Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2012 13:10 - ЗНАМЕНИЕ...
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 463 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 10.11.2012 06:46


 Знамение! Богородица пророни кърваво-червени сълзи за патриарх Максим Господ пратил и хала точно в сетния му час

Публикувано: 6 ноем. 2012, 21:37 | Обновено: 6 ноем. 2012, 21:37    

Кърваво-червени сълзи бликнаха от очите на Богородица на Чудотворната българска икона “Достойно есть” за българския патриарх Максим, Господ изпратил и друго знамение за кончината на Негово Светейшество-бушуващ ураган точно в 3.30 часа през нощта, когато е починал. Чудото огласиха председателят на Управителния съвет на Балканско-атонското сдружение Андрей Кристов и секретарят му Валентин Тодоров.  "За Балканско атонско сдружение днес стана ясно чудото - появата на кърваво-червените сълзи на лика на Богородица на Чудотворната българска икона "Достойно есть" след поставянето й в проскинитария в храм-паметника "Св. Александър Невски" на 27 октомври 2012 г. и чудното изчистване лика на Пресветата Богородица на 6 ноември 2012 г.", се казва в обръщение на Балканско-Атонското сдружение. Според тях датата на смъртта на Негово Светейшество е дата на новия живот на патриарха в небесното царство редом до Пресветата Дева.
 "Ще минат години, десетилетия, може би и столетия и Православието ще получи Свети Максим Патриарх Български, наравно със Свети Максим Изповедник и Свети Максим Грък", се казва в още в обръщението.
 Като Божи знак за кончината на патриарха свещеници от цяла България определили внезапно извилия се ураган точно в часа, когато дядо Максим започнал да бере душа в правителствена болница. Стихията продължила час и утихнала в минутите, когато Негово Светейшество издъхнал.
 Буря се разразила и в родното село на патриарха . Там също съзряли Божие знамение в халата, която се извила пак в часа на кончината на дядо Максим. Всички жители на Орешак са убедени, че това не е случайно, че небето е предупредило, че патриархът е свършил земния си път./БЛИЦ

     
    жжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжж


http://www.vsekiden.com/126079

Варненският митрополит Кирил разпространи тази сутрин сведения за чудотворни събития, случили се в края на живота на Български патриарх Максим. Те са свързани и с пристигналото чудотворно копие на иконата на Света Богородица "Достойно есть". Дядо Кирил разказва, че един час след пристигането й от Атон, върху нея се появило кърваво петно от дясната страна на лицето на Мадоната.


На 28 октомври се видяло още едно петно, а до 30 октомври те станали общо пет. "На 5 ноември започнаха да се изчистват и на 6 ноември сутринта вече образът бе отново чист. Значи точно след като почина. За нас това означава, че Света Богородица плаче на небесата, скърби за него и когато почива, го приема при себе си и петната се очиства, поради което се утешаваме, че патриарх Максим духовно е с нас и винаги ще бъде", разтълкува дядо Кирил чудесата край иконата. 


Митрополитът обясни и че пътят на светогорците от храма "Св. Александър Невски" до Троянската света обител е знаменателен. "В манастира бе отслужена Света литургия от наше смирение, епископ Иоаникий от Сръбската православна църква и старците в свещен сан братята и поклонници на манастира и се помолиха за Негово Светейшество пред иконата на Света Богородица Троеручица. По такъв начин те подготвиха пътя му от "Свети Александър Невски" до Троянския манастир, т.е. от иконата "Достойно есть" до иконата Троеручица", разказва дядо Кирил. И призова миряните да не забравят какво е Света Богородица за света - че тя плаче за тях пред Своя Син. "Тя ще ни закриля, ще ни утеши в мъки и страдания, в беди и изкушения. Тя ще ръководи нашата лична съдба, съдбата на Българската православна църква и поради това смятаме, че не сме се разделили с нашия патриарх, той е сред нас", казва още владиката. 


За покойния патриарх Максим митрополит Кирил казва, че в последните си дни той е благославял Бога за Неговата милост, благославял е българския народ и се е молил за мир и разбирателство в България. "Нека усилваме вярата си в Бога и покровителството на Света Богородица, които ще ни помогнат да се въздигнем духовно и материално. Затова ние не сме сираци, като вярваме във Възкресението на Христа, ще живеем с Него по Неговата благодатна помощ и по молитвите на Пресвета Богородица", завършва Варненският митрополит Кирил. 




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13760343
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930