Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2012 14:52 - БУНТЪТ НА ГЕНИТАЛИИТЕ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1294 Коментари: 0 Гласове:
1



Бунтът на гениталиите
 01.08.12  | Д-р Андрей Романов

 

http://www.pravoslavie.bg/Анализи/Бунтът-на-гениталиите

 


В Москва продължава делото срещу участничките в групата “Pussy Riot“, които в началото на тази година направиха шоу в московската катедрала “Христос Спасител“. Дамите от “Pussy Riot“ пяха, скачаха и танцуваха пред царските двери на храма с викове “Богородице, отърви ни от Путин“, гарнирани за повече цирк и сеир със сочни псувни и богохулства, които аз тук няма да повтарям, за да не обиждам читателите. Желаещите могат да гледат “шоуто“ в интернет.

Дотук – много мило, симпатичните мацки се прочуха в страната си и по света, световните медии им се ухилиха поощрително. И изведнъж – прас! – скандал. Лошата руска мечка пак се орезили в очите на цялото прогресивно човечество. Лошата православна църква взе, че се обиди (на какво?!), лошите православни простаци не разбраха милата закачка, лошата държава арестува милите pussies и ги тикна зад решетките. Каква варварщина, наистина, каква долна дебелащина! Целият прогресивен свят е потресен. Да защитаваш някакви си национални светини, някаква си религия и вяра от всеки, който пожелае да се изпикае върху тях – у, каква пошлост! Преди тази грозна, варварска Русия си позволяваше да забранява педерастките шествия по улиците на Москва, а сега се озъби и на милите “девчонки“, вместо да ги награди със златни медали в Кремъл. Е, как да не я удариш по главата с някоя ПРО?

Честно казано, не изпитвам никакво любопитство към “Pussy Riot“. Не държа да се запознавам с “творчеството“ им. Достатъчно ми е това, което – не по мое желание – вече съм научил за тях. Става дума за няколко амбициозни дами, жадуващи, както изглежда, да се прославят на всяка цена – със славата, която имат Херострат или Хам. Името “Pussy Riot“ означава – хмм, как да го преведем тъй, че да не е много шокиращо... – “бунт на женските гениталии“. Ех, бунтуват се, крещят гениталиите, няма шега! Ако успеят и да се самопокажат на прогресивното човечество, желателно на някое сакрално място, всичко ще е наред. И да имат някакви неприятности с простаците и варварите, които не разбират от “изкуство“, всички ще ги защитят.

Нашите български медии също побързаха – много ясно – да им дадат своето великодушно рамо. Изобщо не ме учудва това. Учудва ме друго: че и някои нашенски православни медии решиха да не изостават от “мейнстрийма“ – “барабар Петко с мъжете“, както се казва. Ето какво пишат “Двери“ за дамите от “Бунтовните гениталии“:

“Вчера започна делото срещу три от участничките в руската момичешка пънк група “Pussy Riot”, които бяха обвинени в хулиганство заради изпълнението на песента им “Богородице, изгони Путин!” в храма на Христос Спасителя в Москва...“

Обвинени в хулиганство! Каква съдийска наглост, наистина! Че какво хулиганство е това – да се изплюеш публично в лицето на цял един православен народ? Не, това е доблестна постъпка... “Момичешка група“? Сякаш става дума за невръстни момиченца-тинейджърчета, а не за дами на по 25-30 години със семейства и деца.

“Изпълнението (!) им – пишат “Двери“ майчински-нежно, – което беше в продължение на 30 секунди, предизвика изключителен отзвук в руското общество. Действията на пънкарките раздели и руското църковно общество на такива, които искат жестоко наказание за “хулиганките”, и други, които са против суровите мерки“.

“Изпълнението“, скъпи дверяни, раздели не “руското църковно общество“ – то е абсолютно шокирано и разгневено от действията на бунтовните гениталии, – а московския атеистично-либерален хайлайф, от една страна, и християнския народ, от друга. Недейте да лъжете своите читатели.

“Един от главните въпроси, които се поставя в дискусията около действията на изпълнителките е – размишляват “Двери“, – дали щяха да бъдат подложени на такова преследване, ако не “се молеха” за изгонването на Путин“.

Внимание: всичко е заради Путин. Не заради изречените богохулства, не заради оскърбените религиозни чувства на милиони хора, не заради мястото и времето на кощунственото “изпълнение“, – само заради Путин. И наистина, какво друго може да има в Русия освен Путин? Някакъв си там народ, някаква си църква? – бошлаф! Само водка и Путин!

Доколкото си спомням, обаче, предишната публична акция на половите органи от “Pussy Riot“ беше под надслов “Хайде да се ... против Путин“. И наистина, в някакъв музей те се ... публично против Путин. Защо тогава Путин не ги тикна в затвора?

“Арестуването на “Pussy Riot” може да се тълкува единствено като опит 23-годишната Надежда Толоконникова, 24-годишната Мария Альохина и 29-годишната Екатерина Самуцевич да бъдат използвани за назидание – ридаят “Двери“. – Около 200 видни личности от руските културни и интелектуални среди подписаха писмо до властите, в което изразиха възмущението си от натиска срещу изпълнителките. В подписката се включиха още 42 000 души. В подкрепа на арестуваните се обявиха редица известни музиканти, сред които Red Hot Chili Peppers, Faith No More, Franz Ferdinand, Sting“.

Има и едно съвсем друго писмо, на 50 руски консервативни и християнски интелектуалци, за което “Двери“ мило мълчат. А какво да кажем за този бисер за “Red Hot Chili Peppers, Faith No More, Franz Ferdinand, Sting“? О, със сигурност това са все благочестиви християни, големи приятели на Русия и Православната църква! Точно тяхното мнение е най-меродавно, наистина! Има си хас те да не подкрепят арестуваните pussies. Та те всички са в крайна сметка от един свят, въпреки огромната разлика в таланта и възможностите. Разбира се, че ще ги подкрепят. Търкулнало се гърнето, та си намерило похлупака – казва в такива случаи народът.

Ще прекратя цитирането дотук. Оставям на “Двери“ за домашно да помислят – какво щеше да стане, ако бунтовните полови органи бяха изтанцували своя цирк в синагога или джамия? Каква щеше да е тогава реакцията на “прогресивното човечество“? Нямаше ли да е меко казано противоположна, а?

В синагогата и джамията трябва да внимаваме. Там не можем да вършим каквото си искаме. Там се влиза винаги на пръсти. Но не и в православен, християнски храм! Виж, в него – може! И трябва! Той става за всичко! Нека го превърнем в цирк, нека си развяваме в него в буквален или преносен смисъл гениталиите – днешният свят ще ни ръкопляска за това!

Подъл свят. Всички ценности са обезценени в него. Няма разлика между черно и бяло, добро и зло. Аз обаче държа за тази разлика. Искам справедливост. Възмутих се, когато стана осквернението на софийската джамия. Още повече съм възмутен сега, когато оскверняват храма на моята религия. Искам справедливост! И ако има все още поне малко такава в този подъл свят, то тогава действията на разбунтуваните pussies няма да бъдат отминати само с едно потупване по рамото.




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13710411
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031