Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2012 22:03 - БИЗНЕСМЕН СТАНА МОНАХ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 783 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 10.03.2012 22:12


http://bnt.bg/bg/news/view/57691/biznesmen_stana_monah

                    има видео

Какво може да накара един мъж да зареже светския живот и да влезе в манастир? Успял с бизнеса си в Съединените щати българин се върна в родината си, за да стане монах. 38- годишният отец Огнян е най- новото попълнение в мъжкия манастир „Благовещение" край кюстендилското с. Копиловци.

Манастирът е събрал образовани мъже с по няколко висши образования, успели у нас и в чужбина, загърбили всичко, за да се отдадат на вярата и на земеделския труд. Само в тях намират духовен мир и истинско щастие.

Огнян Петров е от София. След като завършил образованието си специалност „двигатели с вътрешно горене отворил собствен автосервиз. На няколко пъти обаче станал жертва на кражби и в дома си, и в сервиза.

Заминал за САЩ с идеята да спечели пари и да създаде семейство. Там му провървяло. Успял да постигне изключително бързо американската мечта- собствена фирма за боядисване на къщи, натрупал капитал и можел да си позволи много повече от това, за което мечтаел. Отдал се и на любимите си екстремни спортове- уиндсърфинг, рафтинг, ски и алпинизъм.

БНТ:
- Какво ви накара да се върнете в България?

Отец Огнян:
- Единствено и само православието. За много хора това не е ясно. Много мои приятели смятаха, че съм се объркал и че съм се побъркал.

Огнян открил, че смисълът на живота не са материалните блага, към които се стремят повечето хора.

Отец Огнян:
- Случайно или не, на 33 години, когато се обърнах към православието се почуствах ограбен, абсолютно. Това време съм го изгубил цялото. 33 години аз съм бил в една огромна заблуда и лъжа.

В манастира край Копиловци, Огнян открил и своето семейство.

Отец Огнян:
- Пожелавам на всеки един човек да си намери такова семейство и такова братство. Мога да кажа, че тука са хора, които имат жива вяра. Хора, които не ги интересува кой какво работи, всичко е за слава Божиия и ние се борим със себе си. За спасение на душите. Ние се молим за хората.

Сега отец Огнян винаги носи качулка на главата си, за да не се поддава на изкушенията. Работата му в манастира е да продава произведената от монасите земеделска продукция.

Със спечелите средства, монасите довършват манастирския комплекс. Отскоро в обителта е и българин, дошъл от Копенгахен, който се грижи за животните в стопанството на манастира.

Автор: Елица Иванова, Кюстендил

                 жжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжж

Εμιλια Ντραγκανοβα, публикува в Църква общност общество  Εμιλια Ντραγκανοβα  9 март г. 23:35

Днес отецът след службата каза: Като започнем да казваме жена ми,мъжа ми ,детето ми,колата ми ,къщата ми, нивата ми и т.н. ,нищо не е наше единствено наш може да бъде само Бог,ако го приемем в сърцето си!!!

                 жжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжж

Но ето заветът, Който ще направя с Израилевия дом След ония дни, казва Господ: Ще положа закона Си във вътрешностите им, И ще го напиша в сърцата им; Аз ще бъда техен Бог, И те ще бъдат Мои люде;
 Еремия 31:33



Тагове:   Всичко,   е божие,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13768289
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930