Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2012 21:33 - ЕНЕРГИЙНИТЕ ТОЧКИ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1727 Коментари: 1 Гласове:
0



                          Енергийните точки

Защо древните светилища, изворите и местата, които изобилстват от отрицателни йони дават сили, лекуват и тонизират
 
Един човек имал сляп бивол, който се загубил в гората. Стопанинът не възлагал големи надежди, че животното му ще се завърне. Вече го бил забравил, когато биволът се появил. И то бил прогледнал?! Зачудил се стопанинът и се зарадвал. С течение на времето забелязал, че понякога животното отново изчезва в гората, после пак се връща. Решил тогава да го проследи. Биволът го отвел до извор, бликащ изпод скала. Разбрал тогава човекът как се е излекувало животното му от слепотата. Оттогава и до ден днешен този извор се почита заради чудотворната си сила и стотици хора го посещават, търсейки изцеление. Още толкова са го и намерили. Сгушен в гъстите гори на Странджа планина, лековитият извор носи екзотичното име Индипасха. Ето за такива места ще ви разказваме оттук насетне и ще ви ги показваме. Наричат ги енергийни точки или места на силата и съществуват навред, откакто свят светува.


Енергията на Земята е навсякъде около нас и човек може да черпи от нея по много начини и на най-различни места. Тя няма цвят, форма и мирис. Но ефектът є може да бъде възприет чрез всяко сетиво. Не можем да я докоснем, но можем да я усетим. Не издава звук, но определено можем да я чуем. А щом си позволим да се заслушаме, времето спира, умът притихва, сърцето бие равномерно в синхрон с това на майката Земя. Оставаме тук и сега, отворени за живителната енергия на природата, за могъщата чи или прана, която зарежда клетките ни, успокоява ума, подмладява ни и връща усмивката на лицето ни. Кой ли не е усещал как става истински витален, щом поседи малко под сянката на някоя стара борова гора, или когато се качи високо в планината, по-близо до слънцето? Или как за минути само очите добиват блясък след престой в някой древен параклис, куполна могила или на никому неизвестно местенце, където обаче усещаме как мощно блика силата? Това са енергийните места.

Някои са 100%-ово
творение на природата

Водопади, високи върхове, стари гори, самодивски поляни – недокоснати кътчета от природата, където въздухът е толкова чист и наситен, че чак можеш да видиш енергията да пулсира в него. Места като Седемте рилски езера, Чудните мостове, Райското пръскало и още, и още... Те действат като естествена лечебница, където за кратко време се балансира физическото, емоционалното и менталното състояние на човек. Балансира се и духовното и естествено идва чувството за цялостност, за единение с Твореца и творението.
За благотворното, понякога чудотворно дори въздействие на този тип природни енергийни точки науката дава отговор. Или поне за част от него. Той е свързан с това, че те са мощни генератори на отрицателни йони.
Всяка материя, включително въздухът, е съставена от атоми, в които има ядро с положително заредени протони и отрицателно заредени електрони, обикалящи около него.
Електроните са над 1800 пъти по-малки от протоните и затова много лесно биват измествани при замърсяване. Ако протоните станат повече – имаме положително зареден йон, и обратното – отрицателен йон при преобладаване на електроните. Над 700 научни изследвания от целия свят са категорични, че излишъкът от положителни частици е вреден за човешкото здраве. Докато преобладаването на отрицателни е полезно. В градската среда почти всичко заобикалящо ни излъчва такива със знак „ " „благодарение" на електрическите уреди и кабелите, на замърсяването на въздуха и т.н. Макар днес да има различни апарати, произвеждащи от „добрите" с цел лечение, нищо не може да се сравни с естествените мощни генератори на отрицателни йони – основно водопадите, моретата, боровите гори и гръмотевичните бури.

Отрицателните
йони успокояват

и в същото време възбуждат. Заставайки близо до водопад например, само за няколко минути  усещаме разликата. Той излъчва точно обратното на телевизора. Докато водопадът изпуска мощен порой от прана, то черната кутия – антипрана. Първата е живителна и лекува, а втората отнема частица от физическото и психическото ни здраве (и то, без да вземаме предвид съдържанието на гледаната програма).
Редица лабораторни изследвания са доказали, че с помощта на йонотерапия могат да бъдат излекувани разстройства на нервната система и да се нормализира нивото на серотонин в организма. Учени от Израел отглеждали бактерии, включително стафилококи, стрептококи и кандида в среда, богата на отрицателни йони. Броят им драстично намалял с 50% за 6 часа и със 70% за 24 часа, което подсказва, че отрицателната йонизация е начин за контролиране на заболяването, пише Дениз Лин в книгата „Фън шуй – свещеното пространство". Според изследване на д-р Корнблу в САЩ, обхващащо стотици страдащи от астма и сенна хрема, 63% от болните се възстановяват напълно, или имат частично подобрение, когато са поставени в среда от много частици със знак минус.
Руско изследване доказва, че богатата на отрицателни йони среда действа забележително върху физическата работоспособност на мъжете. След 5 дни по 25 минути в такава общото им здравословно състояние рязко се подобрило. След 9 дни работният капацитет на изследваните се покачил с 50%. На 25-ия ден техният КПД вече бил с 87% по-висок.
Ето и какво показват замерванията: светкавиците съдържат 100 милиона отрицателни йони на куб. см, водопадите – 25 000, океанските вълни – 5000, планинските гори – 4000, градската среда на открито – от 0 до 500, повечето домове и офиси в града (ако в тях не се пуши, няма работещо парно или климатик) – от 0 до максимум 200 на см3.

