Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2012 15:25 - БЪЛГАРИЯ С РАДИКАЛЕН ИСЛЯМ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1100 Коментари: 0 Гласове:
1



ПЕТКО АТАНАСОВ: България влезе в списъка на страните, допуснали разпространението на радикалния ислям. Държавата спешно да се намеси, защото ситуацията е изпусната от години


 http://www.vmro-nie.bg/index.php/2011-02-01-23-37-26/2011-02-01-23-40-05/item/1789-петко-атанасов-българия-влезе-в-списъка-на-страните-допуснали-разпространението-на-радикалния-ислям-държавата-спешно-да-се-намеси-защото-ситуацията-е-изпусната-от-години.html

 

България влиза в географията на страните, които са допуснали на територията си проникването и благоприятното развитие на радикален ислям, това заяви председателят на партия Национален Идеал за Единство Петко Атанасов по повод започналото в Пазарджик дело срещу радикални ислямски проповедници.

 

Самият факт, че има такова дело е изключително опасен за националната ни сигурност и за спокойствието на българското общество. В момента става ясно, че управляващите страната през изминалите години не са си свършили добре работата. Защото се вижда, че Западните Родопи са станали стратегически район, в който са съсредоточили силите си религиозните фундаменталисти от целия свят, каза още Петко Атанасов. Интересен е фактът, че в Западните Родопи явно има предпоставки, които го правят добра почва за възникването на фундаменталистки ислямски течения. Причината вероятно се крие в минали събития като случващото се в Сърница и Корница, и в Белица през седемдесетте години. Ние многократно сме предупреждавали, че в тези райони присъстват представители на най-различни ислямски радикални движения, които идват да от Саудитска Арабия и други арабски страни и се представят като преподаватели. Явно е, че този факт някак е убягнал на управляващите през тези 20 години. И това, че вчера започна делото в Пазарджик, всъщност ще допринесе България да бъде включена в географията на страните, в които има реална опасност от възникването на ислямски фундаментализъм и от последващи терористични действия. Защото тези неща са свързани.

Трябва да се предприемат екстрени и незабавни мерки да се пресече разпространението на радикалния ислям в България, подчерта председателят на партия НИЕ. Петко Атанасов припомни, че многократно през годините са предупреждавали за нещо, което сега прави впечатление на всички. Стряскащ е фактът, че и в големите градове вече все по-често се срещат забрадени млади момичета, което показва, че това не е мода, а политика, върху която сериозно се работи. За това има и материални стимули, чували сме, че се дават по сто евро за носене на забрадка на публични места, каза още Петко Атанасов. Интересен е фактът, че този радикален ислям намира добра почва в Западните Родопи, където населението е българско и изповядва исляма, а не сред хората в Източна България. Явно там, където населението е турско, така да го наречем, ислямът има по-традиционна форма и там опасността от развитието и налагането на радикален ислям е малка. Става съвсем ясно, че тук са сгрешени приоритетите на България, защото с българското население, което изповядва ислям, трябва да се работи много по-внимателно и деликатно, и с много повече усилия и разбиране от страна на държавата и на обществото. Проблемът с радикализиране на исляма засяга и Пловдив. От изнесените вече факти по делото в Пазарджик става ясно, че голяма част от проповядващите радикален ислям имами, са проповядвали в „Столипиново“ и в другите махали с ромско население, обясни Петко Атанасов. Това показва, че другата стратегическа цел на радикалния ислям са ромските гета. Няма как това да е случайно, защото се увеличава броят на изповядващите ислям роми, а този процес никога преди не е бил толкова интензивен. Явно ромите са втората стратегическа цел на радикалните ислямисти в България, допълни председателят на Национален Идеал за Единство.

radioplovdiv.bg

plovdivweek.com




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13755619
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930