Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2012 00:08 - ДА ПЕЕШ ЗА БОГ С ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ...
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 674 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.10.2012 00:10


Да пееш за Бог с цялото си сърце...


 Ваня Кръстева, 31.01.2011

http://old.evangelskivestnik.net/statia.php?mysid=1074


Историята на певицата Нели Андреева


Господи, бди над България!


Господи, благослови!


Не за пустиня създаде я...


С рози я засади...


Вярно е Твоето Слово!


Ти искаш всяко сърце!


Излей Духа си отново!


Господи, молим Те!


 


Това е част от текста на най-новата песен, която талантливото музикално семейство Нели и Георги Андрееви предстои да запишат съвсем скоро в студио. Бог ги дарява с непресъхващ извор на талант. Така те са благословение за църквата и правят прекрасна авторска християнска музика.


Поводът да се срещна с музикантите обаче е друг. В края на миналата година те записаха видеоклип на песента си „Благодаря”. Клипът е продуциран от християнското Студио 865 с режисьор Антон Радославов. Първият ден на снимките бе в Младежкия театър „Николай Бинев”. Именно там видях за първи път Нели Андреева. Тя ме порази с откровеността си. Усмивката й ме плени, очарованието й – затрогна. Певицата е признателна и се радва като дете на всеки подарък от Бога в нейния живот. А те, подаръците, заедно с изпитанията я съпътстват постоянно. След успешна 15-годишна певческа кариера като солист на фолклорен ансамбъл „Филип Кутев” Нели има сериозни проблеми с гласа си. Претърпява операция и за цели 3 години загубва възможността си да пее. Ето какво ми разказа тя за това изпитание в живота си:


 


Човек, когато има много активна професионална дейност, някак си започва а придобива по-голяма увереност в себе си и в силите си. Много е тънка границата, защото моженето, разчитането на себе си понякога може да ти изиграе лоша шега. Не знам, може би в сърцето си да съм придобила някакъв вид възгордяване за това, че мога нещата по-добре, че по някакъв начин се справям.


Тогава заминавахме за турне в Япония, там имах много сола, лекарите ми обещаваха, че след операцията ще се възстановя бързо. Но не се получи така. Мина операцията, паднаха ми солата, не се възстанових за 3 месеца, продължи цяла година, две, три години... Чак до миналия сезон. Междувременно голямо смирение последва, много плач и сълзи. След това вече гласът ми се върна, макар и не на 100%, но вече достатъчно прилично, за да мога да пея. Поредният контролен преглед. Лекарят каза: „Вие сте за нова операция на певчески възли.” Аз се усмихнах и си казах: „Вече няма накъде по-лошо. Това е всичко, което мога. Талантът ми е всичко!” И си помислих: „Господи, този път няма да отида. Ще уповая с цялото си сърце на Теб, защото Ти си Този, Който може да направи всичко ново в гласа ми.”


Три дни след това записах най-красивите неща в живота си. Може и да съм пяла 15 години, в прекрасна, върхова форма да съм била, но песните от спектакъла „Кръстопът” ще останат като едни от най-красивите в цялото ми творчество на певица.


 


Сега, обръщайки се назад, Нели усеща промяната, която е настъпила в душата й. И благодатта, която Бог и е дал по време на това изпитание:


Човек осъзнава какво има едва когато го загуби. Сега, когато вече гласът ми е напълно възстановен и пак ми се върнаха солата, аз вече не мисля по същия начин. Станах по-отговорна към това, което Бог ми е дал. Защото всичко, което Той ни е дал, ние сме длъжни да го пазим.


 


Преди време Нели заедно със съпруга си – композитора Георги Андреев, издадоха диск с авторска християнска музика „Господ е пастир мой”. Споделят, че този вид хваление осмисля живота им и са безкрайно щастливи, когато успеят да създадат стойностна и уникална песен. Музика, която да докосва сърцата на всички, които я слушат, да ги води по пътя на смирението, изповедта и прошката. Песен, която да им помага да живеят с радостта от познаването на Истината – тази, че нашият Господ Исус Христос дойде на Земята, за да ни покаже какъв е достойният и праведен път, който и ние като негови ученици би трябвало да следваме.


 


Нели Андреева:


Песните не мога да кажа, че аз съм ги направила. Ние със съпруга ми винаги сме били заедно. Аз ако кажа една мъничка част от нещото, което съм си представяла за песента, той пък казва 2/3. Или някой път така: аз повечето, той по-малкото. Но винаги той има отговорността за външното, за опаковката, за най-последната част – как ще изглежда песента. Всичките наши авторски песни са ми любими, те са наши създания, плод в Господа... И съм много щастлива и благодарна, че Бог ни употребява за това нещо, това си е голяма отговорност.


 Мечтая си в България да има своята родна християнска музика. И не на последно място моята мечта е аз и моето семейство да останем верни до края.


 


От песента на Нели Андреева „Благодаря”
http://www.hristiyanstvoto.eu//pred2.php?n=271


Ти за мен създаде всичко!


Какво ли мога да ти дам?


Освен на колене смирено


тихо да благодаря...


Благодаря!




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13768258
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930