Не само наличието
на отрицателни
йони прави едно
място енергийно

Много по-загадъчни, понякога и по-силни като ефект, но доста по-недоказани научно са дооформените от човешка ръка енергийни места. В България са много и от различно естество. Древни мегалитни светилища, куполни гробници и храмове, чудодейни параклиси и манастири, лечебни извори, оброчища, текета, скални манастири, пещери на монаси аскети... Общото между всички тях е, че имат по-особено въздействие.
Откриваме ги навсякъде по света. И интересът към тях търпи глобално експанзивно възраждане. Оставили са ни ги предците ни. Те са живеели със Земята, знаели са, че е жив организъм и е осеяна с енергийни канали, наричани още лей линии, със земни решетки и завихряния, от които блика особена енергия. Използвали са ги и са ги почитали като свещени. Били наясно, че където са концентрирани, се лекуват физически, емоционални и духовни болки. Използвани като място за единение с Твореца, предците знаели, че тези енергийни точки повдигат груповото или индивидуалното съзнание и подсилват душата.

Древните цивилизации
познавали и пътеките
на лей линиите,

сравнявани често с акупунктурните меридиани в човешкото тяло, и умеели да усилват вече изобилната енергия по тяхното продължение. Северноамериканските индианци ги наричат пътища на духа, аборигените в Австралия – песенни линии. Предците ни често пътешествали по тях в усамотение, позволявайки единението между физическото, менталното и емоционалното им тяло и божественото. Знаели, че когато тези енергии взаимодействат с тях, пътешественикът често изпитвал чувството на засилено самоосъзнаване и духовно центриране. 
На нашата малка територия има значителна концентрация на подобни места на силата. Те са стари, повечето - много древни. Дали са дооформени от човешка ръка малки пещери, използвани за уединение и медитация, или гигантски скални светилища; куполни храмове като този край Старосел, или пръснатите из Странджа, Сакар и Източните Родопи долмени. Можем да изреждаме безкрай. Повечето са построени на някоя от лей линиите или на пресечна точка на две или повече от тях, особено по-старите мегалитни светилища. По скалните площадки на места като Белинташ, Бегликташ, Глухите камъни и други има изсечени успоредни или пресичащи се плитки канали. Мнозина са на мнение, че те изобразяват именно потоците от земна енергия. Но тъй като развитите по-фини сетива, даващи възможност да се „видят" енергийните потоци, все още не се приемат като правдиви доказателства, тези твърдения са приемани за хипотетични.
Съществуват и множество радиестезични замервания, които дават качествени оценки на енергията на „силните" места. Но и тях не всички учени смятат за достатъчни. Най-прецизният инструментариум за замерване естествено съществува във всеки един индивид. Човек реагира различно на тези средища и това е трудно да се отчете или анализира от научната апаратура. Местата на силата почти при всички хора имат засилен ефект върху психофизическото състояние. Най-честите „симптоми" са повишаване или понижаване на телесната температура, промяна на пулса, рязко усещане за студ или горещина, проява на спонтанни силни чувства. След посещение на подобни центрове по-чувствителните имат странни сънища. Могат дори да се отключат свръхсензорни способности.
Понякога древните са изменяли енергията посредством градежите си. Например на определени позиции в тракийската гробница край село Мезек има отклонение с до 30о на стрелката на компаса. Кой знае на какво точно се дължи? Физиката ги нарича геофизични аномалии, но не може да ги обясни.  

Други енергийни средища,

като някои манастири, храмове и оброчища, може и да не се намират на специално място, но личната сила на техния създател или колективното присъствие и молитви на множество хора са завихрили в тях мощно поле. Енергийната камера на текето край с. Оброчище, в която почиват мощите на неизвестен светец, е типичен пример. Или пък църквата със стаичката на преподобна Стойна край село Златолист. Чудотворната им сила е излекувала десетки болни, а здравите си тръгват още по-здрави и заредени.
Днес благодарение на физиката знаем, че всичко около нас е енергия; че всичко видимо и невидимо в природата излъчва и приема вълни; че всяка материя, колкото и да е плътна, където и да се намира, в каквото и състояние да е, е съставена от елементарни частици, които трептят и излъчват, които са сбор от вълни... Съвсем естествено е на места концентрацията да е по-засилена. Нека тръгнем заедно по тези енергийни вихри и да се заредим с виталност, радостно настроение и сила.




Гласувай:
0



1. eien - Пътят, Истината, Живота с енергията и съживителната сила са Бог
11.05.2012 07:46
и пребъдването си в Него, отдавайки всичката си любов на тези около нас, които виждаме и на Него, когото не виждаме, в това е разковничето за сила, вяра, енергия, зареждане, мир в сърцето. Останалото е "гонене на ветрове", суета и надприказване.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13706395
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031