Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2012 14:24 - ЯВЕНИТЕ ЧУДЕСА
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1451 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 10.11.2012 06:51


 ЯВЕНИТЕ ЧУДЕСА
 http://www.youtube.com/watch?v=eqJHCkrKyng&feature=endscreen


                     жжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжж


http://www.pravmladeji.org/node/1729

ЧУДОТВОРНАТА ИКОНА "ДОСТОЙНО ЕСТЬ" - БЪЛГАРСКА ИЗМЕНЯ ЛИКА СИ! Версия за печат  
Управителния Съвет на Балканско Атонско Сдружение бе известено по телефона от резбаря-художник Ивайло Елшишки, който изработи проскинитария за иконата, че снощи 31 октомври 2012г., когато той е поставил дървената плоскост, с която е бил затворен окончателно проскинитария, е забелязал самоизобразило се кърваво-червено петно върху лика на Богородица.
След като се получи съобщението, членовете на УС на БАС веднага отидоха в ПКСХП "Св.Ал.Невски" за да видят това изменение.При внимателното оглеждане лика на Богородица бяха забелязани общо 5 /пет/ петна приличащи на кървави сълзи, докато лика на Спасителя бе чист както първоначално изписан.
Членовете на УС на БАС удостоверяват, че лика на Богородица бе абсолютно чист при изписването на иконата, след обличането и в ризницата, след близо едномесечния и престой в светогорския храм, при транспортирането на светинята от Света Гора Атон до България, при посрещанито и на границата и поклонението в гр. Сандански,  
при поклонението на Негово Светейшество Патриарх Максим и лекарите от Болница "Лозенец", при посрещаното пред храм-паметника "Св. Александър Невски" и поставянето и в проскинитария.
Внимателно проучвайки стотиците фотографии на Чудотворната икона "Достойно есть" - българска, беше забелязано, че първото кърваво-червено петно е било забелязано след поставянето на иконата в проскинитария в ПКСХП"Свети Александър Невски".
Чудото на самопроизволното изменение лика на Богородица изписан на Чудотворната икона "Достойно есть"- българска, се е случило в присъствието на хиляди молещи се пред тази икона православни християни.
Който желае нека да обяснява и доказва случилото се, а ние православните християни ще вярваме и ще се молим на Божията Майка пред нейния български чудотворен образ "Достойно есть".
Още за иконата "Пресвета Богородица Достойно есть" - българска, четете тук: http://www.pravmladeji.org/node/1722 Източник:   www.afon-balkani.org



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. antoninus - Дяволът е разярен и рикае като лъв, търсейки кого да погълне (1Петрово 5:8),
09.11.2012 15:30
В много „християнски” църкви се правят чудеса и ще се правят още по-големи, колкото повече идването на Исус и краят на сатана наближават (Отр. 13:13,14). Видения, лекувания, говорене с мъртви, прояви на „духа”, говорене на незнайни езици и др. представяни за Божии, ще стават с цел да бъдат заблудени и съблазнени вярващи и невярващи.
понеже знае, че му остава малко време (Откр. 12:12). В падналите църкви (Откр. 14:8) той прави чудеса и знамения (Откр. 13:13,14), и мнозина от тези църкви са заблудени от тях.
„Знаем, че сме от Бога и че целият свят лежи в лукавия” (1Йоан. 5:19).
http://antoninus.blog.bg/lichni-dnevnici/2012/10/28/istinskata-hristova-cyrkva-na-poslednoto-vreme.1014528
цитирай
2. bogolubie - В православието винаги е имало чудеса от самото начало.
09.11.2012 20:02
Дяволското си е дяволско, Божието си е Божие. Трябва да разпознаваме духовете, а не всичко да вменяваме на дявола. Любовта вярва на всичко!
" За чистите всичко е чисто, а за осквернените и невярващите нищо няма чисто, но и ума им и съвестта им са осквернени. Твърдят, че познават Бога, но с делата си се отричат от Него, като са мръсни и непокорни, неспособни на какво да било добро дело." Тит 1: 15 и 16
цитирай
3. antoninus - Не казвам, че няма чудеса, водеши към Исус, но тези чудеса водят до иконопочитание
11.11.2012 20:31
bogolubie написа:
Дяволското си е дяволско, Божието си е Божие. Трябва да разпознаваме духовете, а не всичко да вменяваме на дявола. Любовта вярва на всичко!
" За чистите всичко е чисто, а за осквернените и невярващите нищо няма чисто, но и ума им и съвестта им са осквернени. Твърдят, че познават Бога, но с делата си се отричат от Него, като са мръсни и непокорни, неспособни на какво да било добро дело." Тит 1: 15 и 16


Чудесата, които Исус правеше, накараха последователите му да търсят Отец и да четат Словото. Ако някое от тези чудеса сторят това, ще се съглася, че са от Бога. Но ако хората се приближат към целуване на икони - надали - тези чудеса подкрепят иконопочитането.
Не случайно първата Божия заповед е против идолопоклонството и създаването на кумири, изместването на Бог и поклонение пред творението и предмети, вместо на живият Бог.
цитирай
4. antoninus - Най-добрият начин е да сравним у...
13.11.2012 13:18
Най-добрият начин е да сравним ученията на чудотвореца с казаното в Библията. Ако има разминаване, тогава трябва да проявим голямо внимание, когато решаваме дали чудото е истинско и идва от Бога.

Друг важен въпрос, който трябва да зададем, е дали чудото ни води до служене на Исус като Господ и Спасител, в чиято праведност единствено можем да намерим спасение. Води ли ни до живот на вяра и послушание, както учи Библията. Ако не го прави, бягайте надалеч от чудото и от този, който го е извършил.

И накрая, книгата Откровение описва Божия народ на последното време: „Тук е нужно търпението на светиите, на тези, които пазят Божиите заповеди и вярата в Исус” (Откровение 14:12). Ако се случи някакво чудо, което не води в тази насока, бихме могли да предположим, че то идва от Сатана.

Единственият критерий е Библията. Трябва да проверяваме всяко преживяване, особено свръхестествените, с Божието слово. Исая обяснява този принцип преди повече от 2000 години и очевидно той е валиден и днес: „Нека прибягнат при закона и при свидетелството! Ако не говорят според това слово, наистина няма зазоряване за тях” (Исая 8:20).
http://maranatha.blog.bg/drugi/2009/09/01/chudesata-istinski-i-falshivi.389824
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13761314
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930