Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2012 06:59 - ЯЖ РАДИАЦИЯ И НЕ СЕ МОЛИ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 640 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.09.2012 07:00


                   Яж радиация и не се моли

 За 2-3 лева те биха спали с г-ца Радиация. За 20-30 лева биха й пуснали и децата си. А за малко повече пари ще натоварят цялата фамилия на каруца и ще я закарат до изоставения град Припят край Чернобил. Там семейно ще тършуват до последната пръчка арматура и няма да се завърнат, докато не приберат и последното парче метал.

Те са абсолютни социални идиоти и са способни на грандиозни идиотски неща. Може да се спори, че са по-опасни от тероризма и тежката организирана престъпност, взети заедно, в които поне има логика. И по нейния път извършителите могат да бъдат разследвани, заловени, евентуално и спрени навреме. Докато с тези няма оправия, нито превенция. Защото кой да предположи, че могат да се срещнат идиоти, тръгнали да крадат радиоактивни материали, за да ги предават после на вторични суровини.

Прибираха чугунените решетки на уличните шахти и дано са им изсъхнали ръцете - но с това свикнахме и имаме обяснение защо го правят. Убиваха самотни селски старци за стотинки и дано бъдат проклети даже на оня свят - но и с това свикнахме, макар за него да нямаме обяснение. Все нещо свещено обаче трябваше да запази девственост и на такава светица приличаше г-ца Радиация.

Поне от нея трябваше да са респектирани и да изпитват елементарен страх за живота си. Но след като й посегнаха – всички останали вече могат да си лягат неспокойни и по цели нощи да се въртят в леглата си. Най-малкото заради незнанието от какъв произход е желязото, от което са направени пружините на новите им матраци.

За едва няколко дни събрахме цяла колекция от социални обелки, прехранващи се с радиоактивни отпадъци. Първата от тях отнесе от строеж гама-дефектоскоп, без да предполага какво точно отнася. И аз не знам какво е това чудо, нито как работи, нито колко е опасно, но след като не знам – не го нося вкъщи, за да го разглобявам с чук на двора, а децата да ми помагат.

Можехме да обявим обелката за екзотика, ако за съвсем кратко не се беше мултиплицирала в няколко здрави и прави мъже, изнесли килограми радиоактивни материали от химически завод. Сега интригата около тях е докога ще останат здрави и прави заедно със семействата си. Иначе едва ли ще ги съдят, но дори и да го направят – надали ще го отнесат сериозно.

Първата обелка например набързо и полулегално получи някакво смешно наказание, което дори не беше рекламирано. За умишлена разходка по улиците с г-ца Радиация подръка правосъдието не би трябвало да си поплюва. То обаче вижда пред себе си неподлежаща на категоризация форма на живот и казва – прощаваме й, тя не е знаела какво върши. Същата като нея в казармата ми цял ден търси вестибуларен апарат, защото й бяха казали да не се връща без него. И тя го издирваше съвсем сериозно, в което беше хуморът. Но когато започнат да се издирват всякакви апарати, включително причиняващи радиация – тогава вече не е смешно, а си е опасно страшно.

Ако не вярвате, може да си направите бърз експеримент във всеки произволно избран град. Напълнете една торба с храна, оставете я в най-близкия уличен контейнер, като не забравяте да й залепите бележка „Не консумирай, съдържа високи нива радиация”. Обзалагам се, че до минути всичко ще бъде изядено още на място заедно с бележката. Тя ще остане непрочетена, понеже повечето от прехранващите се на този принцип не са в състояние да го направят. Нито пък си носят гайгеров брояч, за да изследват достоверността на предупреждението.

Стига да им падне отнякъде, социалните идиоти без замисляне биха се прехранвали с радиация, биха нахранили и децата с нея. А това вече ги прави прекалено опасни не само за самите себе си, но и за всички останали. Защото са толкова неспасяеми, че даже собствения им живот не можеш да им повериш и да разтичаш, че ще го опазят. За тяхно здраве след облъчване произнасянето и на най-кратката молитва си е загуба на време.

Прецака ли ги пък здраво радиацията – проливането и на половин сълза би било емоционално прахосничество. Защото отвсякъде си е притеснително на толкова малко територия да живееш с ненормално много идиоти. Ако кражбите им на радиация бяха продиктувани, да кажем най-общо, от антихуманни подбуди – би било за предпочитане. Но те крадат погрешка, защото действително толкова им е акълът. И утре не се знае колко голяма грешка могат да направят, защото са родени да вършат велики идиотски неща.

http://novinar.bg/news/iazh-radiatciia-i-ne-se-moli_NDA0MDs0NQ==.html




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13708048
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031