Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2012 16:10 - ЧУЙТЕ КАКВИ ЗАПОВЕДИ СЕ ПРОИЗНАСЯТ ОТНОСНО МАРТЕНИЦИТЕ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 3598 Коментари: 7 Гласове:
1

Последна промяна: 24.02.2012 16:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
http://www.youtube.com/watch?v=WnyYE4yn-VY&feature=youtu.be

Не съм съгласна с тази протестантска проповед, но ви я пускам да чуете какви проклятия произнася този, който се смята за християнин. Бог дава свободна воля на човека. Той кой е та да произнася такива проклятия?! Може да каже какво мисли по въпроса за мартеничките и който иска да приеме, който не иска да не приема неговото твърдение. Но да командва като владетел над всички човешки воли не бива.
Мартеничката е едно малко подаръче с пожелание за здраве. Важно е пожеланието от сърцето, а вещите носят енергията, която е вложена в тях. Зависи от мисленето и пожеланията на човека, който ви прави подаръчето. Някои употребяват вещи за магии като се молят на дявола за зло на човека, а мартеничката се дава с пожелание за здраве, за румени бузки. 

 Не се показва проповедника, но се чува, че говори на протестантска църква в Габрово.
 Камбаните се бият в православните църкви, но тук е използван звънът им.Не вижда ли и в тях идоли?! То бива, бива, ама чак толкова не бива!
 



Гласувай:
1



1. kostas - Фалша си личи от невъзможноста му да говори гладко...
24.02.2012 16:19
Поредният псевдо пастир...измет.
цитирай
2. анонимен - Мартениците
24.02.2012 16:42
Проблемът при носенето на мартеници, не се състои само в една обикновенна традиция. Мартениците са един вид талисмани и амулети. Когато ти ги слагат, ти пожелават конците да те пазят и да ти даряват здраве. Често има и мартеници във вид на хора, които приличат на малки идоли. И така, ако въпросът опираше до това, християнинът щеше да си каже: Тези конци са само конци, не идоли, но въпросът е че те стават съблазън на другите. Ние имаме ум да разсъждаваме, че тези неща нямат общо с християнството. Когато не вярваш в тях, а ги носиш - ставаш съблазън. Когато вярваш че те пазят и ги носиш - ставаш езичник.
Ето например един случай с апостол Павел. Християните от гръцкият град Коринт /който и днес се казва така/, го питат относно яденето на идоложертвено. Павел им казва така: Вие купувате месо от магазина, или някои домакин при когото сте гост ви сервира. В такъв случай, вие не знаете дали това месо е жертвано за идоли и може да го ядете, но ако отидете да ядете месо от езическият храм, вие става съблазън за братята си.
Всичко що вършиш го върши така ,че да се прославя Божието име и да се укрепя вярата и на най малкия измежду всички .За Исус Христос е казано ,че пречупена тръстика няма да скърши и замъждял фетил няма да угаси,Така трябва да постъпва и всеки ,който се нарича негов ученик.Ако заради знанието което имаш погубваш слабия във вярата,то ти вече не си в Божията воля.Няма я любовта.
Няма знание или мъдрост,която да е повече от човека които стои да теб,този за когото е умрял Исус Христос.Ако със знанията си и с увереността си погубваш някой,по добре ги остави настрана.Така ще се спасиш и ти и той.
"Знанието въэгордява, а любовта назидава".Знание без любов разрушава,всеки сам знае какво да направи.
Ние знаем, че тази традиция е езическа, нека в такъв случай да не става съблазън за братята и за хората, най-вече тези които знаят за вярата ни. Нека всеки реши в сърцето си какво да направи.
цитирай
3. анонимен - Всеки да си прецени сам, но мисля, че не е редно вярващ да носи мартеници
24.02.2012 16:51
Според мен, ако един човек се определя като вярващ християнин, (католик, православен, протестант) той не може да си позволи лукса да си закичи Пижо и Пенда на дрехата, ей така просто защото и хората от света го правят, и да казва "Е, кво толкова, голяма работа". Да, ама това си е идолопоклонство в най-чист вид, свързване със силите на тъмнинатата, които само това и чакат.
За съжаление, българското православие в миналото е направило, и продължава да прави в настоящето, много компромиси с езически и светски традиции, обичаи, обреди, които успешно са навлезли в църквата и обсебили хората. Закичването с мартеница е един от тях. Съгласен съм, че това е вековна езическа българска традиция и е много трудно да се изкорени, нo не и невъзможно, а даже е желателно, ако искаме да бъдем истински Божии чада.
Духовното невежество съсипва българската нация, ето защо:
"Людете ми загинаха от нямане знание; Понеже ти отхвърли знанието, То и аз отхвърлих тебе да ми не свещенодействаш; Понеже ти забрави закона на твоя Бог, То и аз ще забравя твоите чада." Осия 4:6
Нека се вслушваме в Божието слово, за да ни води към праведния живот.

http://pentecost.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/03/02/da-nosiat-li-hristiianite-martenici.697038?reply=2619984
цитирай
4. bogolubie - КОЙТО КАЗВА ИСТИНАТА, НЕ СЕ ЯВЯВА КАТО АНОНИМЕН, ПОДОБНО НА СЯНКА.
24.02.2012 21:10
Мартеницата е меланж от бял и червен конец, цветовете на живота. Дали ще е само усукан фитил, дали ще е във форма на цвете, сърце или друга фигурка, е въпрос на творчество. Бог е Творец и ни създаде като Негови подобия, способни да творят. Пожеланията са за здраве и каквото сме поискали в съгласие, като християни пред Бога, Той ни го дава. Знаеш ли, че в България има най-много столетници на глава от населението? Толкова ви е страх от дявола, че очите ви са станали големи и виждате във всяко нещо дявол. Да не бъде! Служете на Любовта, а не на дявола от страх. От когото се страхуваш, нему робуваш. Словото е Бог, всяко слово, защото една дума може да те убие, и една може да те окрили, а една може и да те спаси...Бог не беше ли казал на евреите в Египет да бележат вратите си, за да ги подмине наказанието? И мартениците са белег за опазване на здравето и за благоденствие. Важно е с каква цел се прави нещо. Българите го правят с добри пожелания! Бог е любов!
цитирай
5. antoninus - bogolubie
24.02.2012 22:00
писах това от работата си; незнам защо излизам анонимен, а бях логнат.
Аз затова писах, че всеки да прецени според съвестта си. Конкретно аз съм против мартениците и не мисля да нося; обаче ако ще обидя някой, който познат, който не ме познава, бих приел мартеницата, а после ще я дам на дете или ще я изхвърля.
Ако го обидя със сигурност няма да го спечеля за Исус.
Както казваш важно е да проявяваме любов.
цитирай
6. antoninus - Иначе авторът е краен наистина. А и ...
24.02.2012 22:07
Иначе авторът е краен наистина. А и не се е подготвил особено за темата.
Но спазването на някои езически обичаи може да натъжи Исус.
цитирай
7. bogolubie - Ето думи, които са в съгласие с моите и прочетох току що за моя радост:
24.02.2012 22:25
Ipodqkon Kostadin Vasilev, публикува в Църква и общество Ipodqkon Kostadin Vasilev 22 февруари г. 23:51

Братя и сестри, виждам, че много хора се безпокоят от чипове, демони и мастити политици. Преди всичко да не забравяме, че страхът , който завладява човешкото естество е от дявола. Масовата психоза заглушава Божествения призив и ни води към служение антихристово. Антихриста е манипулатор, който навярно ще дойде като освободител и бъдещ завоевател. Нека не забравяме : С нами БОГ :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13750710
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930