Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2012 20:23 - ТЕЛЕГОНИЯ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1286 Коментари: 0 Гласове:
0



Почти всички хора встъпили в брак искат да имат деца. Обаче не всички знаят, как влияе на здравето на потомство им девствената чистота, че именно от нея зависи, какви ще бъдат децата ни… Нашите предци са знаели това. Те забелязали, че от „лесна” жена не може да излезе добро потомство. Затова нравствено падналата девойка e била смятана за развратна, недостойна за омъжване.

 Сега връзката между девствеността и качеството на потомството е обяснена, защото генетиците открили през миналия век явлението телегония. То се заключава в това, че решаващото влияние върху потомството на жената оказва първият мъж в живота й. Именно той, а не бъдещият баща на детето, залага генофонда на потомството на всяка жена, независимо кога и от кого тя ще роди децата си. Този, който е отнел девствеността й, става нещо като генен баща на бъдещите деца на жената.

 Трябва ли съвременните двойки, които решават да започнат интимен живот преди брака да знаят това? Безспорно, трябва.

 Преди около 150 години коневъдите, които развъждали новите породи коне, решили да кръстосат кон и зебра заради повишаване на издръжливостта. Но експериментите не били сполучливи – не се получило нито едно зачеване. Експериментите били прекратени и както се предполага, приключило се дотук. Обаче след няколко години кобилите, използвани в експериментите, започнали да раждат жребчета с ивици, въпреки че били заплодени от породисти жребци. Зашеметеният научен свят нарекъл това явление телегония.

 Опитите на съвременниците на Ч. Дарвин, професор Флинт и други учени потвърждават този феномен чрез експерименти с други животни. Ф. Ладантек написал книга „Индивид, еволюция, наследственост и неодарвинисти” (М. 1889 г.), където в главата „Телегония или влиянието на първия мъжкар” описал провежданите експерименти. Само практиците-кучевъди не се изненадали, понеже знаели отпреди: ако макар и само веднъж породиста кучка се свърже с непородисто куче, и дори ако в резултат от това тя да не зачене от него кученца, то в бъдеще от нея все пак не може да се очаква породисто потомство. Гълъбарите също познават много добре този принцип. Ако непородист гълъб заплоди породиста гълъбица, нея веднага я убиват, защото даже при „най-елитен съпруг”, тя ще има потомство само от нечиста порода, и чиито пера, опашка и цвят на човката ще бъдат различни.

 Така в днешно време се получава следната парадоксална ситуация: за това явление, касаещо пряко раждането на пълноценно потомство и което явление трябва да бъде взето под внимание от всеки, който иска да има здраво семейство, знаят единствено животновъдите. И го знаят много добре, иначе в Русия не биха се срещнали най-хубавите породи животни – нито породисти коне за състезания, нито млечни крави, нито превъзходни самури... Между другото, руските обработени кожи са завоювали една трета от световния пазар на кожи.

 Тогава, преди 150 години, съвременниците започнали да задават следния въпрос на физиолозите: „Разпространява ли се ефектът на телегонията сред хората?”. На учените не им трябвал подтик, за да се заемат с тази работа. Започнали се интензивни физиологични, антропологични, социологически изследвания и даже експерименти, разбира се, когато имало възможност за това. И след многобройни дългогодишни и разнообразни експерименти безпристрастната наука твърдо заявила: „Да, ефектът на телегонията се разпространява и сред хората, при това в много по-силно изразена форма, отколкото в света на животните”.

 Ала ето тук отново се спуснала завесата на тайствеността! Откритията на телегонията веднага били скрити от хората, тъй като тя затваряла пътя към всякакъв род сексуални революции и други глобални изменения в общочовешкия строй, сред които например псевдохуманизма, космополитизма, развращението на младежта, развитието на рок- и всякакви други псевдокултури, наркоманията, пиянствата, абортите, атеизма, прикрития и неприкрит сатанизъм. Обявена за секретна, тази наука била дори вписана в енциклопедиите с удобната уговорка, че явлението телегония уж не било намерило сигурно потвърждение.

 Думата „телегония” произлиза от теле - далеко и гони – раждане и представлява наука, която утвърждава, че на потомството на женския индивид влияят всичките й предишни полови партньори. Девойките обезателно трябва да знаят всичко това, за да избегнат в бъдеще непоправими грешки. Известно е, че дори няколко години след извънбрачните връзки с пътуващи гастрольори на международни фестивали и спортни олимпиади, нашите руски девойки започнали да раждат от белите си, генетично здрави съпрузи, деца, които не приличали нито на майката, нито на бащата, а на предходния си, понякога цветнокож „генетичен баща”. Причините за появата на такъв тип „юнаци” била генетическата мутация на хромозомната верига от извършената преди много години извънбрачна връзка, която впоследствие станала причина за семейните трагедии. Защо да крием, че неомъжените девойки и проститутките, (обслужващи предимно чужденци), днес често даряват на законните си съпрузи скритите плодове на предбрачните си полови връзки – наркомани, токсикомани, хомосексуалисти или психически непълноценни и душевноболни деца.

 Разбира се, във времето, когато е открита телегонията, множество хора се противопоставят на нейните открития, привеждайки резултати от изследвания и експерименти, уж доказващи, че тази наука е безсмислица, и че да се съобразяваш с нея, значи да не уважаваш себе си и да пренебрегваш своите желания. Болшинството от тези теоретици са хора, които нямат интерес да се разчуват реалните резултати от телегонията, защото порноиндустрията например би претърпяла сериозни загуби, ако явлението телегония започне да се изучава от децата в училище. Затова излиза, че е по-изгодно, ако децата изучават в училище „семейно планиране”, способстващо за развращаването на бъдещото поколение, а следователно и за попълването на портфейлите им.

 Следва още един въпрос: всичко ли е загубено за онези жени, загубили девствеността си извън брака, но впоследствие желаещи да създадат семейство, благословено от Православната Църква?

 В тайнствата Кръщение и Покаяние човек се ражда втори път и с помощта на Св. Дух той може да преодолее физически натрупаните недостатъци. Обаче поколението трябва да бъде истинско, да даде достойни плодове, тоест родителите да се променят вътрешно, да очистят душите си и да се преобразят. От духовна гледна точка телегонията се обяснява много просто: душата влияе на тялото. Под влиянието на емоциите и впечатленията, запечатвани в душата, се получава мутация на гените; каквото преживява майката, то задължително ще се отрази на децата й и те обезателно ще заприличат на онзи, когото тя е обикнала за първи път, защото любовта е много силно чувство и практически незабравимо. Св. Амвросий Медиолански го нарича „дарът на първия брак” от Бога. То възниква даже при отсъствието на физическа близост – именно затова в древност, преди да ги омъжат, девойките старателно били скривани от чужди мъжки очи. А днес девойките виждат всичко...

 Св. Иоан Златоуст пише: „Как може да бъде девственица оная, чиято съвест я изгаря?! Ти не си встъпила в брак, но това вече не е девство”.

 Така че, да се запази девството не е лесна работа, а да се върне то е нужен още по-голям труд. Затова и наградата е голяма: децата, които се раждат от целомъдрени родители са Божие благословение, радост в живота, помощ и утешение в старостта, а не позор и страдание.

 Из „Почаевска листовка” – благословение от Света Гора Почаевска

 Превод: Виталий Чеботар



Тагове:   телегония,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13707100
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031