс заман", цитиран от АФП.
Експертите по съдебна медицина са открили количества от инсектицида ДДТ, 10 пъти над нормалната граница, а също следи от тежкия метал кадмий и от радиокативните вещества полоний и америций, посочва вестникът, като се позовава на източници от Съвета по съдебна медицина.
Според източниците
Йозал може да е починал от отравяне с тези вещества,
 отбелязва вестникът, като уточнява, че докладът от аутопсията трябва да бъде предаден в скоро време на правосъдието. 
Радиокативните вещества америций и полоний вероятно са отслабили организма на Йозал, а препаратът за унищожаване на инсекти ДДТ, погълнат с храна или напитка, вероятно е ускорил смъртта му, посочва вестникът.
В началото на месеца в. "Бугюн" писа, че анализът на тленните останки е показвал наличие на остатъци от стрихнин в голямо количество в тялото. Тогава директорът на турския Институт по съдебна медицина - доц. Халюк Индже, опроверга това твърдение. Нямам представа как се е появила тази информация, ние не сме открили това вещество, заяви доц. Индже. Той уточни, че екипът ще изпрати доклад на прокуратурата през декември. 
Гробът на Тургут Йозал в Истанбул бе отворен на 2 октомври
 в рамките на разследване за установяване на причината за неговата смърт преди 19 години.
Йозал, който ръководеше Турция след управлението на военните през 80-те години на миналия век, почина от инфаркт през април 1993 г. в болница в Анкара. Тогава той бе на 65 години и бе действащ президент. Негови близки изказаха съмнения, че е бил отровен. 
По нареждане на турския президент Абдуллах Гюл с разследване на обстоятелствата около смъртта на Йозал се зае Държавната разследваща комисия към президентството. Комисията заключи в доклад по случая, че смъртта на Йозал е "подозрителна" и трябва да се разследва. Прокуратурата в Анкара даде нареждане за отваряне на гроба на 17 септември т.г., макар че семейството на Йозал се обявяваше срещу ексхумацията по религиозни причини. 
Въпросителните около кончината на Йозал се свързват с
прием в българското посолство,
 където държавният глава е бил в деня преди да почине. Там той консумирал лимонада, с която Семра Йозал, неговата вдовица, подозира, че е бил отровен. Твърди се също, че е имало пропуски в сигурността на приема и се задават въпросите защо не е имало оборудвана линейка, защо върху всички документи за смъртта на Йозал стои подписът само на един лекар и защо въпреки препоръките тъканна проба не е била взета, а е била направена кръвна проба, която обаче след това се загубила.

                  жжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжж

   И това искат да ни окачат в стремежа си да демонизират образа на българите. Организираха турци, помаци и цигани срещу един свят народ, в старанието си да постигнат целта си за асимилация и да ни изтрият от картата на света. Стари мераци!  Не беше ли турчинът Агджа, който обвини невинни българи в покушение срещу папата?! Но това са мераци на хора! Има Бог, Който вижда и чува!!!!!!!!!



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13771910
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930