Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2012 23:22 - ИСТИНСКАТА ЦЪРКВА Е ДЕЛО НА ХРИСТОС, А НЕ НА ЧОВЕЦИ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1073 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 03.06.2012 23:00


   Това е истината!!!
    Първата проповед, която чух, беше основана на словото, че Младоженецът Е, Който има невестата. Църквата е само на Христос - не на Отца, не на папата или патриарха, не на държавата, не е плячка на враговете й. Църквата е на Христос. И никой не приема Иисус за свой Господ, освен чрез Светия Дух.
     Във всички църкви има и лицемери и истински християни, докоснати от Божията десница, има търсещи Бога, но все още непознали Го..., но тези, които от цяло сърце се стремят към Него и настоятелно Го призовават, получават по някакъв начин Неговото докосване и пречистване, което преобръща живота им и те се НОВОРАЖДАТ. При тях обратен път няма, при тях лицемерие няма, когато волно или неволно сгрешават при различни обстоятелства, не намират спокойствие, докато не поправят греха или, ако не могат, да поискат прошка от Бог.
     Преди години Духът ме разведе из църквите и ми показа, как всички хвалят своите си църкви и обвиняват другите в съдружие с дявола. Стараейки се да привлекат повече хора, те волно и неволно грешат, работейки за себе си, а не за Господ. Младоженецът Е, Който има невестата. Той се отзовава на искрените призиви и спасява тези, които залитат, тероризирани от дяволската сила, но са Негови. Затова Неговата Църква е невестата, съставена от Неговите чеда. Тях никой не може да отлъчи, нито да прилъсти. Никой не може да се домогва до нея похотливо, по простата причина, че не може да я контролира.
     Не е първият постинг, в който казвам това, но е толкова важно, че се налага да го напомням. Смирени, бързи на слушане и бавни на говорене, а още по-съсредоточени на размисъл трябва да бъдем. Избързаме ли, без да вникнем в думите и логиката на другите, грешим. Трябва да бъдем много внимателни в духовното поле, за да усетим кои духове действат в момента и да различим Божия Дух от многото други духове, и не за да се покажем по-големи експерти, а да не бъдем заблудени.
     Старая се да подбирам проповеди и свидетелства, които са искрени и от полза за духовното ни израстване не само от една църква. Ако сме искрени и единни в любовта към Господа и заедно кажем "Алелуя!",рано или късно Той ще ни обедини в своята Божествена истина, поправяйки грешните тълкования на различните духовници. Но входният билет за истинската Църква е любовта. Считай другия за по-горен! Това изисква любовта. А ЛЮБОВТА Е ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС !!!

     Ако някой си мисли, че е невъзможно, нека наблюдава коптските православни християни. При тях са и иконите, и протестантския начин на славене на Бога. Службите им са като в нашите православни църкви, олтарите и иконостасите са същите, но имат и единство в славенето на Бог и молитвата при допълнителни събрания. Там отец Макарий стиска постоянно кръст в десницата си и когато проповядва, и когато пее с мнозинството. Няма големеене, няма величаене и само дрехите го правят да се отличава сред народа Това иска Господ. Те пеят напоени с един дух: Алелуя! Сърцата им са изпълнени с любов към Господа и лицата им светят радостни и одухотворени!

http://www.youtube.com/watch?v=TcvftanC6gE&feature=related
Това е клипче със същата песен:
http://www.youtube.com/watch?v=yAS8LgpYX_s&feature=related

А това е Великденска служба в тяхната православна църква:

http://www.youtube.com/watch?v=tbHWc6suTtg&feature=related

НЕКА ДА ПРЕБЪДЕМ В ХРИСТОВАТА ЛЮБОВ И ДА ПРАЗНУВАМЕ РОЖДЕНИЯ ДЕН НА ЦЪРКВАТА - ПЕТДЕСЯТНИЦА! БОГ ДА Е С НАС, НАД НАС И В НАС!!!АМИН!!!

                                    С обич в Христа:  Естир !


Тагове:   църква,   на христос,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. jabalka - Поздрави!
03.06.2012 08:48
Благодаря ти за свидетелството !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13706311
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031