Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2012 21:04 - КРАЯТ НА СВЕТА - ИСТИНА И ИЗМАМА
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 2411 Коментари: 1 Гласове:
1



Краят на света - истина и измама
 13.02.12  | Архим. доц. д-р Павел Стефанов

Нали помните какво се случи през пролетта на миналата година? Един луд американски проповедник предсказа, че краят на света ще настъпи на 20 май точно в 17 часа. Денят и часът минаха, без да се случи нищо трагично. Но облъчването с лъжи продължава с пълна сила. Жълтите медии в последно време усилено тръбят, че краят на света щял да настъпи на 21 декември 2012 г. Така пишело в календара на маите.

Маите са древно индианско племе, което населява днешно Мексико. Когато идват испанците в края на XV век, обществото на маите е на първобитно-общинно ниво. Те са толкова примитивни, че дори не познават колелото и нямат коли. Всички товари се носят на гръб или се влачат по земята. Камъните на пирамидите, които маите строят, са дялани с кремъчни ножове. Те водят непрекъснати войни със съседните племена, за да вземат пленници. Пленниците не се използват от маите като работна ръка или за разплод, а за да бъдат принесени в жертва на техните кървави езически божества.

Като всеки античен народ маите притежават известни астрономически знания. Първоначално годината според тях има 260 дни, но по-късно те уточняват броя на дните на 365. Техният календар не е векторен като юдеохристиянския – от алфа към омега, а има цикличен характер. Състои се от времеви цикли, които се повтарят. Учени от Националния автономен университет на Мексико заявяват, че маите са изчислили своя календар до 21 декември 2012 г., но не са указали в него, че след това ще настъпи края на света. Ще свърши само календарът. Проф. Николай Грубе от Университета в Бон също потвърждава в една статия, че не съществуват предсказания на маите за края на света. Той пише: "Всеки, който анализира йероглифите на древния народ, ще се убеди в отсъствието на писмени предупреждения за неминуем глобален катаклизъм, от който ще пострада планетата". Но няма съмнение, че някои сектанти и психично болни хора ще се опитат да предварят предполагаемите предсказания за край на света на 21 декември 2012 г. и ще направят опити за самоубийства.

Какво казва Свещеното Писание, Библията, за края на света? От този въпрос естествено се интересуват самите апостоли, но Христос им отговаря: „За оня ден и час никой не знае, нито небесните ангели, а само Моят Отец” (Мат. 24:36). Край на света рано или късно ще има, но на хората не е дадено да го предсказват. Освен това, Второто пришествие и Страшният съд ще се предшестват от владичеството на Антихриста, който ще обедини целия свят и ще изисква божествени почести. Въпреки гаданията на разни фанатици, че Антихристът вече се родил, крие се някъде и пр., ние сме още далеч от подобен световен култ. Затова не трябва да се тревожим напразно, а да живеем с надежда в славното повторно явяване на Спасителя, Който „пак ще дойде със слава да съди живи и мъртви, и царството Му не ще има край”.

                               Източник: Православие.бг




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Истината за 2012 г. е малко по-за...
13.02.2012 21:12
Истината за 2012 г. е малко по-заплетена. Управляващите илюминати искат да всадят в ума на масите, че нещо ще се случи. Напълно е възможно тази година да присъстваме на появата на падналият ангел Луцифер, който ще се представи като светъл ангел и ще копира (доколкото му се позволи нашия Господ Исус). Но Библията разкрива, че Исус:
1. ще се появи чак след изливането на язвите и силен трус ще предшества идването му;
2 ще бъде заобиколен от ангели и НЯМА да слезе втори път на земята.

А на нас остава да четем Словото и да се молим.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13705393
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031