Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2012 07:00 - Родители, загубили децата си, правят център за борба със сектите
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 449 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 22.10.2012 07:01


http://dveri.bg/38844
Родители, загубили децата си, правят център за борба със сектите
 
Събота, 20 Октомври 2012 15:50
 Автор: в. Труд

Майки сигнализират, че деца посягат на живота си заради секти. Родители, загубили децата си по този начин, обединяват сили за създаването на център за борба със сектите и организациите, съобщи Нова ТВ.

Тайнствени религиозни образувания карат тийнейджъри да жертват себе си.

Александрина Младенова е една от майките, които са загубили децата си по този начин. Опечалената майка е намерила една сутрин 17-годишната си дъщеря обесена в къщата им. По думите й, дъщеря й е научила как да посегне на живота си от сайт в интернет, наречен „Лов на лисици". Детето, което е влизало в сайта, си е направило професионално направена примка, както обявяват и разследващите от МВР, разказва майката. Александрина подозира, че този трагичен инцидент е станал заради секта, но отказа да назове конкретно име, тъй като тя самата няма сигурни доказателства. Впоследствие обаче жената намира картини, нарисувани от дъщеря й, с изображение на гробове и смърт.

Според Станислава Кьосева, която е част от центъра и покаял се бивш участник в няколко сектантски организации, за сатанистите са характерни подобни рисунки. Те се кланят на демони, но демоните според тях са хора, което са преживели нещо тежко в живота си. И те смятат, че тези демони ще спасят света. Самоубийствата при тях се приемат като жест да жертваш сам себе си, за да спасиш света, обясни тя.

По думите на Кьосева, най-страшните секти са тези, които успяват да откъснат детето от нормалния му живот или да го накарат да посегне на живота си. Това обаче са групировки, не са секти, уточни тя. Основната цел на такива организации са децата. Те не са осведомени, а родителите им пък няма как да са подготвени за подобно нещо.

Тя заяви в предаването "Карбовски: Директно", че в България действат много такива групировки. Има дори активно в момента вещерско сборище в Западен парк в столицата, каза Кьосева.

В момента се подготвя Център за превенция и борба срещу сектите, но наименованието му тепърва ще се обсъжда, обясни Младенова. От там очакват подкрепата на държавата, но обвиниха Дирекцията по вероизповеданията, че не си вършат работата и позволяват подобни трагедии да се случват.

„Заклела съм се в паметта на дъщеря си, че тези хора ще ги намеря, каквото и да ми коства това. Но ще направя така, че да няма повече такива убити деца и законодателството в България да се промени, а не всичко да бъде бездушно", каза опечалената майка.



Тагове:   фронт,   срещу злото,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13708841
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031