Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2012 21:19 - ФАНАТИЗИРАНИ ЕВРЕИ ПОДПАЛИХА ХРИСТИЯНСКИ МАНАСТИР В СВЕТИТЕ ЗЕМИ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1727 Коментари: 0 Гласове:
1



Фанатизирани евреи подпалиха християнски манастир в Светите земи
 
  http://dveri.bg/kcya4
 Сряда, 05 Септември 2012 06:38
 Автор: Vesti.bg


Израелски религиозни екстремисти бяха заподозрени, че са подпалили вратата на католически манастир рано във вторник и са изписали стените му с антихристиянски лозунги. Действието им предизвика общи протести в Израел.

Абатството Латрун е една от най-известните монашески обители на Светите земи, известна по-специално с лозето си. Той се намира на 15 км западно от Йерусалим, на границата между Израел и Западния бряг, по линията на примирието от 1949 г., което сложи край на първата арабско-израелска война.

"Дървената врата на манастира е опожарена от неизвестни и по стените на сградата са изписани антихристиянски лозунги като "Иисус е маймуна"", заяви пред АФП говорител на полицията.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху осъди "отвратителния акт, чиито извършители трябва да бъдат сурово наказани", за да се гарантира, че "свободата на религията и богослужението са основни ценности в Израел."

Министърът на отбраната Ехуд Барак призова за мобилизиране на Шин Бет, Агенцията за вътрешна сигурност, в "битка срещу еврейския тероризъм".

В изявление на католическите епископи от Светите земи бяха призовани израелските власти към "действия, за да се сложи край на това безсмислено насилие".

"За съжаление това, което се случи в Латрун, е само най-новото в дълга поредица от нападения срещу християни и техните места за поклонение", се казва в изявлението.

Главният равин на Израел добави своя глас, за да осъди това действие.

Правителството на Палестинската автономия "призова израелското правителство да действа, за да изправи пред правосъдието лицата, отговорни за подпалването на манастира Латрун".

"Няколко джамии бяха нападнати през последните месеци, но малко или почти нищо не е направено", добавят палестинците. "Екстремистката политика на израелското правителство, белязана от нетърпимост, насърчава престъпленията от омраза на еврейските заселници срещу палестинците и техните места за поклонение", се казва в изявлението на палестинската автономия.

В Газа ислямисткото движение "Хамас" също осъди "преднамереното и многократно оскверняване на църкви, джамии и палестински гробища".

Във Вашингтон и Париж също осъдиха инцидента.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13748985
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930