Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2012 06:08 - БЪЛГАРИЯ Е ЖИВА, ПРОТЕСТИ, СЪБУЖДАЙТЕ СЕ ВЕЧЕ !
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 903 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 07.11.2012 14:35


               
                   http://video.bgnes.com/view/37761

БОЖЕ НАШ, ПАЗИ ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ !!!
ДАЙ ИМ МИРНА ПОБЕДА, БОЖЕ !!!
ЗА ТВОЯТА СЛАВА !!!   АМИН !!!

Хиляди пред Нс: "Долу ГЕРБ"
  http://video.bgnes.com/view/37761

Хиляди млади българи излязоха по софийските улици, за да протестират срещу управлението на Бойко Борисов и политическото статукво в страната. Те обградиха парламента и скандираха "Долу ГЕРБ".

 Хиляди излязоха на протест по софийските улици. Техните скандирания огласиха столичния център. В началото на шествието се развяваше българският трибагреник. Протестиращите искат смяна на "45+23"-годишното статукво и политически модел. Много от тях носеха маски на "Анонимните", но малко от тях криеха лицата си.
 Те скандираха: "Българи юнаци!", "За България", "Българийо, събуди се!". Търпението на младите хора е изчерпано и това личеше и по отправяните нецензурирани възгласи към министър-председателя - "Бойко, ку*во!" и "Бойко, мутро!". Не липсваше и традиционният за протестите възглас: "Мафия".
 Участниците в шествието приканваха минувачите: "Елате с нас, протестът е за вас". Имаше транспарант, на който пишеше: "Това, не е протест!" на черен фон, а от другата страна на червен фон пишеше: "Това е процес!". На друг плакат бе изписано "Стрижете ни, а като ни одерете кой ще ви плаща?", а на трети: "Честит ден на будителите" и бяха показани снимки на Иван Костов, Златко Баретата, Бойко Борисов, Джордж Сорос, Симеон Сакскобургготски и др.
 Демонстрантите обиколиха столичните булеварди и стигнаха до храм-паметника "Свети Александър Невски", където изпяха химна на България и продължиха със скандиранията: "Свобода или смърт", "Долу ГЕРБ". След като изпяха химна пред катедралата, гражданите тръгнаха на импровизирана разходка от едната страна на парламента, но бяха спрени от полицията.

 След като бяха спрени, протестиращите се насочиха към другата страна на парламента. Докато преминаваха счупиха едно от стъклата на приемната на НС, където се дават пропуски за влизане. След това полицаите задържаха един от протестиращите. Докато служителите на реда задържаха момчето, някой хвърли чаша към Народното събрание.
 Пред парламента пристигнаха униформени от жандармерията с щитове и каски и застанаха пред централния вход. Протестиращите, които стояха пред централния вход на НС, ги посрещнаха с аплодисменти. Те продължиха да скандират: "Държавата е наша!" През цялото време на протеста те скандираха и "Долу бТВ".
 Жандармерията предупреди на два пъти протестиращите, че мястото, където те протестират е нерегламентирано и ги призова да се разотидат. След второто предупреждение, гражданите се разотидоха и ситуацията около парламента се успокои. Чуха се, обаче, призиви утре пак да продължат с протеста.
 Протести днес имаше и в други градове на страната - Варна и Благоевград. В морската столица протестират около 100 души. Един от демонстрантите заяви, че е против тази система. "Трябва да се променим. Трябва любовта да е на показ, а парите да са долу", посочи младежът, който беше с маска на "Анонимните" върху лицето си. Протестиращите носеха и транспаранти с надписи: "ГЕРБ потурчва и погребва България". "На протеста съм против правителството и безобразията на тази политическа система, която в момента властва над цялото общество", заяви пък друг от протестиращите Красимир Демиров.
 БГНЕС припомня, че днес се провежда Световен протест на "Анонимните". В София протестът е съпроводен от шествие. Целта на организаторите е да излязат на протест най-много хора в Европа и да се предизвика обществен дебат да се търси форма на обществено устройство. /БГНЕС 
София / България

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=DwfK-TOgmmE&feature=endscreen





Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13708112
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031