Постинг
13.03.2012 13:42 -
ЗА ПОСТИТЕ - КЮФТЕТА ОТ ЗРЯЛ ФАСУЛ
Кюфтета от зрял фасул
Продукти:
250 г зрял фасул
300 г картофи
1 глава кромид лук
1 с. л. брашно
олио
галета
магданоз
сол и смлян черен пипер
Приготвяне:
• Фасулът и картофите се сваряват добре поотделно.
• Отцеждат се от водата и се смилат заедно.
• Към пюрето се прибавят настърганият лук, нарязаният на ситно магданоз, брашното, солта и черният пипер.
• От сместа се оформят кюфтета, овалват се в галета и се нареждат в намазана с олио тава.
• Върху кюфтетата от зрял фасул се поръсва малко олио или зехтин.
• Ястието се пече в умерена фурна (180 С).
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.